Șapte minuni ale lumii

În lista celor șapte minuni ale lumii, al doilea miracol la rând sunt grădinile agățate de Semiramis. Această clădire cu adevărat legendară a fost creată în anul 605 î.Hr. Cu toate acestea, încă din anul 562 î.Hr. Această capodoperă arhitecturală a fost distrusă de inundații. În ciuda legăturii bine stabilite a grădinilor agățate ale Babilonului cu numele reginei asiriene, Semiramis, care a trăit în jur de 800 de ani.

Citeşte Mai Mult

Piramida egipteană de Cheops (Khufu) este prima dintre cele șapte minuni ale lumii și este singura păstrată până în prezent. O mulțime de fapte au fost scrise despre această structură unică și le puteți citi pe Wikipedia. Vrem să identificăm conceptele generale ale piramidei și date interesante despre aceasta.

Citeşte Mai Mult

Jocurile Olimpice, la care grecii au acordat atât de multă atenție, au fost, de regulă, în cinstea zeului păgân Zeus. Cu toate acestea, templul acestui personaj mitic nu exista! Numai în 466-465 a fost construită o clădire unică în Olympia, în care a apărut în timp o statuie grandioasă a lui Zeus. Fapte interesante despre a patra minune a lumii Constructorul acestei capodopere este faimosul arhitect și sculptor atenean numit Phidias.

Citeşte Mai Mult

A șasea minune a lumii este farul din Alexandria (cunoscut și sub numele Faroese Lighthouse). A fost construită în secolul III î.Hr. pe Marea Mediterană. În Egipt, pe mica insulă Faros, lângă Alexandria, era un golf de mare importanță pentru navele comerciale. Din acest motiv a apărut nevoia de a construi un far Faroeez.

Citeşte Mai Mult

Templul lui Artemis din Efes este a treia minune a lumii. Poate că unii nu vor înțelege imediat ce a fost surprinzător în această structură. Dar vom prezenta câteva fapte interesante care vă vor permite să faceți o evaluare obiectivă a uneia dintre cele șapte minuni ale lumii. Apropo, chiar numele ascunde originea celebrului templu - acesta este orașul antic grecesc din Efes.

Citeşte Mai Mult

În Grecia, pe țărmurile Mării Egee, se află insula antică Rodos. A fost acolo, în 280 î.Hr., că a fost ridicată a șasea minune a lumii, Colosul din Rhodos. Totul a început cu faptul că după prăbușirea imperiului lui Alexandru cel Mare, Demetrius I a atacat Rhodesul. Avea aproximativ patruzeci de mii de războinici. Acoperind principalul oraș portuar, el a avut un asediu de peste un an.

Citeşte Mai Mult

Cea de-a cincea minune a lumii este mausoleul din Halicarnas. Dacă doriți să vizitați această zonă istorică, vizitați orașul turistic Bodrum. A fost acolo că oamenii de știință au descoperit ruinele miracolului de lumină al Mausoleului Halicarnasului. O structură veche, numită după domnitorul Caria - Mavsola, este numită, deoarece a fost piatra de mormânt.

Citeşte Mai Mult