Povestiri de mister

Cu cât studiați mai mult istoria, cu atât mai multe taine și secrete apar că știința modernă nu a răspuns încă. Vrem să spunem despre unele astfel de mistere ale povestirii din acest articol.

Desigur, este foarte posibil ca unele dintre ele să vă fie deja cunoscute. În acest caz, vă recomandăm să acordați atenție sfârșitului articolului, care descrie templul, sculptat în întregime din piatră. Cum această minune a lumii ar putea fi vreodată creată de mâinile omenești este complet incomprehensibilă.

Dar să începem în ordine.

Secrete misterioase ale istoriei

Cu mai mult de 4.000 de ani în urmă, 3 piramide uriașe au fost construite pe un platou de piatră din Giza. Încă mai există o dezbatere cu privire la adevăratul lor scop.

Un lucru este sigur: vechii egipteni au construit nu doar un mormânt pentru faraoni, ci o structură extrem de complexă pentru scopuri incomprehensibile.

Piramidele și constelația lui Orion

În 1983, exploratorul englez Robert Bewal a făcut o descoperire senzațională: locația clădirilor necropolei pe platoul din Giza coincide cu locația stelelor din constelația Orion.

Vedere de la păsări la piramidele din Giza.

Pentru a finaliza modelul "pământesc" lipsesc doar două piramide. Dar, poate, ele sunt pur și simplu îngropate sub grosimea nisipului?

Cele trei mari piramide sunt aranjate în același mod ca cele trei stele ale Binderului Orionului, iar râul Nil seamănă cu Calea Lactee. Mai multe despre asta am spus aici.

Piramida din Cheops este cea mai mare piramidă din Egipt și este una dintre cele Șapte Minuni ale lumii.

Zona de bază a acestei clădiri mari a fost inițial de aproximativ 53.000 de metri pătrați (5.3 hectare).

Cu toate acestea, acum este imposibil să se determine cu exactitate dimensiunile originale, deoarece toate pietrele cu care se confrunta suprafața au fost furate.

Trebuie să spun că piramidele sunt printre cele mai mari structuri construite vreodată de om.

Epoca piramidelor egiptene

Adevărata vârstă a piramidelor egiptene nu a fost încă stabilită cu exactitate, deși se crede că aceasta este de aproximativ 2.600 de mii de ani de ien.

Dar există date care indică în mod indirect la o altă dată alternativă pentru apariția acestor structuri unice.

Și aceste date.

Folosind calculele computerizate, Bauval a stabilit că unghiul de înclinare al unei linii imaginare, de-a lungul căruia sunt situate Marile Piramide, și unghiul de înclinare al Orionului în orizont a coincis aproximativ în jurul anului 10500 î.Hr. e.

Se pare că necropola de la Giza este mult mai în vârstă decât credeau oamenii de știință? Sau a fost planul de plasare a unor structuri misterioase dezvoltate cu 8.000 de ani înainte de a fi construite?

Omul de știință nu a fost încă în măsură să găsească răspunsuri la aceste întrebări. Astfel, descoperirea sa transformat într-o altă ghicitoare legată de Egiptul antic.

Un fapt interesant este că jurnalistul britanic Graham Hancock, care a scris mai multe cărți cu Robert Bewell, a constatat că locația templelor din Angkor Thom (capitala antică a imperiului Khmer) repetă exact poziția stelelor în constelația Dragon, pe care le-au ocupat în 10500 î.Hr. e.

Angkor Thom, capitala antică a imperiului Khmer, a fost construită acum 800 de ani. Cu toate acestea, templele sale sunt situate la fel ca stelele din cer cu 12.500 de ani în urmă.

Piramida gol

Piramidele sunt mormintele maiestuoase ale faraonilor, regilor egipteni. În interiorul fiecăruia se află, de obicei, mumia celor decedați, bijuterii, îmbrăcăminte și multe altele, care, potrivit credințelor egiptenilor, ar putea fi utile în viața de apoi. Cu toate acestea, în piramida lui Cheops, oamenii de știință nu au putut găsi urme de bogăție înmormântată.

Arbori de ventilație

În interiorul piramidei Cheops există 3 încăperi: camera lui Faraon, unde se află sarcofagul granit gol, camera Reginei și camera subterană sau neterminată.

Din primele două camere, canalele înguste înclinate, cu o lățime de 20-25 cm, merg în sus. Deseori se numesc arbori de ventilație, însă scopul lor exact nu este cunoscut.

Există o credință: cu toți cei care pătrund în mormântul faraonului egiptean și îi deranjează somnul, se vor întâmpla cu siguranță unele necazuri. În 1922, Lordul Carnarvon și Howard Carter au descoperit mormântul lui Tutankhamun, iar în următorii câțiva ani, mulți membri ai expediției lor arheologice au murit din cauza bolilor sau a accidentelor ciudate. Coincidența sau nu este încă o poveste secretă.

Ridicați sfinxul

Piramidele din Giza sunt păzite de statuia gigantică de piatră a Sfinxului - o creatură fantastică cu corpul unui leu și capul unui bărbat.

Momentul exact și circumstanțele creării sale sunt necunoscute. În 1995, arheologii au descoperit că există niște goluri ciudate sub labele frontale ale Sfinxului, indicând faptul că aici ar putea fi amplasate camere și tunele subterane.

Secretele Egiptului antic

În 1935, americanul Edgar Cayce, care posedă, după propria sa declarație, abilități supranaturale, a declarat că într-o viață trecută - acum câteva mii de ani - era egiptean.

Potrivit lui Cayce, Marile Piramide și Sfinxul au fost create de locuitorii Atlantidei care au supraviețuit dezastrului. Sub statuia Sfinxului, au construit Sala Cronicilor, în care ascundeau documente despre civilizație.

Timp de mai multe secole sfinxul era îngropat chiar pe umerii nisipului. A fost posibil să se descopere complet numai în 1925.

Un fapt interesant este că în 2006 a fost descoperită o peșteră pe teritoriul New South Wales (unul din statele australiene), pereții cărora sunt acoperite cu hieroglife vechi egiptene.

Judecând după text, autorii inscripției sunt marinarii egipteni care au trăit în timpul domniei lui Faraon Jedefr, fiul lui Cheops. Au rătăcit și au aterizat pe țărmurile unui pământ necunoscut.

Investigând secretele istoriei, oamenii de știință sunt cei mai surprinși de modul în care au fost create aceste structuri extraordinare.

Unii cred că poporul antic ar putea crea statui uriașe, temple maiestuoase și desene misterioase, vizibile numai de la o înălțime mare - numai cu ajutorul străinilor care au vizitat Pământul.

Idolii insulelor de Paști

O mică insulă de Paști, situată în partea de sud-est a Oceanului Pacific, este renumită pentru statuile sale gigantice de cenușă vulcanică presată. Aceasta este una dintre cele mai faimoase povestiri despre mister, împreună cu Stonehenge.

Statui de piatră din Insula Paștelui au fost create cu peste 1000 de ani în urmă. Se spune că locuitorii insulei au tăiat toți copacii și i-au tăiat în bușteni pentru a livra statui din carieră la locul lor de instalare.

Acest lucru a dus la sărăcirea solului și la dispariția aproape totală a vegetației. Din cauza lipsei de hrană, oamenii au început să se omoare unul pe celălalt și să scape statuile de pe piedestal sau pur și simplu să se rupă.

Multe dintre statuile din Insula Paștelui au fost restaurate în locurile lor în timpul restaurării, care în secolul al XX-lea. de mai multe ori.

Nazca Desene

Platoul Nazca din Peru este "vopsit" cu figuri geometrice gigantice, precum și imagini de animale și de păsări.

Aceste desene sunt atât de mari, încât le puteți vedea exclusiv dintr-o vedere de pasăre. Au fost create cu mai mult de 900 de ani în urmă, cu mult înainte de inventarea primei aeronave.

Poate că locuitorii vechi din Valea Nazca, cu ajutorul acestor desene, au comunicat cu zeii lor, care au trăit pe cer? Sau sunt aceste imagini marcate de fapt pentru aterizarea navelor spațiale străine?

Unii sunt convinși că desenele de pe platoul Nazca sunt marcaje ale pistelor pentru aeronave străine.

De ce a creat, de fapt, imagini în deșertul Nazca este încă necunoscută. Acesta este în continuare secretul povestii.

Puma Punku Stone Boulders

Mizeria de gigant, cântărind câteva tone, plăci de piatră în deșertul bolivian din apropierea coastei de est a lacului Titicaca - toate acestea rămân din clădirile monumentale ale Puma Punku.

Este imposibil să se determine aspectul lor original și chiar mai mult din cauza gradului enorm de distrugere și a lipsei de surse scrise.

Megalitii Puma Punku

Cu toate acestea, uitându-se la aceste rămășițe, este imposibil să nu înțelegem că secretele istoriei ascund ceva grandios de la noi care a fost localizat aici cu multe secole în urmă.

Tehnologii unice

Conform cercetărilor arheologice recente, construcția Puma Punk a început în jurul anului 1500 î.Hr. e.

În primul rând, a fost creat un deal artificial din argila înțepenită, iar pe partea de sus au fost așezate plăci de piatră.

Ele erau asemănătoare unor părți uriașe de proiectare care ar putea fi conectate între ele fără mortar de ciment.

Plăcile multi-ton pentru construirea lui Puma Punku au fost livrate din cariere situate la o distanță de 5 până la 20 sau chiar mai mulți kilometri.

Fier de fier în Delhi

În orașul indian Delhi, există o coloană de fier cu o înălțime de 7 m. Nu există nici un singur punct de rugină pe suprafața sa, deși coloana este mai veche de 1600 de ani.

India antică a obținut în mod evident un mare succes în prelucrarea fierului. Lângă Delhi se află o coloană imensă de fier, care deflectă oamenii de știință moderni, care nu pot determina metoda de fabricare a acesteia, care a protejat fierul de oxidare și de alte fenomene atmosferice.

La acea vreme, era foarte dificil să se obțină un metal atât de pur și era imposibil să se topească în foc din cărbuni fierbinți.

Tot rămâne un mister cum au reușit masteranzii din India antică să facă această coloană uimitoare. Secretele istoriei nu încetă să ne uimească cu minunile lor.

Templul Kailasanath

Nu departe de satul indian Ellora (Maharashtra) se află Kailasanath, cel mai mare templu din lume, complet sculptat din stâncă.

Pereții săi sunt decorați cu sculpturi de elefanți, oameni și zei, dar inițial erau încă acoperite cu un strat de ipsos alb strălucind la soare.

Unii oameni cred că străinii de pe alte planete au ajutat locuitorii antice din India să construiască templul indian al lui Kailasanath.

Templul Kailasanath a fost tăiat din stâncă solidă cu mai mult de 1300 de ani în urmă.

Construcția templului Kailasanath a durat aproximativ 100 de ani. 7000 de maeștri care au tăiat literalmente templul din piatră au lucrat la crearea sa.

Acest mister al istoriei lovește imaginația, pentru că folosind doar un pick și obișnuit dalta, au tăiat peste 200.000 de tone de piatră. În ciuda faptului că lucrările au fost realizate de sus în jos, constructorii au reușit să atingă cu precizie toate proporțiile și să creeze o clădire extraordinară.

Vizionați videoclipul: Marile Mistere ale Egiptului Antic (Decembrie 2019).

Loading...