Pareto Chart

Care sunt faptele științifice? Aceasta este întotdeauna interesantă și utilă. Cu toate acestea, uneori necesită o analiză atentă și, din cauza complexității unor persoane, pare mai ușor să refuzați să luați în considerare problema studiată.

Dar nu căutăm căi ușoare! Vă sugerăm să vă familiarizați cu conceptul graficului Pareto.

Graficul Pareto (sau curba Pareto) - aceasta este o reflectare grafică a legii Pareto, cumulativ (acumulând treptat) dependența distribuției anumitor resurse sau rezultate dintr-un număr mare de motive.

De unde a început totul și cum știința a devenit conștientă de diagrama Pareto? În 1897, sociologul și economistul italian, Wilfredo Pareto, a dezvăluit un model surprinzător. Ulterior, ea a primit numele său: principiul Pareto.

Esența sa constă în faptul că cu cât dimensiunea proprietății controlate crește, cu atât numărul persoanelor responsabile pentru aceasta este mai mic. Această lege este de asemenea numită 80-20 sau doar 80/20.

Funcția de distribuție Pareto pentru diferite k

Asta înseamnă că 20% dintre oameni controlează 80% din avere. Și acest model funcționează în toate sferele de activitate: 20% din eforturi dau întotdeauna 80% din rezultate.

Dacă diagrama Pareto v-a ajutat să vă rezolvați întrebarea - asigurați-vă că ați împărtășit postul.

Vizionați videoclipul: Create a Pareto Chart (Decembrie 2019).

Loading...