Aforisme

Politicianul francez, gânditorul și memorialistul Francois de Larochefoucault a căzut în istorie ca fiind incomparabil pentru a face aforisme. Reflecțiile sale sau expresiile morale, mai bine cunoscute ca Maxim, publicate în 1665, au devenit proprietatea unică a gândirii umane. Acuratețea uimitoare a definițiilor, claritatea și înțelegerea extremă a judecăților - aceasta este ceea ce a devenit semnul distinctiv al ducele de Larochefoucault.

Citeşte Mai Mult

Fyodor Dostoevsky - unul dintre cei mai mari scriitori din lume. Lucrările sale au fost traduse în mai multe limbi, iar citatele pot fi găsite într-o varietate de cărți. În biografia lui Dostoievski, am vorbit despre felul în care a trăit viața lui și despre ceea ce era remarcabil în privința lui. Acum vă aducem la cunoștință cele mai bune citate ale lui Dostoievski.

Citeşte Mai Mult

Cine dintre oamenii nu-l cunoaște pe Bruce Lee - cel mai mare maestru al artelor marțiale? Probabil, nu există nici unul. Și acest lucru nu este un accident, pentru că geniul lui Bruce Lee, chiar după aproape o jumătate de secol după moartea sa tragică, nu încetează să mai intereseze tinerii. Toate realizările acestei persoane uimitoare ar trebui spuse într-un articol separat.

Citeşte Mai Mult

Henry Ford (1863-1947) este un industriaș american, proprietar al fabricilor de automobile din întreaga lume, inventator, autor al a 161 brevete americane. Ford, ale cărui citate, aforisme și zicări vă oferim, este cunoscut nu numai ca un om de afaceri și inventator talentat, ci și ca o persoană extraordinară care a obținut un succes extraordinar din cauza energiei neobosite și a credinței în propriul său succes.

Citeşte Mai Mult

John Maxwell este un remarcabil scriitor sud-african, critic și lingvist. El este primul scriitor care a câștigat de două ori Premiul Booker. În 2003, Maxwell a câștigat Premiul Nobel pentru literatură. Citatele, sfaturile și recomandările sale pentru construirea relațiilor sunt încă folosite de mulți antrenori de creștere personală.

Citeşte Mai Mult

Fiecare națiune are propria înțelepciune. De ce sunt doar zicãri populare ruse care uimesc cu exactitatea lor, precizie ºi o perspectivã uimitoare. Dar astăzi vă atragem atenția asupra înțelepciunii în 15 imagini. Cele mai apreciate aforisme se pot salva pe perete în social.

Citeşte Mai Mult

Marele scriitor rus Anton Cehov este unul dintre cei mai importanți trei autori ekranizirovannyh din lume, împreună cu Shakespeare și Dickens. Cu siguranta stii si iubesti cateva dintre povestile lui. Geniul lui Cehov nu este contestat de nimeni, deoarece în timpul celor 44 de ani de viață a reușit să se capteze permanent în fondul de aur al literaturii mondiale.

Citeşte Mai Mult