Biografie Lermontov

Vă aducem la cunoștință biografie scurtă a lui Lermontov - cel mai mare poet rusesc. Scurte biografii ale unor oameni buni sunt interesante, deoarece după ce ați petrecut doar câteva minute, puteți afla momentele principale ale vieții persoanei care vă interesează.

Mai ales atunci când vine vorba de o astfel de persoană ca Lermontov. La urma urmei, pentru cei 26 de ani, a scris o lucrare strălucitoare care ia permis să devină un clasic și unul dintre cei mai buni poeți ai Rusiei, care au intrat în fondul de aur al literaturii mondiale.

Deci, înainte de a vă prezenta o scurtă biografie a lui Mikhail Lermontov.

Mikhail Y. Lermontov

Scurtă biografie a lui Lermontov

Mikhail Yuryevich Lermontov (1814-1841) - marele poet rus, prozator, dramaturg, artist. Opera sa a avut o mare influență asupra contemporanilor săi și asupra generațiilor următoare de tineri.

Am spus deja lucruri interesante despre Lermontov, recomandăm foarte mult citirea. De asemenea, asigurați-vă că ați verificat desenele lui Mikhail Yuryevich. Cu siguranta vei fi surprins.

Copilăria și adolescența

Născut Lermontov 3 octombrie 1814 în familia unui ofițer. Cu toate acestea, mama sa a murit mai devreme, astfel încât propria bunică, Elizaveta Alekseevna Arsenyeva, a preluat educația unui orfan.

Toată copilăria viitorului poet a fost petrecută în satul Tarkhany din provincia Penza, în moșia lui Arsenyev.

În ciuda faptului că bunica sa era bogată și îi iubește foarte mult pe nepotul ei, ea se opunea faptului că tatăl ei i-ar fi văzut fiul. Tânărul Mikhail a înțeles anormalitatea acestei situații și a suferit foarte mult.

Studiind limbile de origine (franceză și germană) și arta, Lermontov sa dovedit a fi un băiat destul de talentat și promițător.

Apropo, el a fost foarte pasionat de matematică și a rezolvat în mod constant unele probleme și exemple.

Educație și ani de studiu

În anii 1828-1830 a studiat la căminul universitar din Moscova, unde au fost scrise primele sale poezii.

În 1830-1832 poetul este student la Universitatea din Moscova. Într-o scurtă biografie a lui Lermontov este dificil să-i descriu toate hobby-urile.

Este suficient să menționăm că a avut un caracter plin de viață și independent și a fost citit de lucrările lui Friedrich Schiller, William Shakespeare și George Byron.

Apropo, Lermontov a studiat independent limba engleză pentru a citi Byron în original.

Cu toate acestea, biografia lui Lermontov a mers într-un mod nestandard.

În curând, după o ciocnire cu o profesie reacționară, Mikhail Yuryevich a fost forțat să părăsească universitatea și să intre în școala din Petersburg a insignelor de paznici și a junkerilor de cavaleri. În 1834, după ce a absolvit școala, a fost numit în Hussars.

Biografia creativă a lui Lermontov

Numele lui Mihail Lermontov a explodat instantaneu peste tot în Rusia după ce a scris poemul șocant "Moartea unui poet".

Acest verset a devenit strigătul sufletului unui poet disperat când a aflat despre moartea lui Alexandru Pușkin, pe care la idolatrat.

Împreună cu faima au apărut probleme. Pentru "versul rebel" Lermontov a fost trimis la prima sa legătură. Cu toate acestea, din această biografie a dobândit culori noi.

Caucazul, unde poetul a fost exilat, a făcut o impresie de neșters pe mintea vie a unui geniu. Impresia sa este vizibilă în aproape toate lucrările.

Pe drumul spre exil, el scrie faimosul "Borodino" și se ocupă cu pictura foarte mult.

Prin eforturile bunicii Mikhail, care avea legături cu Vasiliu Zhukovsky, care era aproape de împărat, Lermontov ia permis să se întoarcă din Caucaz în câteva luni.

Cu toate acestea, pentru un duel cu fiul ambasadorului francez E. Barant, poetul este trimis în exil pentru a doua oară, iar din nou în Caucaz. Apare în 1840.

Atunci a fost implicat direct în ostilități, unde, potrivit mărturiei ofițerilor, el se manifestă ca un războinic extrem de curajos și curajos.

Lucrările lui Lermontov

Cele mai renumite lucrări ale lui Lermontov sunt romanul "Eroul timpului nostru", poemul "Demonul", "Mtsyri", "Cântarea comerciantului Kalashnikov", poeziile "Sail", "Moartea poetului" și multe altele.

Toate aceste lucrări au fost incluse în fondul de aur al patrimoniului literar al Rusiei.

Moartea lui Lermontov

Mikhail Yuryevich Lermontov a fost ucis într-un duel care a avut loc în Pyatigorsk. Lucrurile au fost așa. Poetul se întorcea din exil și, pe drum, își cunoștea cunoștința de mult timp, Nikolai Martynov.

Ei au avut o ceartă, ca urmare a căruia Martynov ia convocat pe poet la un duel, unde a murit. Citiți mai multe despre conflictul dintre Lermontov și Martynov, citiți aici.

Moartea tragică a lui Lermontov a avut loc la 15 iulie 1841. Avea doar 26 de ani.

La acest moment se termină biografia lui Lermontov, dar moștenirea sa duce și inspiră mulți oameni din întreaga lume până în ziua de azi.

Toate fotografiile lui Mikhail Lermontov, vezi aici.

Vizionați videoclipul: Лермонтов Lermontov. Биографический Документальный Фильм. Star Media. Babich-Design (Ianuarie 2020).

Loading...