Filozofie

Șapte păcate mortale sau păcate majore reprezintă un concept care sa format în teologia creștină de foarte mult timp (la mijlocul secolului al III-lea dC). Mai jos puteți vedea o listă completă a celor 7 păcate moarte și descrierea detaliată a acestora. Rețineți că diferiții teologi, într-un fel sau altul, și-au format propria listă a principalelor 7 păcate.

Citeşte Mai Mult

Filosoful și teologul italian, restante Thomas Aquinas (1225-1274), este autorul celebrului tratat medieval "Suma teologiei". Oricine este interesat de filozofie și religie, a auzit cu siguranță despre această lucrare. Astfel, în prima parte a tratatului, ca răspuns la întrebarea 2, "Despre Dumnezeu, există Dumnezeu", Thomas Aquinas dă celebrele cinci dovezi ale existenței lui Dumnezeu.

Citeşte Mai Mult

Marele filozof german, Immanuel Kant, a criticat 5 dovezi ale existenței lui Dumnezeu de la Thomas Aquinas. Cu toate acestea, gânditorul a fost surprins să găsească și să formuleze 6 dovezi. Vom lua în considerare. Sperăm că acest articol va fi interesant pentru cei care sunt interesați de filosofie și de dragoste de gândit. Un fapt interesant este că Mikhail Bulgakov, în lucrarea sa "Maestrul și Margarita", prin gura unuia dintre eroi dă 6 dovadă a existenței lui Dumnezeu, la care un alt personaj îl răspunde: "Luați acest Kant, dar pentru astfel de dovezi de trei ani în Solovki!

Citeşte Mai Mult

Cu siguranță, toți fani ai scriitorului rus Leo Tolstoy, într-un fel sau altul, s-au confruntat cu atitudinea față de religie. Este cunoscut faptul că Tolstoi însuși se considera o persoană foarte religioasă. În același timp, el a criticat constant biserica în general și Ortodoxia în special. Persoanele care nu cunosc foarte bine susțin că Leo Tolstoy era un creștin profund religios.

Citeşte Mai Mult