Alexander Makendosky și Bucephalus

Mulți cunosc numele lui Alexandru Macedonean (regele macedonean din 336 î.Hr.) - un cuceritor care a fost renumit de secole. Un fapt interesant este acela Calea lui Alexandru, numit Bucephalus, impresionat, de asemenea, în poveste cu stăpânul său.

Una dintre cele mai fiabile lucrări despre apariția lui Alexandru. Singura imagine conservată a marelui comandant, făcută din natură

Vrem să vă spun câteva fapte interesante despre cum a fost cumpărat acest cal de un viitor comandant. Apropo, bine-cunoscutul filosof grec antic și biograful Plutarch scrie despre acest lucru în detaliu. Sperăm că povestirile noastre din viața marelui vă vor aduce cel puțin noi cunoștințe.

Curajul lui Alexandru al Macedoniei sa manifestat de la o tinerețe timpurie. Odată ce tatăl său, Philip II, a fost sfătuit să cumpere un armăsar de 11 ani, pe nume Bucephalus.

Aici este de remarcat faptul că cuvântul "Bucephalus" vine de la greacă "Bukefal", ceea ce înseamnă "Bullhead". Într-adevăr, în calul propus, forma capului era neobișnuită și seamănă cu un taur.

Costul pe care comerciantul la solicitat a fost cu adevărat regal: el a alocat o sumă uriașă de 13 talente, care este de aproximativ 340 de kilograme de argint. Prin standarde era incredibil de scump chiar și pentru un cal foarte bun.

Cu toate acestea, având în vedere faptul că animalul era sălbatic și nemulțumit, Philip, fără să se gândească de două ori, a decis să renunțe la cumpărare.

Alexandru, în vârstă de 10-11 ani, a fost ofensat de acest lucru:

- Tată, din cauza faptului că nu știi cum să călărești un cal, refuzi un cal magnific!

Pentru aceasta conducătorul macedonean, supărat, a răspuns:

- Pun pariu că nu-l vei opri. Cu toate acestea, dacă reușiți, o voi cumpăra pentru dvs.

Alexandru sa întors repede, sa dus la Bucephalus, la apucat de căpăstru și sa întors împotriva soarelui. El a făcut acest lucru pentru că a observat imediat cum calul era speriat de propria sa umbră. Apoi a început să lovească, să vorbească și să alerge alături de armăsar, ținându-și agilitatea. Când Bucephalus sa obișnuit cu vocea lui Alexandru și a început să respire mult, viitorul comandant și-a aruncat mantaua și a sărit imediat pe cal.

Alexander Makendosky și Bucephalus

În același moment, calul a început să se răstoarne, să sară în direcții diferite și să stea pe picioarele din spate pentru a scuti o greutate nefamilară din spate. Băiatul, ținându-se în urină, ia dat animalului un "abur" și se obișnuia cu călărețul.

Deci faimosul Bucephalus a fost îmblânzit de Alexandru Macedonean, după care a devenit de mult timp un tovarăș, prieten și aliat credincios al viitorului cuceritor al lumii.

Un caz interesant a avut loc cu tovarășul lui Alexandru într-una dintre campaniile împotriva Persiei. Barbarii au răpit favoritul regal, în consecință, Alexander a anunțat:

"Dacă în timpul stabilit, calul meu nu se va întoarce, voi distruge toți oamenii voștri".

Bineînțeles, Bucefal a fost dăruit conducătorului în condiții de siguranță și sunet. Se pare că era un caz simplu al realităților războiului din acea vreme, dar demonstrează în mod clar cât de mult comandantul era legat de calul său.

Alexandru cel Mare pe un fragment dintr-un mozaic roman antic din Pompei

De asemenea, este util să știm că Bucephalus avea o trăsătură distinctivă: rudimentele degetelor erau vizibile pe picioare.

În cinstea prietenului său loial, cuceritorul macedonean a numit orașul, care purta numele "Bucephalus". Acest oraș există încă în Pakistan, dar astăzi se numește Jalalpur.

Sperăm că aceste fapte interesante despre Alexandru cel Mare și calul lui ți-au plăcut. De asemenea, rețineți o poveste din viața lui Alexandru Macedon. Foarte interesant.

Vizionați videoclipul: The . Ryan and Marisa Sex Scene. Ryan y Marissa Primera Vez Juntos. Subtitulado (Ianuarie 2020).

Loading...