Natură

Fapte interesante despre Marea Neagră vor interesa toți iubitorii de plajă. Faptul este că milioane de oameni vin în Marea Neagră în fiecare an să se relaxeze. Pe litoralul Mării Negre există numeroase sanatorii, precum și cabane de politicieni și figuri culturale celebre. Mai jos luăm în considerare cele mai interesante fapte despre Marea Neagră.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre alge vă vor uimi cu cât de vechi și tenace sunt aceste plante. Astăzi ele sunt studiate în mod activ de întreaga lume științifică. Acestea sunt utilizate pentru o varietate de scopuri, de la consumul de alimente și până la utilizarea în industrie. 25 fapte interesante despre alge Lungimea algelor variază între 1 mm și 50 m.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre lalele vă vor ajuta să aflați despre caracteristicile unice ale acestor flori. Ele sunt populare în multe țări din întreaga lume. Lalelele nu sunt exigente pentru îngrijire și pot crește în zone montane, stepice și deșert. Deci, înainte de cele mai interesante fapte despre lalele. 16 fapte interesante despre lalele Situația de astăzi este cunoscută despre aproximativ 100 de specii de lalele, care la rândul lor sunt împărțite în 1800 de soiuri și forme.

Citeşte Mai Mult

Informații interesante despre căpșuni vă vor spune despre valoarea acestui boabe unic. Căpșunile nu sunt numai bogate în microelemente sănătoase și vitamine, ci și gustoase. Pentru a colecta o recoltă bună de fructe de padure, este necesar să depună mult efort. Am pregătit pentru dvs. cele mai interesante fapte despre căpșuni. 19 fapte interesante despre căpșuni Din vechiul limbaj rus căpșuni sunt traduse ca "minge" sau "corp sferic".

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre flori nu numai ca vor atrage femeile. Florile sunt un simbol al frumuseții și bucuriei. Nici un eveniment solemn nu poate face fără ele. Apoi, ne uităm la cele mai interesante fapte despre florile care cresc în diferite părți ale planetei noastre. 16 fapte interesante despre flori La cădere de noapte, florile sunt închise pentru a-și proteja propriile organe de reproducere de aerul rece și de roua.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Oceanul Pacific vă vor spune despre multe caracteristici și mistere ale acestui rezervor uriaș. Este demn de remarcat că, în sensul literal al cuvântului "liniștit", este dificil să numim acest ocean, deoarece există mult mai multe uragane și furtuni peste apele sale decât oriunde altundeva. 20 de informații interesante despre Oceanul Pacific Oceanul Pacific este cel mai mare și mai adânc corp de apă de pe planeta noastră.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre păpădie vă vor ajuta să aflați mai multe despre această floare uimitoare de primăvară. Această plantă nemaipomenită poate fi văzută în diferite locuri. Din păpădie fac diferite tincturi, vin, miere și, de asemenea, activ utilizate în scopuri cosmetice și medicale. 11 fapte interesante despre păpădie S-ar putea să fii surprins, dar diametrul tulpinii unor păpădia poate depăși 2 cm și ajunge la o înălțime de 70 cm.

Citeşte Mai Mult

Lacul Baikal are o origine tectonică și este situat în Siberia de Est. Este cel mai adânc lac de pe Pământ și este cel mai mare rezervor natural de apă dulce. Baikal are o varietate unică de floră și faună. Localnicii numesc Lacul Baikal o mare datorită dimensiunilor sale uriașe.

Citeşte Mai Mult

În lume există mulți munți înalți pe care alpiniștii au reușit să-i cucerească. Cu toate acestea, cel mai înalt munte din lume a rămas necontenit de mult timp. Aceasta, desigur, este despre Everest sau, așa cum se numește și acest munte, Chomolungme. Abia în 1953, omul a reușit în cele din urmă să pătrundă pe summitul său. Cum au avut loc aceste evenimente, și alte fapte interesante despre cei mai înalți munți pe care îi vom spune în acest articol.

Citeşte Mai Mult

Chiar dacă nu ați fost în locuri exotice, știți probabil că natura este capabilă să prezinte surprize uimitoare oamenilor. Despre acestea vor fi discutate mai jos. Pana in prezent, mai mult de 60.000 de specii de copaci sunt cunoscute. Printre acestea se numără pâine, produse lactate, săpun și chiar cârnați. Din acest articol veți afla multe lucruri interesante despre cei mai neobișnuiți copaci care cresc în diferite locuri ale planetei noastre.

Citeşte Mai Mult

Plantele sunt printre cele mai comune organisme de pe pământ. Ne înconjoară literalmente peste tot în natură. De aceea am pregătit pentru dvs. cele mai interesante fapte despre plante. Castraveti slabi Ati auzit vreodata despre o planta numita castraveti nebun? Acesta aparține familiei dovleac și crește aproape de Marea Neagră și Marea Mediterană.

Citeşte Mai Mult

Apa este sursa vieții pentru orice organism viu de pe Pământ. Și, deși constă doar din 2 atomi de hidrogen și 1 atom de oxigen, oamenii de știință continuă să o studieze, făcând noi descoperiri despre el. Dacă nu ar fi mările și oceanele, planeta noastră nu ar fi locuită. Deci, sunt oferite atenții interesante despre apa.

Citeşte Mai Mult

Fiecare student știe că nici un organism viu nu poate face fără apă. Planeta Pământ este acoperită cu apă de 70% și de aceea natura sa este atât de unică și diversă. Cu toate acestea, până în prezent, doar 5% din mări și oceane au fost studiate. Adică, ascuns în adâncurile mării, trebuie doar să ghicim.

Citeşte Mai Mult

Vă aducem la cunoștință informații interesante despre ciuperci. În mod surprinzător, de mult timp a existat o dezbatere între oamenii de știință cu privire la tipul de clasificare a organismelor vii ciuperci care ar trebui atribuite. Și toate datorită faptului că ciupercile combinate semne de plante și animale. Lumea cu adevărat uimitoare și bogată a naturii!

Citeşte Mai Mult

Dacă vrei să știi fapte interesante despre natură, atunci bine ai venit. Vă sugerăm să vă familiarizați cu cele mai lungi alge. Ar trebui să știți că alga este un reprezentant al plantelor inferioare. Algele nu sunt doar pentru frumusețe. Ele sunt principalele alimente ale multor animale marine. Interesant, cele mai lungi alge ajung la o lungime de 200 de metri.

Citeşte Mai Mult

Puțini oameni își imaginează ce arata cel mai înalt copac din lume. La urma urmei, acestea sunt dimensiuni atât de gigantice încât este greu de imaginat! Vă aducem la cunoștință faptele interesante din seria "Lucrul din lume". Aceasta este o copie a sequoiilor veșnic verzi. Acest copac creste in SUA, in nordul Californiei. Trebuie să spun că Parcul Național Redwood este în general bogat în vegetație unică.

Citeşte Mai Mult

Mulți oameni știu că cel mai înalt punct al planetei Pământ este Everest (8848 m). Dacă vi se întreabă unde este punctul cel mai adânc al oceanului, la ce vă răspundeți? Traniul Mariana este locul în care vrem să vă spunem. Dar mai întâi aș vrea să remarcăm că secretele naturii nu încetă să ne uimească cu ghicitorile lor.

Citeşte Mai Mult

În acest articol vom examina cauzele cutremurelor. Simplul concept al unui cutremur este cunoscut tuturor oamenilor și chiar al copiilor, dar care sunt motivele pentru începerea bruscă a mișcării pământului și prăbușirea a tot ceea ce este în jurul său? În primul rând, trebuie spus că cutremurele sunt împărțite în mod convențional în mai multe tipuri: tectonice, vulcanice, alunecări de teren, artificiale și produse de om.

Citeşte Mai Mult

Cu siguranta putini cititori au auzit de un loc atat de misterios ca si curba padurii. La prima vedere poate părea că aceasta este doar o expresie figurativă. Cu toate acestea, în realitate, în Polonia, în apropierea orașului Gryfino, există o pădure curbă unică și unică. Acest fenomen poate fi atribuit în condiții de siguranță marilor secrete, deoarece oamenii de știință încă nu au răspuns la întrebarea despre modul în care copacii au decis să crească într-o manieră atât de neobișnuită.

Citeşte Mai Mult

Dacă vă place faptele interesante despre natură, atunci cu siguranță doriți să știți ce sunt plăcile litosferice. Deci, plăcile litosferice sunt blocuri uriașe în care se împarte stratul solid al pământului. Având în vedere că rocile sub ele sunt topite, plăcile se deplasează lent cu o viteză de 1 până la 10 centimetri pe an.

Citeşte Mai Mult