Literatură

Probabil că toată lumea cunoaște cele 12 exploatații ale lui Hercule, care studiază cu mare interes în școli. Știm despre ele din miturile Greciei antice. Hercule este considerat unul dintre cele mai strălucite personaje ale mitologiei antice grecești și personifică puterea, dreptatea și înțelepciunea. Aproximativ 12 exploatații ale lui Hercule continuă să filmeze și filme animate.

Citeşte Mai Mult

Joseph Brodsky este un poet, eseist, dramaturg și traducător remarcabil rus și american. Este considerat unul dintre cei mai mari poeți ai secolului al XX-lea. Acest text conține citate din discursul lui Brodsky, pe care a spus-o înaintea absolvenților Universității Michigan din 18 decembrie 1988. Brodsky însuși (a se vedea fapte interesante despre Brodsky) a numit ironic acest discurs "Raportul meu secret".

Citeşte Mai Mult

Cunoscutul cântec "Când am slujit ca șofer la poștă" a fost scris pe baza poeziei "Coachmanul" (1868) de poetul și scriitorul rus Leonid Trefolev. Mai jos vom prezenta cea mai bună interpretare a acestui cântec și versurile sale exacte. Textul lui Trefolev "Coachman" este o traducere a poemului "Postmanul", scrisă în 1844.

Citeşte Mai Mult

Episcopia "Reflecția de seară asupra Majestății lui Dumnezeu în cazul marilor lumini nordice" este scrisă de Lomonosov. Mikhail Lomonosov este unul dintre cei mai proeminenți oameni de știință din istoria Rusiei. A fost dezvoltat în mod cuprinzător și a contribuit enorm la știință. Toate faptele interesante despre Lomonosov citiți aici. Cu toate acestea, Lomonosov nu a fost doar un mare fizician și chimist, ci și un poet.

Citeşte Mai Mult

"Tovarășul Stalin, ești un mare om de știință" - acesta este celebrul cântec al lui Yuz Aleshkovsky, scris în 1959. Plângerea este un simplu dialog cu prizonierul cu Iosif Stalin. Uneori, autorul piesei "tovarășul Stalin, ești un mare om de știință" este greșit atribuit lui Vladimir Vysotsky, care a cântat remarcabil acest cântec.

Citeşte Mai Mult

A doua și ultima soție a lui Fyodor Mihailovici Dostoievski a fost Anna Grigorievna Snitkina. Această femeie uimitoare a intrat în istorie nu numai ca unul dintre primii reprezentanți ai sexului echitabil în sfera antreprenoriatului rus, ci și ca o soție strălucitoare. Dacă sunteți confuzi de termenul "soție strălucitoare", vă recomandăm să citiți "Memoirs" și "Jurnalul din 1867", scrise de soția lui Dostoievski.

Citeşte Mai Mult

Celebrul poem "Sub mângâierea unei pătură de pluș", Marina Tsvetaeva a scris după ce a început o relație cu Sophia Parno. Tsvetaeva însăși a vorbit despre dragostea ei față de Sofia după cum urmează: "Să iubești numai femeile sau bărbații, excluzând cu bună știință opusul obișnuit - ce groază! Și numai femeile sau bărbații ce plictiseală. "

Citeşte Mai Mult

Înainte de tine e capodopera literară a lui Anton Cehov. După ce ați citit-o, veți înțelege că viața este cu adevărat frumoasă și, dacă doriți, puteți găsi întotdeauna ceva care să se bucure. Artistul uimitor al cuvintelor Cehov a reușit în felul său să transmită o semnificație profundă într-o poveste destul de plină de umor. Bucurați-vă! Viața este frumoasă (încercarea de a se sinucide) Viața este un lucru urât, dar nu este foarte dificil să o faci frumos.

Citeşte Mai Mult

Calitățile unei persoane educate nu sunt doar gândurile unui scriitor de geniu. La urma urmei, Anton Pavlovich Cehov este unul dintre cei mai renumiți dramaturgi din lume. Și fiind o persoană extrem de înzestrată, el știa și cum să vadă subtil sufletul. Ca un artist de neegalat al cuvântului, el a fost un psiholog nu mai puțin ingenios, observând cu certitudine acuratețea uneia sau a altor proprietăți inerente fiecărei persoane.

Citeşte Mai Mult