Stagiile Augean

Oricine nu are nici măcar o educație literară ar trebui să știe ce sunt. Stagiile Augean și semnificația lor. Istoria idiomului este după cum urmează.

În mitologia greacă veche, regele Avgius poseda cirete enorme. Toți erau țintiți în grajduri speciale. Aici este necesar să se clarifice că grajdurile, de regulă, sunt destinate cailor. Cu toate acestea, Avgiya au fost în mare parte tauri și caprine.

Timp de mulți ani (conform unor informații, 30 de ani) gunoi de grajd nu a fost scos din aceste grajduri, așa că a fost un haos groaznic. Pentru a curăța grătarul de o grămadă de murdărie, regele Abigi a angajat un personaj renumit - Hercules (alias Hercules). Această sarcină a fost una dintre cele 12 exploatări ale lui Hercule, pentru că lucrarea era dincolo de puterea altcuiva.

Cum a curățat Hercule grajdurile Augean? Eroul nostru a fost nu numai incredibil de puternic, ci și inteligent. Prin urmare, pentru a nu curăța clădirile neglijate cu mâna, el a folosit calea dificilă de a extrage apă din două râuri, care pur și simplu au spălat toate gunoi de grajd.

Pentru această faptă, Augeus a trebuit să plătească o zecime din toate multele sale turme. Cu toate acestea, el nu a făcut asta. Și adevărul este ceea ce este, deoarece grajdurile au fost deja curățate!

Adevărat, atunci cei puternici ai lui Hercule l-au ucis.

Stagiile Augean - sensul unei unități phraseologice

Cu siguranta puteti ghici deja ce inseamna expresia "grajduri Augean". Rezultă logic din textul precedent. Dar vom explica. Trei valori trebuie evidențiate.

  1. Frazeologismul de la Augean Stables este folosit atunci când este necesar să se desemneze un loc murdar, neglijat și dezordonat. De exemplu, intrați în cameră și acolo pe mese totul este umplut cu hârtii, pe podea există o grămadă de obiecte împrăștiate. Puteți bloca o expresie inteligentă: "Care sunt aceste grajduri Augean, dragă ?!"
  2. În discursul figurativ, grajdele din Augean denotă neglijarea unor treburi. De exemplu, nu ați făcut câteva apeluri importante, nu ați finalizat sarcini necesare în jurul casei, ați uitat să plătiți facturi etc. În astfel de cazuri, expresia este potrivită: "Munca, treburile casnice, relațiile cu prietenii - oricare dintre aceste grajduri de la Auge au nevoie de curățenie".
  3. Îndepărtarea grajdurilor din Augean înseamnă curățarea mizeriei. Mai mult decât atât, este posibil să se folosească acest phraseologism, atât literar, cât și figurativ. De exemplu, un angajat în vacanță vă cheamă și întreabă cum faceți. Îi poți răspunde cu cuvinte desăvârșite: "Da, am curățat grajdele Augean după tine".

Acum știi care este expresia familiară a Stagienilor Augeani, precum și semnificația acestui idiom.

Dacă încă nu știți ce fel de cuvânt inteligent să numiți un al cincilea punct, citiți articolul despre afinitate.

Vizionați videoclipul: Parlamentul României - legea referitoare la stagiile absolvenţilor de facultate (Ianuarie 2020).

Loading...