Expresii populare

Expresiile cu strigăte din filmele sovietice sunt cunoscute și repetate de foarte mulți. La urma urmei, ele nu sunt doar familiare tuturor, ci și pline de semnificație profundă și de umor uimitor. "Filme vechi vechi" - ca să spunem așa ceva despre cinematograful sovietic. Am pregătit pentru dvs. o selecție minunată cu expresii atrăgătoare din filme care vă vor reîmprospăta memoria și cu siguranță vă vor face să zâmbiți.

Citeşte Mai Mult

Probabil, fiecare cetățean al fostei URSS va putea să apeleze imediat cel puțin câteva filme din filmele sovietice. Și nu este surprinzător. Într-adevăr, atunci au știut să facă filme de înaltă calitate, interesante, cu un umor subtil și o morală profundă. Pentru a reîmprospăta memoria momentelor cele mai strălucitoare ale filmelor dvs. preferate, am pregătit pentru dvs. 40 de cuvinte cheie din cinematografia sovietică.

Citeşte Mai Mult

Majoritatea oamenilor din spațiul post-sovietic cunosc și iubesc filmele sovietice. La urma urmei, ele conțin nu numai simplitate și umor, ci și un sens delicat și o morală profundă. Vă aducem la cunoștință citate din filmele sovietice. Desigur, există mult mai multe decât cele de mai jos, dar sunt decorate sub formă de poze pe care le puteți salva în rețeaua socială.

Citeşte Mai Mult

În cărți, în televiziune și în conversații cu oameni, se poate auzi adesea expresia "Cutia lui Pandora". Cu toate acestea, ce se înțelege prin această frază și de ce este folosit în sens negativ? Misterul casetei lui Pandora Pandora's Box se găsește în legenda greacă antică a lui Pandora. În interiorul cutiei lui Pandora se aflau nenumărate probleme care puteau fi eliberate afară dacă erau deschise.

Citeşte Mai Mult

Știi cine nu arată jumătate din muncă? Dacă ați auzit o astfel de observație în adresa dvs., puteți fi siguri că au vrut să vă ofenseze. Faptul este că jumătate din lucrare nu arată proști. Aceasta este o înțelepciune străveche a poporului. Sigur că ai ghicit deja de ce nu poți arăta jumătate din munca unui nebun.

Citeşte Mai Mult

După cum se știe, Vladimir Ilici Lenin a condamnat multe citate de pe Internet. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece acestea sunt departe de a corespunde mereu realității. Dar expresia populară pe care vrem să vă prezentăm acum merită atenția cea mai apropiată. Faptul este că nu numai că transmite cu exactitate esența fenomenului, dar pentru mulți este un ghid al acțiunii.

Citeşte Mai Mult

Expresia înaripată "Totul este bine, frumoasă marcaj" este cunoscută de mulți. Cu toate acestea, nu toată lumea își ghicește originea. Pentru a folosi în mod adecvat anumite cuvinte inteligente și expresii populare, o persoană educată trebuie să cunoască nu numai semnificația lor, ci și originea lor. Originea expresiei "Totul este frumos, marcaj frumos" "Totul este frumos, marcaj frumos" - este tradus în cântecul francez "Totul este bine, Madame Marquis" (Fr.

Citeşte Mai Mult

Îți place să te exprimi frumos și să îți umple discursul cu imagini și metafore? Ei bine, atunci nu poți face fără expresii înaripate. Dar ce este o expresie populară? Aceasta este o expresie stabilă, specifică unei anumite limbi, care provine din cultură, folclor, mituri, surse istorice și literare.

Citeşte Mai Mult

Iată cea de-a doua parte a cuvintelor cheie care îți vor îmbogăți discursul cu caracteristici uimitoare ale limbii ruse. Prima parte este situată aici. În acest post, vom continua să vorbim despre originea expresiilor populare populare și, de asemenea, să explicăm semnificația lor. Fiecare expresie este încadrată sub forma unei imagini care poate fi salvată pe perete într-o rețea socială.

Citeşte Mai Mult

Renumitul regizor rus Nikita Mikhalkov folosește destul de des expresia "... cu un zel greu, bestial". Înainte de aceasta, el adaugă că citatul a fost luat din cronicile secolului al XII-lea. După aceea, de regulă, raționamentul este că oamenii din Rusia se beau repede, apoi se luptă disperat cu această problemă; cu toate acestea, nici nu aduce rezultate, deoarece se face cu "zel greu, de animal".

Citeşte Mai Mult

Proverbul "Datoria este înroșirea plății" a fost cunoscut de-a lungul timpului și a devenit mult timp o expresie populară în Rusia. Se găsește în textele antice, iar semnificația ei este destul de clară. Vă sugerăm să luați în considerare originea, semnificația și exemplele acestei minunate cuvinte. Semnificația proverbului "Sunt frumos să plătesc o datorie" Mă întreb de ce datoria era numită "roșu"?

Citeşte Mai Mult

Dacă vă plac ghicitorile și secretele, atunci suntem gata să vă dezvăluim un secret deschis. Ce este această expresie populară? De unde a venit și de ce este atât de popular în zilele noastre? Fiecare persoană inteligentă trebuie să înțeleagă sensul unor cuvinte inteligente comune. Să începem cu un fundal scurt. Fiecare națiune are propria sa imagine a unui jester clasic.

Citeşte Mai Mult

Nu există cel puțin o persoană activă din punct de vedere social care nu ar fi auzit celebra meme: "Coincidență? Nu cred." De regulă, această expresie populară poate fi văzută pe diferiți demotivatori cu imaginea lui Dmitri Kiselev - un jurnalist și gazdă rusă. Și într-adevăr, după câteva cuvinte și cuvinte potrivite, la momentul potrivit, la locul potrivit, fraza a devenit o meme extrem de populară pe Internet.

Citeşte Mai Mult

Mulți au auzit expresia "scor Hamburg". Ce înseamnă acest lucru și cum să folosim această unitate frazeologică, vom spune chiar acum. Prima expresie a proiectului de lege din Hamburg a apărut în literatura sovietică. În 1928, faimosul scriitor și critic Viktor Shklovsky a publicat o colecție de articole sub titlul general "Contul Hamburg".

Citeşte Mai Mult

Orice persoană, chiar și fără studii literare, ar trebui să știe care sunt grajdele Augeanilor și semnificația lor. Istoria idiomului este după cum urmează. În mitologia greacă veche, regele Avgius poseda cirete enorme. Toți erau țintiți în grajduri speciale. Aici este necesar să se clarifice că grajdurile, de regulă, sunt destinate cailor.

Citeşte Mai Mult