Mistere și ghicitori

Locurile misterioase ale planetei atrag atenția a milioane de oameni. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici unice. Apoi, considerăm locurile cele mai misterioase din lume, create atât de mâinile omenești cât și de natura. Dacă vă plac misterele și misterele și tot același lucru pe plan mondial, acordați atenție celor mai cunoscute locuri de putere.

Citeşte Mai Mult

Locurile de putere sunt clădiri diferite sau monumente ale naturii unde oamenii reușesc să obțină hrană emoțională sau pur și simplu se bucură de frumusețea petelor pitorești. Orice loc de putere are o istorie mare, învăluită în multe legende și tradiții. Din acest motiv, milioane de oameni se străduiesc să le vadă.

Citeşte Mai Mult

În istorie există multe cazuri de dispariții misterioase de oameni. Și deși circumstanțele acestor fenomene ciudate pot fi destul de naturale, lucrurile rămân. În acest articol vom examina cele mai interesante și misterioase dispariții ale oamenilor despre care a devenit cunoscută întreaga lume. Iubitorii de mistere și secrete vor fi interesante.

Citeşte Mai Mult

Suporterii existenței conspirațiilor par adesea altor oameni frivoli și chiar ridicole. Cu toate acestea, uneori se dovedesc a fi mult mai aproape de adevăr decât cei care ar dori "sceptici sănătoși". În acest articol ne vom uita la cele mai cunoscute conspirații împotriva umanității care au trecut testul timpului. Iubitorii de mistere și secrete vor fi interesante.

Citeşte Mai Mult

Insula Easter, sau Rapanui, este o insula situata in sud-estul Oceanului Pacific in apele Chile. Este una dintre cele mai îndepărtate insule locuite de pe planetă. Distanța până la coasta continentală a Chile este de 3514 km, până la Pitcairn Island (cea mai apropiată zonă populată) - 2075 km.

Citeşte Mai Mult

Meteoritul Tunguska este un anumit obiect spațial care a provocat o explozie de aer aproape de râul Podkamennaya Tunguska din Rusia. Evenimentul a avut loc pe 17 iunie 1908, dar misterul său nu a fost rezolvat până acum. Meteoritul Tunguska este numit și fenomenul Tunguska, iar prescurtarea TKT este folosită - corpul cosmic Tunguska.

Citeşte Mai Mult

Yellowstone Volcano este o calderă vulcanică în Parcul Național Yellowstone, situat pe teritoriul Wyoming din SUA. Yellowstone este pe lista celor 20 de cele mai cunoscute supervolcane de pe planetă, erupția cărora poate duce la schimbările climatice de pe întreg teritoriul Pământului. Firește, astfel de secrete ale naturii precum Yellowstone sunt dincolo de controlul minții umane.

Citeşte Mai Mult

Triunghiul Bermudelor este o regiune din Oceanul Atlantic, unde navele și avioanele dispar anual și apar și alte fenomene anormale. De asemenea, în această regiune mai des decât în ​​altele, se produc furtuni și formează cicloane. În prezent există multe versiuni care încearcă să explice motivul anormalităților misterioase din Triunghiul Bermudelor.

Citeşte Mai Mult

Dacă vă plac diferite secrete și ghicitori, atunci povestea despre Pass Dyatlov, bineînțeles, ar trebui să vă fie cunoscută. În acest articol vom examina în detaliu toate faptele legate de moartea misterioasă a grupului Dyatlov. În ciuda faptului că moartea turiștilor individuali și a grupurilor de turiști întregi nu este un fenomen unic (cel puțin 111 persoane au murit în timpul călătoriilor de schi din 1975 până în 2004), moartea grupului Dyatlov continuă să atragă atenția cercetătorilor, jurnaliștilor și politicienilor - decât în ​​urmă cu o jumătate de secol, pe canalele centrale de televiziune din Rusia.

Citeşte Mai Mult

Sanctuarele antice, orașele abandonate, clădirile, scopul construcției cărora este necunoscut sau neînțeles pentru noi, uneori provoacă chiar un sentiment mai mare de surpriză și admirație decât oamenii și acțiunile lor. Care sunt misterele și misterele, parțial prezente sub forma celor șapte minuni ale lumii! Realizarea faptului că, în vremurile străvechi, oamenii știau să creeze astfel de lucruri, confundă chiar și pe cei care sunt implicați activ în știință.

Citeşte Mai Mult

Aproximativ 130 km sud-vest de Londra este o structură megalitice (piatră) unică. Acesta este Stonehenge, care, din 1986, a fost inclus în Lista patrimoniului mondial UNESCO și transferat la British Heritage Department de Coroana Britanică. Ce este Stonehenge, unul dintre cele mai renumite situri arheologice din lume, și de ce au fost priviți de ea de mulți ani ochii celor care explorează tainele și secretele istoriei?

Citeşte Mai Mult

Orașul vechi Arkaim, situat în regiunea Chelyabinsk, este un adevărat mister al istoriei îndepărtate a omenirii. Prin drept, Arkaim poate fi considerat unul dintre cele mai importante situri arheologice din Rusia. Un fapt interesant este că descoperirea acestui oraș unic al antichității a fost făcută numai de doi oameni de știință (S.

Citeşte Mai Mult

În teritoriul Khabarovsk al Rusiei, pe râul Amur, există un loc misterios, care este cunoscut lumii sub numele de Amur Piloni. Acest complex unic de origine naturală sau artificială lovește imaginația spectatorului încă din primul moment. Faptul este că originea rocilor a fost întotdeauna considerată vulcanică.

Citeşte Mai Mult

Până în prezent, puțini au auzit cuvântul - Atlantis. Acest nume este înverzit cu legende și legende miticale. Dar faptele interesante despre orașe și țări nu tolerează fabricațiile. Vă oferim o scurtă prezentare a apariției acestui concept. Pentru prima dată despre această stare a raportat filozoful antic grec Platon (428 î.Hr.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre piramida egipteană ar trebui să cunoască fiecare persoană educată. Propunem să discutăm despre misterele și misterele acestui fenomen extraordinar. Amintiți-vă: cine și de ce a construit clădiri magnifice - este necunoscut. Explicația că piramidele, așa cum au fost, au jucat rolul de morminte pentru faraoni - doar o presupunere.

Citeşte Mai Mult

Pe insula japoneză Honshu, la poalele Muntelui Fuji, există o așa numită pădure de sinucidere numită Aokigahara (literal, "Câmpia copacilor verzi"). Acest loc misterios din cele mai vechi timpuri avea slavă amenințătoare și este încă considerat unul dintre cele mai periculoase locuri naturale de pe pământ. Se mai numeste Jukai - marea copacilor.

Citeşte Mai Mult