Totul e bine, marcaj frumos

Expresia înaripată "Totul este bine, frumoasă marcaj" este cunoscută de mulți. Cu toate acestea, nu toată lumea își ghicește originea.

Pentru a folosi în mod adecvat anumite cuvinte inteligente și expresii populare, o persoană educată trebuie să cunoască nu numai semnificația lor, ci și originea lor.

Originea expresiei "Totul este bine, marcaj frumos"

"Totul este bine, marchez frumos" este piesa franceză "Totul este bine, doamna Marquis" tradusă în limba rusă (fr. "Tout va très bien, Madame la Marquise", 1935).

Cântecul a intrat în repertoriul celebrului artist Leonid Utyosov, care la interpretat însoțit de o orchestră de jazz într-un duet cu fiica sa Edith.

Ce înseamnă "Totul este bine, marcă frumoasă"

Semnificația acestei expresii populare este redusă la încercări greoaie de ascundere a stării reale a afacerilor. De exemplu, ei te întreabă cum faci. Răspunzând "totul este bine, frumos marquise", vă demonstrați ironia, ceea ce înseamnă că totul este foarte rău.

Un astfel de răspuns ironic la întrebarea "Cum ești" - "Cum este funinginea albă". Asta înseamnă că nu se înțelege ceea ce este pronunțat, ci doar opusul. Acum cunoașteți sursa originală.

Ce era awning bun?

În conformitate cu complotul cântecului, Marquise aflată la ieșire cheamă proprietatea pentru a afla cum merg lucrurile. Ea este informată că, în general, totul este bine, cu excepția unui mic necaz, un "fleac" - un cal mort.

Cu toate acestea, în timpul comunicării cu alți servitori, marchizul descoperă că cauza morții calului a fost un incendiu în grajd, care, la rândul său, a fost cauzat de faptul că întreaga moșie a luat foc.

Și totul a început cu faptul că soțul Marquiseului, după ce a aflat de falimentul său, a decis să se împușcă. Când sa împușcat, apoi a căzut pe podea, a bătut accidental o lumânare. A izbucnit un incendiu care a distrus atât întreaga moșie, staulul și calul notorii.

Cântecul se termină cu cuvintele: "Pentru restul, marcajul frumos, totul este bine, totul este bine!".

Și cum rămâne cu originalul?

Pentru prima dată, povestea cu această poveste se găsește în secolul al XII-lea, când medicul spaniol, astronomul și gânditorul Pedro Alfonso în 1115 a scris o carte cu povesti de viață distractive.

A fost scrisă în limba latină și a fost numită "Cartea învățării clericilor".

Deci, acolo este povestea servitorului negru Maymund.

Proprietarul, care se întorcea de pe piață, avea o dispoziție excelentă, reușind să obțină venituri bune. Pe drum, el sa întâlnit cu servitorul său Maymund. Temându-se că el, ca de obicei, ar vrea să dea veste proastă, proprietarul a avertizat:
- Fii atent, Maymund, nu veni la mine cu vesti proaste!
Servitorul a răspuns:
"Nu există veste proastă, mila ta, cu excepția moartea câinelui nostru Bispella."
- De ce a murit?
- Cavaleaua noastră a fost speriată, și-a desființat lesa, a alergat și a călcat în sărac cu copitele.
- Ce sa întâmplat cu catâr?
- A intrat într-un puț și a murit.
- Ce este speriat?
- Fiul tău a căzut de pe balcon și sa prăbușit până la moarte. Asta a speriat catârul.
- Și soția mea? Ce e în neregulă cu ea?
- A murit cu durere, pierzându-și fiul.
- Cine se ocupă de casă?
- Nimeni, pentru că acum, după foc, este o grămadă de cenușă - atât casa, cât și tot ce era în ea.
- De ce sa întâmplat focul?
"În chiar seara aceea în care soțul dvs. a murit, servitoarea a uitat să scoată lumânarea memorială, iar focul a distrus întreaga casă".
- Unde este servita?
- Ea a început să stingă focul, grinda a căzut pe cap și a omorât-o.

Vizionați videoclipul: Cass C Enduro Heniu Prolog 2017 (Decembrie 2019).

Loading...