Limba rusă

Greselile de vorbire pot afecta negativ autoritatea celor mai respectați oameni. Fiecare persoană ar trebui să se străduiască pentru auto-îmbunătățire, inclusiv pronunțarea corectă și ortografia cuvintelor. Celebrul filosof și gânditor Aristotel a spus: "Demnitatea vorbirii trebuie să fie clară și să nu fie mică". Este de la sine înțeles că în mod ocazional facem greșeli orale și scrise, dar dacă ne străduim să le corectăm, vom reduce la minimum numărul de erori.

Citeşte Mai Mult

Am spus despre regulile și caracteristicile interesante ale limbii ruse aici. Cu toate acestea, limba rusă este puternică și extinsă, astfel încât nu poate fi acoperită de una sau chiar sute de articole. Prin urmare, vă oferim o altă selecție a regulilor simple ale limbii ruse. Sperăm că acest lucru va fi util și interesant pentru dvs. și veți putea observa ceva nou pentru dvs.

Citeşte Mai Mult

Fiecare persoană cu abilitate trebuie să vorbească și să scrie în limba rusă fără greșeli. Desigur, realizarea perfecțiunii în această chestiune este puțin probabil să reușească, deoarece chiar și marele Pușkin a făcut greșeli în limba rusă. Cu toate acestea, pentru a atinge maximul, trebuie să vă străduiți pentru imposibilul. Iată o selecție de 10 greșeli populare ale limbii ruse.

Citeşte Mai Mult

Jocuri pentru expansiunea vocabularului vor fi interesante pentru toți iubitorii de auto-dezvoltare, indiferent de vârstă. Mai ales dacă înțelegeți frumusețea și valoarea adevărată a limbii ruse. Dacă un discurs frumos nu este doar un sunet gol pentru dvs., ci un vis sau chiar un obiectiv real, atunci asigurați-vă că acordați atenție la 14 cuvinte incredibil de străine, sinonime ale cuvintelor rostite aici și aici, și în general cuvinte inteligente.

Citeşte Mai Mult

Este dificil limba rusă? Pentru noi, vorbitorii de limbă rusă, cu siguranță nu. Dar cum să explicăm unui străin că "o ceainică se răcește de mult timp" și "o ceainică nu se răcește de mult timp" - este același lucru? Sau cum se poate explica faptul că "capra" și "capra" sunt unul și același animal, dar de sexe diferite; dar "viespa" și "măgarul" sunt două animale complet diferite?

Citeşte Mai Mult

În limba rusă există reguli care prescriu anumite reguli. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, persoana obișnuită are adesea o întrebare: cum să învățați să puneți accentul corect în cuvinte? Această întrebare este îngrijorătoare pentru mulți dintre cei care sunt forțați să vorbească în public sau pur și simplu urmărind discursul lor. Limba rusă este incredibil de bogată și frumoasă, dar dacă este folosită incorect, atunci întregul farmec dispare undeva și nu mai rămâne nimic decât o impresie neplăcută.

Citeşte Mai Mult

În limba rusă, într-adevăr, în orice altă limbă, există cuvinte și expresii verbale care nu sunt absolut recomandate pentru a fi pronunțate. Mai ales tot timpul. Este legat de psihologia noastră și, într-o oarecare măsură, de psihosomă. Vă aducem la cunoștință cuvintele pe care nu trebuie să le spuneți niciodată. Dar nu vă lipsiți de posibilitatea de a vă exprima gândurile: vă oferim opțiuni alternative pentru a transmite sensuri.

Citeşte Mai Mult

Pentru a vorbi frumos, trebuie să cunoașteți sinonimele cuvintelor colocvială. În caz contrar, discursul dvs. va fi plictisitor și gri, în ciuda frumuseții limbii ruse. Posesia de elocvență este direct legată de avansarea în carieră, autoritate în rândul prietenilor și cunoștințelor, și într-adevăr succesul în viață. Și aici trebuie să înțelegeți diferența dintre o persoană elocventă și una vorbătoare.

Citeşte Mai Mult

Sinonime ale cuvintelor vorbite sunt necesare pentru a vă face discursul mai intens, frumos și bogat sunet. Fiecare persoană educată și inteligentă ar trebui să poată exprima în mod clar gândurile. Și pentru a atinge acest obiectiv, cuvintele inteligente nu pot face: avem nevoie și de sinonime colocvială. Sperăm că această compilație vă va fi utilă, mai ales dacă iubiți și apreciați limba rusă mare și puternică.

Citeşte Mai Mult

Iubitorii umorului intelectual subtil, desigur, vor fi interesați de această selecție. La urma urmei, acestea nu sunt doar poze amuzante. Aproape fiecare imagine cu inscripție subliniază particularitățile limbii ruse și unicitatea acesteia. Tradus literar din greaca antică, cuvântul "filologie" înseamnă "dragostea cuvântului".

Citeşte Mai Mult

Cei mai educați înțeleg importanța limbii ruse pentru cultura noastră. De aceea, multe articole interesante despre limba rusă au fost publicate pe site-ul F Akty.org. Printre acestea, cum ar fi "Caracteristicile limbii rusești", "Greșelile obișnuite în limba rusă" etc. Desigur, Alexander Puskin și Leo Tolstoy ar putea vorbi un pic mai mult despre limba noastră.

Citeşte Mai Mult

Iubitorii limbii ruse mărețe și puternice vor dori acest post. Într-adevăr, în ea vom analiza 6 greșeli destul de frecvente ale limbii ruse. Și pentru cei care sunt cu adevărat dornici de dezvoltarea personală, este pur și simplu indecent să faci greșeli gramaticale! Site-ul nostru are deja un articol interesant despre caracteristicile limbii ruse.

Citeşte Mai Mult

Cu siguranta adevaratii fani si cunoscatori ai limbii ruse acest post va fi interesant. Într-adevăr, foarte des chiar și vorbitorii naturali ai unei anumite limbi confundă semnificațiile cuvintelor. Vă oferim 10 perechi de cuvinte, ale căror semnificații nu vor fi confundate niciodată de persoane competente care cunosc și iubesc limba rusă. Fiți atenți la alte buzzwords.

Citeşte Mai Mult

Pentru a comunica în mod corespunzător în vorbire scrisă și orală, trebuie să lucrați în mod constant la educația lor. Uneori este groaznic de jenant să citești cele mai mari portaluri de știri, ale căror jurnaliști fac simple greșeli fabuloase. Am vorbit deja despre caracteristicile limbii ruse, iar astăzi vom analiza cele mai frecvente 30 de greșeli din limba rusă.

Citeşte Mai Mult

Am vorbit deja despre cum să dezvoltăm dicție. De asemenea, v-am arătat 5 exerciții simple și eficiente pentru îmbunătățirea dicției. Acum vă oferim atenție complexă a limbii pentru dezvoltarea dicțiunii adulților. Cât de adulți? Deoarece poate fi dificil pentru copii, pentru ei sunt potrivite și mai ușoare și mai scurte.

Citeşte Mai Mult

Cu siguranță ați auzit despre mișcările verbale amuzante ale limbii ruse. Nu este întâmplător că străinii o consideră una dintre cele mai dificile. La urma urmei, uneori același cuvânt poate avea un înțeles complet diferit. Sarcina emoțională a unităților frazeologice obișnuite este adesea derutată de cei care tocmai au început să studieze.

Citeşte Mai Mult