Din viața marelui

Fapte interesante despre Brodsky - aceasta este o mare oportunitate de a învăța despre caracteristicile poeziei sovietice. Pentru opera sa, poetul a fost supus persecutiilor dure, atat din partea conducerii URSS, cat si din partea colegilor sai din atelier. Endless prosecutions, trials și exil au forțat pe Joseph Alexandrovich să emigreze în Statele Unite.

Citeşte Mai Mult

Interesante despre Beethoven este o mare oportunitate de a învăța cum a fost creată muzica clasică în genurile romantismului și clasicismului. Lucrările lui Beethoven sunt printre cele mai interpretate compoziții de pe planetă. Ludwig van Beethoven a scris în toate direcțiile muzicale cunoscute la vremea respectivă. Vă aducem la cunoștință cele mai interesante fapte din viața lui Beethoven.

Citeşte Mai Mult

Interesante despre Mussorgsky este o mare oportunitate de a afla mai multe despre muzica clasică rusească din secolul al XIX-lea. În timpul vieții sale scurte, compozitorul Musorgsky a reușit să compună o serie de mari lucrări, care se desfășoară acum în toate conservatoarele din lume. Deci, înainte de a vă afla cele mai interesante fapte din viața lui Modest Mussorgsky.

Citeşte Mai Mult

Interesante despre Walter Scott - aceasta este o oportunitate de a pătrunde în esența literaturii britanice din secolul al XIX-lea. Acest scriitor scoțian a lăsat un semn semnificativ în istoria literaturii mondiale. Lucrările sale sunt studiate în multe țări ale lumii. Vă aducem la cunoștință cele mai interesante fapte din viața lui Walter Scott.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Konstantin Simonov sunt o oportunitate de a învăța despre realitățile perioadei sovietice a literaturii rusești. Pentru activitatea sa de scriere, Konstantin Mihailovici a câștigat multe premii și premii prestigioase. În plus, el a făcut o carieră militară excelentă, ridicându-se la colonelul Armatei Sovietice.

Citeşte Mai Mult

Interesante despre Viktor Astafiev - aceasta este o mare oportunitate de a cunoaște mai bine literatura sovietică și rusă. Principala direcție literară a scriitorului Astafieva a fost proza ​​militară. În opera sa, dominată în cea mai mare parte de povești și povestiri, pline de înțeles profund. Deci, înainte de tine cele mai interesante fapte despre Astafiev.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Napoleon vă vor ajuta să înțelegeți mai bine natura acestui mare comandant și împărat. Este greu să numești orice altă persoană militară care ar fi atât de populară în întreaga lume. În timpul vieții sale, Napoleon a câștigat multe bătălii, dar au existat pierderi rușinoase, pe care le vom discuta mai târziu.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Mayakovsky vă vor spune despre realizările și trăsăturile de personalitate ale unuia dintre cei mai proeminenți poeți sovietici. În timpul scurtei sale vieți a reușit să aducă o contribuție semnificativă la poezia rusă. Celebrele sale poezii, scrise de "scară", sunt incluse în curriculum-ul școlar în multe țări ale lumii. 18 fapte interesante despre Mayakovsky Mayakovsky au avut 2 surori și 2 frați, dar ambii băieți au murit în copilărie.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Prishvin dezvăluie multe fațete ale personalității acestui scriitor talentat. În lucrarea sa, a acordat o mare atenție gândirii la sensul vieții, religiei și relației dintre bărbat și femeie. Mai jos luăm în considerare cele mai interesante fapte din viața lui Mihail Prishvin. 16 fapte interesante despre Prishvin Vei fi surprins, dar viitorul scriitor a avut o astfel de performanță slabă în școală că a fost lăsat de două ori în al doilea an.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Henry Ford vă vor ajuta să cunoașteți complet această persoană din partea cealaltă. Pentru a obține recunoașterea și a deveni unul dintre cei mai de succes antreprenori ai timpului său, a trebuit să treacă prin multe încercări. Ford a fost ceea ce se numește o persoană incredibil de curajoasă și creativă, fără teamă de experimente și riscuri.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Mendeleev vă vor spune despre viața și descoperirile acestui om de știință rusesc. Autorul tabelului de elemente chimice a fost o persoană foarte versatilă. El a fost interesat de diferite domenii ale științei și tehnologiei, datorită cărora a câștigat faima la nivel mondial. Mai jos ne uităm la cele mai interesante fapte despre Dmitri Mendeleev.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Prokofiev vă vor permite să aflați multe detalii biografice din viața unui compozitor rus. În timpul vieții sale, el a compus o serie de lucrări remarcabile, care se desfășoară în prezent în multe țări din întreaga lume. Apoi ne uităm la cele mai interesante fapte despre Prokofiev. 13 fapte interesante despre abilitățile muzicale ale lui Serghei Prokofiev au fost dezvăluite chiar la vârsta de 5 ani.

Citeşte Mai Mult

Interesante despre Bulgakov vă vor ajuta să aflați despre viața și hobby-urile acestui scriitor remarcabil. Nu toată lumea știe că era o persoană foarte versatilă și a reușit să lase o notă notabilă în diferite domenii ale artei. Scriitorul a obținut faima mondială după lansarea romanului "Maestrul și Margarita", care astăzi aparține clasicilor ruși.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Ceaikovski vor afecta toate aspectele vieții marelui compozitor rus. Astăzi, lucrările sale sunt realizate în toate conservatoarele lumii. Mai jos luăm în considerare cele mai interesante fapte din viața lui Pyotr Ceaikovski. 16 date interesante despre Ceaikovski În decursul anilor biografiei sale, Ceaikovski a scris 10 opere, 3 balete, 7 simfonii și 104 romane.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Chopin - aceasta este o oportunitate de a învăța multe despre compozitorul polonez. În timpul vieții sale, a creat multe mari opere care au lăsat un semn semnificativ în istoria muzicii clasice. Deci, înainte de cele mai interesante fapte despre Chopin. 16 fapte interesante despre Chopin Chopin și-au moștenit iubirea de muzică de la mama sa, care a cântat magnific pianul.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Galileea se referă atât la realizările și trăsăturile vieții personale ale acestui mare om de știință. Descoperirile sale au respins metafizica speculativă a lui Aristotel, punând bazele mecanicii clasice. În timpul vieții lui Galileo, Galileo a apărat sistemul heliocentric al lumii - adică atunci când Pământul și alte planete se învârt în jurul soarelui și nu invers.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Alexander Nevsky vă vor spune despre viața și victoriile marelui comandant. Biografii notează că Alexandru a avut o mare influență asupra dezvoltării Rusiei și a căzut în istorie ca unul dintre personajele sale principale. Alexander Nevsky este cunoscut nu numai pentru victoriile sale legendare, ci și pentru calitățile sale umane pozitive.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Nikolai Rubtsov vă vor ajuta să cunoașteți mai bine acest poet sovietic. Toată opera lui a fost inspirată de versuri romantice și filosofice. În plus, el are o mulțime de opere, imbold cu dragoste pentru trecut și prezent Rusia. Deci, înainte de a vă cele mai interesante fapte din viața lui Nikolai Rubtsov.

Citeşte Mai Mult

Interesante despre Debussy vă vor spune despre viața personală a compozitorului și despre realizările sale pe Olympus muzical. La urma urmei, este unul dintre cei mai străluciți reprezentanți ai impresionismului muzical. În plus, Claude Debussy a fost un dirijor talentat și critic muzical care se bucură de un mare prestigiu în societate.

Citeşte Mai Mult

Interesante despre Maxim Gorky - aceasta este o ocazie genială de a cunoaște mai bine identitatea eroului nostru într-o perioadă scurtă de timp. Gorky este unul dintre cei mai proeminenți scriitori sovietici. Și, deși unele dintre cărțile sale erau percepute ambiguu de autorități, i-au adus recunoașterea și faima la nivel mondial.

Citeşte Mai Mult