Armata de teracotă

Uneori unele descoperiri arheologice schimba serios cursul istoriei. De aceea istoricii sunt atât de sensibili la astfel de descoperiri. Astăzi vă vom spune despre Armata Teracotă.

Armata de teracota din China

În anii '70 ai secolului XX, în timpul săpăturilor arheologice din China, a fost găsită armata de lut Terracotta a împăratului Qin Shi Huang. Această descoperire a devenit imediat o senzație mondială, așa că nu a fost nimic din ceea ce unii au numit-o a 8-a minune a lumii.

Astăzi, armata Terracotta este una dintre principalele atracții ale Chinei, împreună cu Marele Zid din China.

Vă aducem la cunoștință date interesante despre această înmormântare extraordinară vechi.

Armata împăratului Qin Shi Huang

În 1974, în apropierea orașului Xi'an, a fost descoperită o armată de teracotă din lut. A fost localizat lângă mormântul împăratului și, conform credințelor chinezilor antice, urma să-l protejeze în viața de apoi.

Interesant, armata Terracotta a constat din aproximativ 8100 de războinici și cai din lut, făcuți în dimensiune completă. Pe lângă sculpturile din teracotă, s-au găsit și zeci de mii de arme de bronz diferite.

Stroy teracota soldați picior

Armata de lut a fost înmormântată împreună cu împăratul Qin Shi Huang în 210 î.Hr. e. În plus față de aceste cifre, arheologii au găsit rămășițele a 70 de mii de muncitori și familiile lor, precum și trupurile celor 48 de concubine ale împăratului.

Examinarea a arătat că toți acești oameni au fost îngropați în viață în mormânt. Cel mai probabil, acest lucru a fost făcut pentru a ascunde secretul fabricării acestei armate.

creare

Statuetele de teracotă au fost îngropate împreună cu primul împărat al dinastiei Qin - Qin Shi Huang (au unit China și au legat toate legăturile Marelui Zid) în 210-209 î.Hr. e.

Sima Qian (istoricul ereditar al dinastiei Han) raportează că la un an după ce a urcat pe tron ​​în 246 î.Hr. e. Ying Zheng (viitorul Qin Shi Huang), în vârstă de 13 ani, a început să-și construiască propriul mormânt.

Potrivit planului său, statuile urmau să-l însoțească după moartea sa și, probabil, să-i dea șansa de a-și satisface ambițiile de putere în lumea întreagă, la fel cum a făcut și în timpul vieții sale.

Construcția mausoleului a necesitat eforturile a peste 700 de mii de muncitori și artizani și a durat 38 de ani. Perimetrul zidului de înmormântare extern este de 6 km.

Deși, în loc de războinici vii, spre deosebire de tradiție, împreună cu împăratul, au fost îngropate exemplarele lor de lut, potrivit diferitelor estimări, până la 70 mii de muncitori au fost îngropați împreună cu familiile lor.

Informații de bază

Statuetele au fost descoperite în martie 1974 de către țăranii locali, în timp ce fortificau un izvor artezian la est de Muntele Lishan.

Muntele Lishan este necropola făcută de om a primului împărat Qin. Materialul pentru o parte din statui a fost preluat exact din acest munte.

Prima etapă a săpăturilor a avut loc în perioada 1978-1984. Al doilea este din 1985 până în 1986.

Cifrele extrase din excavare și colectate în părți

13 iunie 2009 a început cea de-a treia etapă a săpăturilor. Armata războinicilor de lut se odihnește într-o formațiune de luptă în cripte paralele, la 1,5 km est de mormântul împăratului.

Toate aceste cripte au fost găsite la o adâncime de 4 până la 8 m. De asemenea, este izbitoare că toate statuile sunt unice, adică fiecare figură are forma, echipamentul și fața proprie. Acești soldați includ soldați privați, arcași, cavaleri și comandanți-șefi.

În apropierea locului de înmormântare, arheologii au descoperit statui de muzicieni, acrobați și oameni de stat.

Specialiștii din China au descoperit că o parte din figuri, precum și caii și carurile, au fost făcute din lut. Dar cu ceilalți războinici, situația este mult mai complicată. Nu se știe încă de unde au fost aduse. Fiecare statuie umană cântărește aproximativ 130 kg.

Oamenii de știință și astăzi au încurcat cum au fost făcute aceste statui. Este clar că inițial una sau alta formă s-au îngrămădit în cifre și apoi au fost concediați. Dar cum?

Faptul este că arheologii din apropiere nu au găsit un singur cuptor. Și acest lucru nu este surprinzător, pentru că în acel moment oamenii nu aveau încă astfel de tehnologii foarte dezvoltate necesare pentru fabricarea unor astfel de sculpturi. În plus, fiecare statuie este acoperită cu un glazură specială și vopsită cu vopsea.

Incredibil, dar real

Există un alt mister, nu mai puțin interesant: de ce, de mai bine de 2000 de ani, arma nu numai că nu se estompează, dar nici măcar nu se îndoia? Examinarea a arătat că cromul este conținut în toate obiectele metalice.

Observați cât de diferite sunt fețele acestor doi soldați. Fiecare statuie este unică.

Dar cum ar putea fi acolo, dacă au învățat să facă acest lucru doar la începutul secolului XX? Chinezii antice au tehnologie atât de înaltă? Dar toate unitățile de arme militare, făcute la cel mai înalt nivel.

Una dintre cele mai izbitoare descoperiri legate de armata de teracotă sunt două care de bronz găsite în apropierea mausoleului.

Acestea sunt exploatate de patru cai frumoși, care, evident, au fost destinate calărilor împăratului în altă lume.

Fiecare dintre aceste căruțe este alcătuită din peste 3000 de articole, care reprezintă în mod individual opere de artă adevărate. Pe caruri se pot vedea poze cu păsări, dragoni și tigri Phoenix.

În plus față de bronz, unele părți sunt realizate din argint și aur. Dintre toate artefactele găsite în China în întreaga istorie, aceste căruțe sunt cele mai magnifice.

Într-un timp scurt, după moartea împăratului, a izbucnit un incendiu în mormânt, ca urmare a faptului că a fost jefuit. Conform cronicilor antice, ea conținea o cantitate mare de bijuterii, monede și alte obiecte de valoare.

Un număr de istorici consideră că acest mormânt era doar o ficțiune, iar locația originală de înmormântare a lui Qin Shi Huang nu a fost găsită încă. Aceeași armată de teracotă, ulterior acoperită cu sol.

În general, armata Terracotta poate fi considerată a 8-a minune a lumii. Numai numărul de artefacte găsite, ca să nu mai menționăm cum sunt executate exact bijuteriile.

Fiți atenți la aceste fotografii:

Războinicii de teracotă au fost odată pictate. Astăzi, doar câteva statui conțin o cantitate mică de vopsea. Acordați atenție detaliilor tălpilor războinicului. Terorotta soldat cu cal

Popularitate și valoare

În 1987, la cea de-a 11-a sesiune a UNESCO, armata de teracotă a fost înscrisă pe Lista Patrimoniului Mondial, ca parte a "mormântului primului împărat al complexului dinastiei Qin".

Complexul de morminte al lui Qin Shi Huang a fost primul dintre obiectele chineze incluse în această listă. O vizită la armata de teracotă este adesea inclusă în programul de ședere a șefilor de stat străini din China.

În 1984, expoziția a fost examinată de președintele american Ronald Reagan și soția sa. El a privit acest monument istoric ca fiind "un mare miracol care aparține omenirii".

În 1986, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a vizitat acolo prințul Philip. În 1998, monumentul a fost vizitat de președintele american Bill Clinton împreună cu familia sa, iar în 2004 de către președintele rus Vladimir Putin.

Armata Terracottei Astăzi

Excavațiile Armatei Teracotă nu au fost oprite până acum, deoarece autoritățile chineze fac tot posibilul pentru a identifica și păstra moștenirea strămoșilor lor. Cu toate acestea, la nivel oficial, săpăturile nu se desfășoară acum.

Motivul suspendării cercetării arheologice este că, potrivit legendei, în viața de apoi împăratul ar trebui să fie însoțit de râuri de mercur.

Doar în caz, oamenii de știință au decis să verifice această versiune, pentru a nu face probleme. S-ar putea să fie că există încă multe obiecte interesante și uimitoare subterane. Prin urmare, chiar mai multe descoperiri noi și surprinzătoare pot fi înaintea noastră.

Vizionați videoclipul: 8 Lucruri despre Armata De Teracota China (Decembrie 2019).

Loading...