Spațiu

Fapte interesante despre Neptun vă vor spune despre multe caracteristici interesante ale acestei planete. În prezent, știința are destul de puține informații despre acest gigant de gaze. Și pentru că Neptun este prea departe de Pământ. Cu toate acestea, în viitorul apropiat, oamenii de știință americani intenționează să studieze mai detaliat acest corp ceresc.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Jupiter vă vor spune despre multe caracteristici ale acestei planete. Acesta aparține clasei giganților de gaz, precum și Saturn, Uranus și Neptun. Astăzi, Jupiter este activ studiat de oamenii de știință. Mai jos ne uităm la cele mai interesante fapte despre Jupiter. 22 fapte interesante despre Jupiter Jupiter - cea mai mare planetă a sistemului solar.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Lună se vor referi nu numai la acest corp ceresc, ci și la rolul său în viața planetei noastre. După cum știți, Luna este un satelit al Pământului, care se rotește în jurul său cu o viteză de neimaginat. În plus, Luna afectează în mod direct formarea mareelor.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Saturn vă vor surprinde cu siguranță și, poate, vă veți schimba părerea despre această planetă. Chiar și copiii știu că Saturn este înconjurat de inele, care de fapt au devenit "cartea de vizită". Să ne uităm la cele mai interesante fapte despre această planetă. 21 fapt interesant despre Saturn Printre toate planetele sistemului solar, Saturn are o dimensiune inferioară doar lui Jupiter.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Venus vor face apel la toți iubitorii de spațiu. Pentru o lungă perioadă de timp, datorită asemănării sale mari cu planeta noastră, a fost numită Pământul gemene. Astăzi, știința a făcut un mare pas înainte, datorită căruia am reușit să învățăm mai multe fapte despre Venus. Să ne uităm la cele mai interesante.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre stele vă vor spune despre rolul pe care îl joacă în viața cosmosului. Cel puțin fără o stea, cu siguranță nu am putea exista, și acest lucru, bineînțeles, este Soarele, care ne încălzește și iluminează planeta. Deci, înainte de tine cele mai interesante fapte despre stele. 18 date interesante despre stele. Densitatea unei stele neutronice este exact aceeași cu cea a unui nucleu atomic.

Citeşte Mai Mult

De ce strălucește luna și ce rol joacă pentru pământ? Această întrebare îi interesează pe mulți curioși. Și mulți se întreabă cum poate să strălucească luna dacă nu este o stea? Vom discuta acest lucru în detaliu în acest articol. Iubitorii spațiului vor fi interesați. Secretul stralucirii lunii reflectă lumina soarelui, astfel încât ne pare că strălucește.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre astronauții prezentate în această colecție vă vor ajuta să aflați mai multe despre reprezentanții acestei profesii. Nu toți oamenii pot deveni astronauti, deoarece pentru aceasta este necesar să se îndeplinească multe cerințe. Apoi, considerăm cele mai interesante fapte despre cuceritorii spațiului.

Citeşte Mai Mult

Oferim tuturor iubitorilor de spațiu să învețe 10 informații interesante despre sistemul solar. În același timp, rețineți că recent am spus cele mai interesante fapte despre Soare și informații uimitoare despre Sistemul Solar. Trebuie remarcat că, în general, Sistemul Solar este cel mai studiat sistem din Univers.

Citeşte Mai Mult

Venus este a doua planetă de la soarele sistemului solar. A primit numele în cinstea zeiței romane a iubirii Venus. Această planetă este atât de strălucitoare încât uneori poate fi văzută pe cer cu ochiul liber chiar și în timpul zilei. Interesant este faptul că Venus este foarte asemănător Pământului în dimensiune, masă, densitate și volum, în legătură cu care sunt adesea numite "surori".

Citeşte Mai Mult

Jupiter este planeta a cincea de la Soare și cea mai mare dintre planetele sistemului solar. Ea, împreună cu Saturn, Uranus și Neptun, aparține grupului de giganti gazoși. Despre Jupiter a fost cunoscut din cele mai vechi timpuri. Mențiune despre aceasta poate fi găsită printre babilonieni, greci și alte popoare antice. Interesant, planeta a fost numită astfel în cinstea zeului roman Jupiter.

Citeşte Mai Mult

Mercurul este cea mai apropiată planetă de Soare și cea mai mică dintre planetele terestre. În plus, se deplasează de-a lungul sferei cerești mai repede decât alte planete. Planeta a primit numele în cinstea zeului roman Mercur, care avea o viteză incredibil de mare. Un fapt interesant este că filozoful antic și omul de știință Heraclitus era încă în secolul al V-lea î.Hr.

Citeşte Mai Mult

Neptun este a opta și cea mai îndepărtată planetă de la Soare, numită după zeul roman al mării. Este interesant faptul că a fost descoperit abia în 1846 ca urmare a calculelor matematice, și nu prin observații astronomice. Neptun, alături de Jupiter, Saturn și Uranus, aparține grupului de giganti gazoși.

Citeşte Mai Mult

Marte este a patra planetă dinspre Soare și ultima planetă terestră. Acest corp ceresc și-a luat numele în onoarea zeului roman al războiului. Planeta este deosebit de interesantă, deoarece este considerată de către unii oameni de știință ca fiind viabilă. Marte se numește "planeta roșie" datorită nuanței roșiatice a suprafeței.

Citeşte Mai Mult

Uranus - a șaptea planetă de la Soare, aparținând grupului de giganti gazoși. A primit numele său în onoarea zeului cer grecesc Uranus. Interesant este faptul că astronomii antice au luat această planetă pentru o stea și abia în 1781 William Herschel a demonstrat că Uranus este o planetă. Singura misiune spațială pentru Uranus a fost organizată în 1986.

Citeşte Mai Mult

Pământul este a treia planetă din Soare, patria noastră, casa noastră. Celălalt nume este Planeta Albastră. Pământul are cea mai mare densitate dintre toate planetele terestre, care includ Mercur, Venus și Marte. Pământul este singura planetă din sistemul solar pe care este posibilă viața și în toate manifestările sale diferite.

Citeşte Mai Mult

Pluto este o planetă pitic în centura Kuiper. Un fapt interesant este că până în 2006, Pluto a fost considerat a noua planetă a sistemului solar. Despre motivul pentru care și-a pierdut statutul, vom descrie în acest articol. Dacă vă place spațiul și tot ceea ce este legat de el, veți fi interesați. Deci, înainte de a vă afla fapte interesante despre planeta Pluto.

Citeşte Mai Mult

Datorită echipamentelor și tehnologiilor moderne, în fiecare an putem învăța tot mai multe informații interesante despre spațiu în general și despre sistemul solar în special. Sistemul solar este un sistem planetar care include steaua centrală - Soarele - și toate obiectele spațiului natural care îl orbitează.

Citeşte Mai Mult

Soarele este una dintre stelele galaxiei noastre, în jurul căreia se rotește planetele și sateliții lor. Soarele este singura stea din sistemul solar. În acest articol din coloana Cosmos, am pregătit pentru dvs. cele mai interesante fapte despre Soare. Cu siguranță nu ați auzit de mulți dintre ei. Ei bine, cu atât mai interesant va fi să citiți despre marele corp ceresc, și nu numai elevilor din clasa a IV-a, dar și adulților.

Citeşte Mai Mult

Soarele este principala și singura stea a sistemului solar. Dacă nu ar exista Soare, viața de pe Pământ ar fi imposibilă, iar cosmosul ar avea o poveste complet diferită. Structura Soarelui este ceea ce nu numai elevii trebuie să știe, ci și toți oamenii educați. Desigur, cel puțin în termeni generali. Special pentru aceasta, publicăm un post minunat pe tema "Structura soarelui".

Citeşte Mai Mult