Scurte biografii

Mohandas Karamchand Gandhi este un activist politic și social indian, unul dintre liderii și liderii ideologici ai mișcării pentru independența Indiei de guvernarea coloniilor britanice. Filosofia sa de non-violență (satyagraha) a avut o mare influență asupra mișcării suporterilor schimbării pașnice. De-a lungul anilor biografiei sale, Gandhi a reușit să conducă India la independență și să realizeze multe reforme importante.

Citeşte Mai Mult

Nikolai Alekseevich Zabolotsky - poet sovietic, traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din URSS. În 1938, a fost arestat și reprimat. În 1963 a fost reabilitat la cererea soției sale. De-a lungul anilor biografiei sale, Zabolotsky trebuia să suporte multe necazuri, petrecând mulți ani în închisori și lagăre de muncă. Deci, înainte de a vă prezenta o scurtă biografie a lui Nikolai Zabolotsky (fapte interesante din viața lui Zabolotsky citiți aici).

Citeşte Mai Mult

Vladimir Pavlovich Kovtun - ofițer sovietic și rus, colonel al rezervelor speciale ale GRU. În 2019, a primit titlul de Erou al Federației Ruse. De-a lungul anilor biografiei sale, el a luat parte la războiul afgan, primind 7 răni de bullet în bătăliile cu Mujahideen. Deci, înainte de a fi o scurtă biografie a lui Vladimir Kovtun.

Citeşte Mai Mult

Alexander Lukașenko - primul și singurul (pentru 2019) președinte al Belarusului, care conduce țara de peste 20 de ani. Unii îl consideră dictator, în timp ce alții îl numesc "bătrânul", văzând în el salvatorul națiunii. De-a lungul anilor biografiei sale, Lukașenko a reușit să restabilească ordinea în Belarus și să o aducă în pozițiile de lider în lume în dezvoltarea economiei și a industriei.

Citeşte Mai Mult

Diana Francis Spencer, Prințesa de Țara Galilor - prima soție a lui Charles (din 1981 până în 1996), moștenitor al tronului britanic. De asemenea, cunoscut sub numele de Lady Diana sau Lady Di. De-a lungul anilor biografiei sale, printesa Diana a participat la numeroase proiecte de caritate și anti-război. A coborât în ​​istorie ca o figură publică activă.

Citeşte Mai Mult

Alexander Aronovich Pechersky - ofițer rus al Armatei Roșii a Muncitorilor și Țăranilor. A participat la Marele Război Patriotic (1941-1945), organizatorul celei mai reușite revolte din lagărul de concentrare german Sobibor din 14 octombrie 1943. Au fost multe evenimente incredibile în biografia lui Pechersky, pe care o vom descrie mai jos.

Citeşte Mai Mult

Nelson Mandela este un om de stat din Africa de Sud, o figură publică și politică. Un luptător implacabil pentru drepturile omului în timpul existenței apartheidului, pentru care a petrecut 27 de ani în spatele gratiilor. Președintele Africii de Sud (1994-1999). De-a lungul anilor biografiei sale, Mandela a primit numeroase premii prestigioase, inclusiv premiul Nobel pentru pace (1993).

Citeşte Mai Mult

Julian Paul Assange este un jurnalist australian, gazda TV, hacker și fondator al organizației internaționale WikiLeaks. În 2006, a publicat în volum mare informații extrem de secrete despre spionaj și scheme de corupție în cele mai înalte eșaloane ale puterii, crimele de război și secretele diplomației statelor de frunte.

Citeşte Mai Mult

Nina Ivanovna Ruslanova - actrita de film și teatru sovietică și rusă. În 1998, a primit titlul de Artist al Poporului din Federația Rusă. De-a lungul anilor de biografie, a jucat în multe picturi de cult, printre care Inima câinelui, țigănea, întoarcerea lui Budulaya și umbrele se estompează la amiază. Deci, înainte de a fi o scurtă biografie a Ninei Ruslanova.

Citeşte Mai Mult

Igor Yuryevich Nikolaev este un compozitor sovietic și rus, cântăreț, muzician, compozitor și producător. Artist de onoare al Federației Ruse. De-a lungul anilor biografiei sale, a reusit sa scrie multe hituri, inclusiv Dolphin si Mermaid, Taxi, Taxi, Cinci motive, Vinuri de Raspberry si multe altele. Deci, înainte de a fi o scurtă biografie a lui Igor Nikolaev.

Citeşte Mai Mult

Rodion Rafailovich Nakhapetov - actor, regizor și scenarist de film sovietic, american și rus. Artistul poporului din RSFSR (1985). De-a lungul anilor biografiei sale, a apărut în filme precum "Tenderness", "Slave of Love", "No Password Needed" și "Torpedo Bombers". Deci, înainte de a fi o scurtă biografie a lui Rodion Nakhapetov.

Citeşte Mai Mult

Igor Borisovici Bulatov - Vicepreședinte al grupului de construcție "Tashir". El a câștigat mare faimă după ce a fost văzut cu Victoria Lopyreva însărcinată pe coasta oceanului. Cu toate acestea, în cele din urmă, numele tatălui copilului a devenit cunoscut. Vom vorbi despre aceste și alte caracteristici ale biografiei omului în acest articol.

Citeşte Mai Mult

Maria M. Poroshina - Teatru de teatru și film rusesc. De-a lungul anilor biografiei sale, a apărut în multe filme de rating, printre care "Antikiller", "Night Watch", "Firs" și "Întotdeauna spun mereu". În acest articol luăm în considerare principalele evenimente ale biografiei Poroshin, precum și cele mai interesante fapte din viața ei.

Citeşte Mai Mult

Regina Petrovna Todorenko - gazda TV din Ucraina, cântăreață, actriță și compozitor. Cel mai de succes proiect de televiziune din biografia ei a fost "Vulturul și coada", care i-au adus o mare popularitate. Deci, înainte de a vă prezenta o scurtă biografie a Reginei Todorenko. Biografie Regina Todorenko Regina Todorenko sa născut la 14 iunie 1990 în Odessa.

Citeşte Mai Mult

Keanu Reeves este un actor de la Hollywood, producător de film, regizor și muzician. În biografia sa au fost multe picturi semnificative, dintre care cele mai renumite sunt "Matricea", "Viteza", "Avocatul Diavolului" și "Johnny Mnemonic". În 2005, o stea a fost pusă pe Hollywood Walk of Fame în cinstea lui Reeves. Spre deosebire de mulți dintre colegii săi, el preferă să conducă un mod modest de viață, motiv pentru care el poate fi adesea văzut pe metrou sau pe șezlong cu o ceașcă de cafea.

Citeşte Mai Mult

Dimash Kudaibergenov este un cantaret și compozitor kazah care știe să joace multe instrumente. Câștigător al multor premii prestigioase și câștigător al mai multor concursuri internaționale. De la o vârstă fragedă, Dimash a jucat în spații mari atât în ​​țară, cât și în străinătate. El este cunoscut pentru gama sa largă de voce care acoperă 6 octave și 1 notă.

Citeşte Mai Mult

Vasily Semenovici Lanovoy - actor teatral și teatru sovietic și rus, maestru al lecturii artistice, profesor. Artist al URSS al URSS (1985). De-a lungul anilor biografiei sale, Lanovoy a câștigat peste 40 de premii și premii prestigioase. Câștigător al Premiului Lenin (1980). Membru al CPSU din 1968. Deci, înainte de a vă prezenta o scurtă biografie a lui Vasili Lanovoy.

Citeşte Mai Mult

General Karbyshev - fortificator rus și sovietic, inginer-inginer, locotenent-general al trupei de inginerie, doctor în științe militare și profesor la Academia Militară a Statului Major General al Armatei Roșii. În biografia generalului Karbyshev au existat numeroase conflicte militare pe scară largă în care a arătat curaj și vitejie. Pentru serviciile pentru Patriei, a primit titlul de erou al Uniunii Sovietice postum.

Citeşte Mai Mult

Artem Karasev este un actor de film și teatru rusesc. În biografia lui încă nu există roluri în stea, dar în fiecare an abilitățile lui Karasev de actorie progresează considerabil. Vizitatorul și-a amintit cel mai mult de picturi precum "Spaniolul", "Piranha Trail" și "fără adăpost". Deci, înainte de a vă face o scurtă biografie a lui Artem Karasev.

Citeşte Mai Mult

Arkhip Kuindzhi - artist rus, maestru al picturii peisagistice. El este considerat "artistul luminii" pentru faptul că a fost capabil să transmită fluxuri luminoase pe panza incredibil de precis. De-a lungul anilor biografiei sale, el a scris multe picturi magnifice create în stiluri de realism, romantism și peisaj filosofic.

Citeşte Mai Mult