Psihologie

Puterea gândirii este ceva despre care vorbesc mulți oameni, dar foarte puțini oameni folosesc efectiv în viața lor. De ce se întâmplă acest lucru? Care este puterea creierului și ce este conștiința umană? Conștiința este o stare a vieții mintale a organismului, exprimată în experiența subiectivă a evenimentelor lumii exterioare și ale corpului corpului, precum și în reflectarea acestor evenimente.

Citeşte Mai Mult

Recent, a devenit la modă folosirea cuvântului "amânare". Din ce în ce mai mult, se pot auzi expresii precum: "am procrastinat", "este un proastinator avid", "aș reuși dacă nu ar fi fost amânarea mea" etc. Ce este în spatele acestui cuvânt greu pentru o persoană vorbitoare de limbă rusă? Procrastination în cuvinte simple Amânarea în cuvinte simple este amânarea constantă a afacerii "pentru mai târziu".

Citeşte Mai Mult

Mulți oameni vor să știe cum să înțeleagă oamenii, determinând cu acuratețe caracterul și comportamentul unei persoane. Datorită acestui fapt, putem înțelege cât de bine să desfășurăm un dialog cu interlocutorul și ce lucruri să evităm atunci când ne ocupăm de el. În plus, inteligibilitatea în oameni ne ajută să găsim o abordare a acestora și chiar să le manipulăm dacă este necesar.

Citeşte Mai Mult

Auto-milă este simțită de mulți oameni. În același timp, psihologii moderni cred că printre toate emoțiile distruge o persoană mai mult decât atât, atât în ​​interior, cât și în exterior. Când începem să ne facem rău pentru noi înșine, gândul negativ se dezvoltă în noi. Self-pity (de asemenea, auto-pacat) este o emoție de milă experimentată de sine.

Citeşte Mai Mult

Greseala supravietuitorului este un fenomen neobisnuit, pe care vi-l vom spune in limba simpla acum. Pentru o înțelegere corectă a acestui fenomen, prezentăm mai multe exemple de manuale. Recent, am publicat un articol despre distorsiunile cognitive care sunt comune tuturor oamenilor și care, într-un fel sau altul, ne afectează.

Citeşte Mai Mult

Distorsiuni cognitive (de la Cognitio "cunoștințe") - aceasta este ceea ce privește fiecare persoană, indiferent de nivelul său de educație și statutul social. Creierul nostru este principalul organ al sistemului nervos central, misterul căruia nu a fost rezolvat până acum de oamenii de știință. Acesta conține aproximativ 86 de miliarde de neuroni care reglează toată activitatea umană.

Citeşte Mai Mult

Cum să scapi de vinovăție? De fapt, această întrebare interesează mulți oameni care se găsesc în situații neplăcute. Uneori ne putem simți vinovați pentru o perioadă scurtă de timp, totuși, această problemă poate să-i chinuiască pe mulți timp de mulți ani și, uneori, chiar o viață. În acest articol, sub titlul "Psihologie", vom analiza motivele cheie pentru care poate veni vina și cum să scăpăm de ea.

Citeşte Mai Mult

Toți oamenii devin mai devreme sau mai târziu părți în conflict. Cu toate acestea, ei pot fi inițiatorii sau victimele circumstanțelor. Abilitatea de a rezolva situații discutabile ajută o persoană să evite disputele și scandalurile inutile. În acest articol, vom examina diferite tipuri de conflicte, vom afla motivele apariției acestora și vom analiza tehnicile eficiente care îi vor ajuta să le împiedice și să rezolve diferențele.

Citeşte Mai Mult

În acest articol ne uităm la tipurile și formele de gândire, precum și descriem cele mai frecvente dintre încălcările sale. Apropo, dacă vă place psihologia, acordați atenție tipurilor de personalitate, gândirii critice și euristicii. Gândirea este unul dintre cele mai importante instrumente pentru cunoașterea lumii. Vă permite să obțineți cunoștințe despre obiecte, fenomene sau proprietăți pe care nu le putem simți în mod direct.

Citeşte Mai Mult

Desigur, ați observat în mod repetat un astfel de model: banda neagră din viață va fi cu siguranță înlocuită cu alb și apoi invers. De remarcat, de asemenea, că atunci când totul în viață merge bine, este obișnuit ca o persoană să fie mulțumită de sine și încrezătoare în succesul său. Dar când începe barul negru, începem să dăm vina pe oamenii și circumstanțele care ne înconjoară pentru necazurile noastre.

Citeşte Mai Mult

Astfel de științe precum psihologia, sociologia, sociologia și chiar știința informaticii sunt implicate în definirea diferitelor tipuri de personalități. Cuprins Tipuri de personalitate în funcție de temperament Tipuri de personalitate socială Tipuri de personalitate în sociologie Olanda Tipuri de personalitate Tipuri de personalitate în situații conflictuale Fiecare dintre științele prezentate are propriile concepte și clasificări pentru stabilirea unui anumit tip de personalitate.

Citeşte Mai Mult

Triunghiul Karpman este un model psihologic și social de interacțiune între oameni, descris pentru prima dată de către Stephen Karpman în 1968. Acest model descrie trei roluri psihologice familiare (sau roluri) pe care oamenii le iau adesea în situații: Sacrifice, Chaser și Rescuer. Când survine un conflict între victimă și persecutor, salvatorul va face tot posibilul pentru ao rezolva și a ajuta victima.

Citeşte Mai Mult

În presa scrisă a Rusiei pre-revoluționare se găsesc cele mai interesante lucruri. De exemplu, următoarele porunci pentru fetele care doresc să se căsătorească. Cu naivitatea și simplitatea aparentă a formulării, aceste porunci sau sfaturi pot ajuta cu adevărat fetele care intenționează să construiască o relație serioasă cu această persoană sau cu acea persoană.

Citeşte Mai Mult

Ce este atenția umană și este atât de ușor de înțeles, așa cum pare la prima vedere? Și de ce oamenii au nevoie de atenție? Să încercăm să facem față acestui fenomen unic al psihicului uman. La urma urmei, chiar daca nu esti pasionat de psihologie, vei avea nevoie de cunostintele date in acest articol.

Citeşte Mai Mult

Experimentul descris mai jos cu maimuțele și bananele a fost cunoscut de foarte mult timp. Esența sa este destul de simplă, dar puțini oameni se gândesc serios la asta. În caz contrar, societatea noastră ar fi fost formată oarecum diferit. Dar nu vom intra în filosofie, ci doar să vă spunem despre acest experiment uimitor cu maimuțele.

Citeşte Mai Mult

De mult timp a fost observat că aproape toți oamenii iubesc testele. Acest lucru se datorează unor intrigi, care, într-un fel sau altul, creează un test. Astăzi vă vom spune despre testul Rorschach, care este foarte popular în întreaga lume. Autorul său a murit când avea doar 37 de ani. Nu știa niciodată ce a obținut în psihologie.

Citeşte Mai Mult

Oamenii falsi nu sunt doar o figură de vorbire. Asta a fost ceea ce a fost în orice moment, de la oamenii vechi. Nu este întâmplător faptul că istoria este copleșită de exemple atunci când oamenii falși au devenit cauza războaielor și a altor conflicte care au avut consecințe grele. Psihologia studiază în mod constant omul și, ca dezvoltare naturală a științei, putem înțelege cu mai multă claritate ce este caracterul.

Citeşte Mai Mult

Dacă vă place psihologia și dezvoltarea de sine, atunci cele mai importante fapte psihologice pe care le-am pregătit pentru dvs. vor fi foarte utile pentru dumneavoastră. Sigur că deja cunoașteți unii dintre ei, alții au fost probabil ghiciți intuitiv. Dar acum le puteți studia cu siguranță și le puteți lua ca instrucțiuni de acțiune.

Citeşte Mai Mult

Care sunt motivele pentru eșecurile noastre și există un răspuns clar la această întrebare? De ce psihologia încă nu poate cu o garanție absolută spune că cauzele eșecurilor doar în absența motivației? Vă oferim un scurt ghid care vă va ajuta să rezolvați această problemă și este clar că obiceiul de amânare pentru mai târziu este unul dintre cele mai distructive fenomene în procesul de dezvoltare personală.

Citeşte Mai Mult

Problemele tipice ale unui introvertit sunt cele care vă vor dezvălui imediat adevăratul tip psihologic. Dacă vi se pare că toate situațiile descrise aici sunt doar prostii, atunci cu siguranță nu sunteți un introvertit. Cu toate acestea, dacă tot ceea ce citiți mai jos se dovedește a fi surprinzător de familiar și chiar de un fel de familie, atunci bine ați venit, sunteți introvertit!

Citeşte Mai Mult