Orașe și țări

Fapte interesante despre țările din Europa vor surprinde mulți iubitori de geografie. În această colecție vor fi colectate cele mai interesante date despre istoria, tradițiile, monumentele arhitecturale și naturale ale țărilor europene. 19 date interesante despre țările europene Civilizația europeană datează din Grecia antică.

Citeşte Mai Mult

Interesante despre Paris este o oportunitate minunată de a cunoaște cultura și tradițiile din Franța. Zeci de milioane de oameni vin în acest oraș frumos în fiecare an pentru a vedea priveliștile sale unice cu ochii lor. Am pregătit pentru dvs. cele mai interesante fapte despre Paris. 22 fapte interesante despre Paris Paris a fost fondată în secolul III î.Hr.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Egipt vă vor familiariza cu istoria și tradițiile acestui vechi stat. Egiptul antic a fost odată o civilizație foarte dezvoltată, care are o mare influență asupra întregii lumi. Aici se construiesc Marile Piramide la Giza și multe alte clădiri remarcabile. Deci, înainte de cele mai interesante fapte despre Egipt.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Ierusalim reprezintă o mare oportunitate de a învăța despre cultura și tradițiile Orientului Mijlociu. Acest oraș este sacru pentru 3 religii mondiale - iudaism, creștinism și islam. Milioane de turiști vin aici în fiecare an pentru a vedea atracțiile religioase și arhitecturale.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Irkutsk sunt o oportunitate de a obține mai multe cunoștințe despre Rusia în general și despre Siberia în special. Orașul este cel mai mare centru de cercetare și educație al Federației Ruse, unde studiază peste 100.000 de studenți. Industria aeronautică, hidroenergia și producția de alimente sunt dezvoltate în mod activ aici. Apoi, considerăm cele mai interesante fapte despre Irkutsk.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Estonia sunt o mare oportunitate de a vă familiariza cu atracțiile și tradițiile statelor baltice. Odată ce această țară făcea parte din URSS, dar după colapsul ei, a avut o altă cale de dezvoltare decât Rusia. Vă aducem la cunoștință cele mai interesante date despre Republica Estonia.

Citeşte Mai Mult

Fapte utile despre Ulyanovsk reprezintă o mare oportunitate pentru a obține mai multe informații despre partea europeană a Federației Ruse. Astăzi, acest oraș este un mare centru industrial și aviatic al Rusiei. Deci, înainte de tine cele mai interesante fapte despre Ulyanovsk. 14 date interesante despre Ulyanovsk. Orașul a fost construit prin decret al țarului Alexei Mikhailovici în 1648.

Citeşte Mai Mult

Interesante despre Siberia de Est este o oportunitate de a afla mai multe despre teritoriul asiatic al Rusiei. Această zonă este acoperită de păduri dense, unde puteți întâlni o varietate de animale și păsări. Siberia are o iarnă deosebit de rece, motiv pentru care mulți turiști nu înțeleg cum pot supraviețui oamenii locali în condiții atât de dure.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Kazahstan sunt o mare oportunitate de a învăța despre cultura și tradițiile popoarelor care trăiesc pe continentul eurasiatic. Această țară este cunoscută pentru istoria bogată și atracțiile neobișnuite. Astăzi, Kazahstan este membru al Uniunii Economice Eurasiatice. Mai jos vom lua în considerare cele mai interesante fapte despre Republica Kazahstan.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Vietnam sunt o mare oportunitate de a afla mai multe despre tradițiile și caracteristicile geografice ale Indochinei. Mulți oameni cunosc această țară din războiul din Vietnam, în care trupele americane și sovietice au luptat de facto. Astăzi, în Vietnam, totul este liniștit și pașnic, iar mulți turiști vin aici în fiecare an.

Citeşte Mai Mult

Informații interesante despre Madagascar - aceasta este o mare oportunitate de a învăța despre insulele situate în apele Oceanului Indian. Acolo sunt multe specii de animale și păsări care nu se găsesc în altă parte a planetei. Iată câteva dintre cele mai interesante fapte despre Republica Madagascar. 25 de fapte interesante despre Madagascar Madagascar este cel mai mare stat de pe planetă ocupând o insulă.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Mongolia reprezintă o mare oportunitate de a învăța despre istoria, climatul și tradițiile din Asia de Est. Multe Mongolii sunt asociate în primul rând cu Horde de Aur, care a reușit să cucerească teritorii vaste. Deci, înainte de a vă afla cele mai interesante fapte despre Mongolia. 18 fapte interesante despre Mongolia Capitala Mongoliei - Ulan Bator, se traduce literalmente ca "erou roșu".

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Veneția vă vor spune despre istoria acestui oraș pitoresc. De mult timp, Veneția a fost o adevărată bijuterie a Italiei. Mulți turiști vin aici pentru a vedea clădiri vechi, pentru a vizita muzee și pentru a călări legendarele gondole prin canalele orașului. 24 de informații interesante despre Veneția Centrul istoric al Veneției se află pe 118 insule separate de 150 de canale.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Suedia vor fi legate de istoria, tradițiile și legile acestui stat prosper. Există o mulțime de monumente naturale și arhitecturale în Suedia, motiv pentru care mulți turiști vin aici. Deci, înainte de cele mai interesante fapte despre Suedia. 16 date interesante despre Suedia Suedia este una dintre puținele țări în care se păstrează monarhia.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Armenia afectează istoria, tradițiile și particularitățile locuitorilor acestui stat. Țara este renumită pentru peisajele sale pitorești și atracțiile naturale. Deci, înainte de cele mai interesante fapte despre Republica Armenia. 19 fapte interesante despre Armenia Armenia a fost fondată în perioada de 4-2 secole.

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Elveția afectează nu numai istoria acestei țări, ci și mentalitatea locuitorilor ei. Pentru mulți, această stare este asociată cu bănci, brânză, ceasuri și neutralitate internațională. Cu toate acestea, nu toate acestea sunt interesante despre Elveția. Palatul federal, Berna, Elveția 19 date interesante despre Elveția Știți că Elveția nu are un capital oficial, deoarece țara este o confederație?

Citeşte Mai Mult

Faptele interesante despre Hermitage vor spune despre caracteristicile acestei clădiri magnifice și a exponatelor situate în ea. În acest muzeu renumit în lume au fost colectate aproximativ 3 milioane de exemplare. Prin poziția din 2018, Hermitage a ocupat locul 9 în lume în ceea ce privește participarea muzeelor. 26 fapte interesante despre Hermitage Tradus din Schitul Francez înseamnă "un loc de singurătate" sau "celulă".

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Azerbaidjan vă vor permite să aflați despre caracteristicile acestei țări, situate în estul Transcaucaziei. Locuitorii din Azerbaidjan se disting prin ospitalitate și diligență, datorită cărora recoltele bogate sunt recoltate în fiecare an. Deci, înainte de a fi cele mai interesante fapte despre Republica Azerbaidjan.

Citeşte Mai Mult

Fapte interesante despre Tula se vor referi la tradițiile, cultura și istoria orașului Hero. Pentru mulți, Tula este asociată în primul rând cu turtă dulce, cu samovari și cu armele. Mulți turiști vin aici în fiecare an pentru a vizita muzee și pentru a vedea vechile monumente ale arhitecturii. 19 date interesante despre Tula Prima mențiune despre Tula a fost menționată într-un manuscris datat în 1146.

Citeşte Mai Mult

Informații interesante despre Kremlinul din Moscova vă vor spune despre istoria și secretele construirii acestui complex vechi magnific. Despre Kremlinul din Moscova este cunoscut în întreaga lume. Odată ce această cetate a servit pentru a proteja împotriva adversarilor. Astăzi, Kremlinul este principalul complex socio-politic și istoric-artistic al Moscovei, precum și reședința oficială a președintelui Federației Ruse.

Citeşte Mai Mult