Caravaggio

Artistul italian remarcabil Caravaggio (1571-1610) este cunoscut nu numai pentru că a devenit fondatorul realismului în pictura. Faptul că, la declinul Renașterii, a apărut un stil baroc, cel mai proeminent reprezentant al acestuia fiind Michelangelo Merisi da Caravaggio (care nu trebuie confundat cu Michelangelo Buonarroti).

Portret de Caravaggio de Ottavio Leoni, 1621

Dacă vă plac faptele interesante din viața oamenilor minunați, atunci o scurtă descriere a vieții unui stăpân genial cu aventurile lui incredibile vă va aduce cu plăcere plăcerea.

Imediat trebuie să spun că picturile lui Caravaggio impresionează cu adevărat chiar și pe cei care nu sunt puternici în artă. Faptul că artistul a folosit tehnica "kyarokuro", care este un contrast puternic între lumină și umbră. Prin această tehnică, maestrul a subliniat într-un mod special emoțiile și experiențele personajelor sale.

Un fapt interesant este că Caravaggio, în viața lui scurtă (și a trăit doar 38 de ani), nu a lăsat nici un desen sau o schiță. Cu alte cuvinte, a pus în aplicare toate ideile sale, chiar și cele mai complexe, imediat pe pânză, fără nici o etapă preliminară.

Tânărul Caravaggio

Născut în micul oraș italian Caravaggio, care este situat nu departe de Milano, Michelangelo Merisi, la vârsta de 13 ani, merge la studioul din Peterzano. Acolo sa familiarizat cu arta picturii, iar prin cei 20 de ani de viață, tânărul artist Caravaggio a avut mari speranțe.

Cu toate acestea, caracterul său extrem de ascuțit și temperat rapid îl împiedică să construiască o carieră. Constant scandaluri, lupte și închisoare l-au însoțit toată viața. Din Milano, a fost forțat să plece urgent la Roma după ce jocul de cărți sa încheiat cu scandal și cu crimă.

Viața în romă

Observarea preotului italian, Borromeo, care la cunoscut pe Caravaggio, îl caracterizează așa, este destul de remarcabil aici:

"Un om care este neclintit și nepoliticos, mereu rătăcind pe străzi și dormind acolo unde este necesar, atrage rătăcitori, cerșetori și bețivi și pare a fi o persoană fericită".

Primele lucrări ale lui Caravaggio au avut loc sub influența vizibilă a lui Leonardo da Vinci și a lui Titian. Un fapt interesant este că în Roma, Michelangelo Merisi a primit porecla "Caravaggio" după numele orașului în care sa născut. De atunci, în artă, el este cunoscut exact sub el.

După o altă luptă, Caravaggio se duce din nou la închisoare, unde se întâlnește cu Giordano Bruno. În 1593, el a fost pe punctul de a trăi viața și moartea timp de câteva luni, deoarece a căzut foarte rău în febra romană (malarie). La etapa de recuperare, el a scris primul său autoportret. Pictura este numită "Bacchus bolnav".

Mai presus de toate, faima ia adus picturi pe scenele biblice. Nu este clar cum a reușit Caravaggio să le conecteze cu viața risipitoare și cu scandalurile constante. El se grăbea fără nicio îndoială cu o sabie pe oricine se vorbea rău despre operele sale de artă.

Evadare din Roma

În 1606, maestrul a fost declarat de către Papa Paul V (portretul său de mai jos) în afara legii. Și asta înseamnă că orice persoană nu numai că ar putea să-l ucidă, ci și să primească o recompensă pentru ea. Bineînțeles, pentru o decizie atât de gravă, tata avea un motiv.

Așa sa întâmplat că în timpul meciului cu mingea a început o luptă între cele două companii. Într-unul, el a condus Caravaggio, iar în celălalt, Ranuchcho Tomassoni. În cele din urmă, Ranuccio Tomassoni a fost ucis și artistul a fost acuzat de o crimă.

Cunoscând rasei, el se ascunde în moștenirea Columnei, unde scrie zugravite picturi "Sfântul Francisc în Meditație" și "Cină în Emmaus".

După aceea, sa mutat la Napoli, iar un an mai târziu - în Malta. Dar aici se implică din nou într-un fel de scandal și din nou merge în închisoare. A fost pus într-o așa-numită pungă de piatră, dar a reușit cumva să scape de acolo.

În 1608, Caravaggio a navigat spre Sicilia către orașul Syracuse. Trecând în orașele siciliene, el a scris celebrele sale picturi.

Moarte și iertare

După câțiva ani, Cardinalul Gonzaga începe să negocieze cu Papa Paul V pentru a ierta Caravaggio. În speranța unei decizii pozitive, artistul intenționează să se apropie în secret de Roma.

Cu toate acestea, el a navigat din Napoli, dispare și nu se știe nimic despre soarta lui. Există doar informații pe care nu toți istoricii au încredere că ar fi fost reținuți la Cetatea Palo, apoi au mers pe jos la Porto Ercole.

A fost acolo că la 18 iulie, din motive necunoscute, maestrul a murit la vârsta de 38 de ani. Și pe 31 iulie a emis un decret de iertare Caravaggio. În paralel cu acesta a fost publicat și mesajul despre moartea artistului.

Fapte interesante

După cum am spus, Caravaggio a avut un impact extraordinar asupra artei în general și asupra activității multor artiști proeminenți în special. Cu toate acestea, caracterul său violent și incredibil de cald a devenit o discuție despre oraș.

Martorii oculari spun că atunci când a pictat pictura Învierea lui Lazăr, avea nevoie de imagini reale. Fiind un fan al cazului său, a ordonat să aducă la atelier omul recent ucis, care a fost săpat din mormânt.

Doi locțiitori angajați au refuzat să pozeze, împreună cu cadavrul care începuse să se descompună. Fără să se gândească de două ori, Caravaggio ia smuls pumnalul și ia forțat să se supună voinței lor.

Caravaggio Pictures

Mai jos sunt cele mai faimoase picturi ale lui Caravaggio. Fiți atenți la realismul lor uimitor, la jocul uimitor de lumină și umbre, precum și la acuratețea transmiterii celei mai mici emoții. Se pare că eroii parcelei își trăiesc propriile vieți și doar pentru un moment au înghețat.

"Sharpy" (1594) "Un băiat cu un coș de fructe" "Bacchus bolnav" (fragment) (1593) The Fortune Teller (1594) "Coș de fructe" (1596) Lutnist (Schitul) "Apelul Apostolului Matei" (1600) "Boy băgat de o șopârlă" "Cupidon-câștigător", (c. 1603) Portretul Papei Paul V de Caravaggio. Același tată, care a declarat artistul drept ilegal.

Vizionați videoclipul: Caravaggio: His life and style in three paintings. National Gallery (Decembrie 2019).

Loading...