Arbori neobișnuit

Chiar dacă nu ați fost în locuri exotice, știți probabil că natura este capabilă să prezinte surprize uimitoare oamenilor. Despre acestea vor fi discutate mai jos.

Pana in prezent, mai mult de 60.000 de specii de copaci sunt cunoscute. Printre acestea se numără pâine, produse lactate, săpun și chiar cârnați. Din acest articol veți afla multe lucruri interesante despre cei mai neobișnuiți copaci care cresc în diferite locuri ale planetei noastre.

Apropo, vă recomandăm să vedeți cum arata cel mai înalt copac din lume. Foarte interesant!

breadfruit

Unul dintre copacii cei mai neobișnuiți este pâinea. Creste in tarile tropicale, dar patria sa este New Guinea si teritoriul Oceaniei. Au aflat despre el abia în secolul al XVII-lea datorită navigatorilor englezi.

Marinarii priveau cu uimire cum localnicii au mâncat fructele unui copac neobișnuit în loc de pâine. Apoi marinarii au luat plantele unei plante uimitoare și le-au plantat în margini.

Cu toate acestea, nu a venit nimic bun. În secolul al XVIII-lea, a fost dizolvat cu succes în Jamaica. Fructele acestei plante au devenit unul dintre principalele produse care au hrănit sclavi.

Pâinele de pâine are un trunchi puternic și o coroană extensivă. Este în creștere rapidă și poate ajunge la o înălțime de 25 de metri. Lungimea fructului este de aproximativ 30-35 centimetri, iar greutatea este de aproximativ 4-5 kg.

În exterior, ele sunt oarecum asemănătoare cu pepeni și au o suprafață groasă. Creșteți în clustere, atât pe trunchi cât și la baza ramurilor mari. În interior este o carne dulce.

Breadfruit poate face fără apă timp de câteva luni, precum și să reziste la căldură până la 40 de grade Celsius.

Un fapt interesant este că acest copac neobișnuit poate da roade pentru 9 luni pe an. În fiecare an, aproximativ 600-700 de fructe sunt recoltate dintr-un singur copac, timp de până la 70 de ani.

Așa cum am menționat mai devreme, fructele de pâine sunt folosite la gătit: sunt fierte, prăjite, măcinate în făină sau mănâncă crude.

Gusta ca gustul cartofilor.

Cu toate acestea, acestea se deteriorează rapid, deoarece trebuie să mănânce într-o perioadă scurtă de timp. Dar dacă scoți biscuiții din ele, ele vor fi păstrate de ceva timp.

Nativii din Samoa au venit cu o modalitate interesantă de a păstra această "pâine": înfășoară fructele în frunze de banane și apoi o înmormântează în pământ.

Într-un timp scurt, încep să fermenteze, transformându-se într-o masă care conține alcool, ceea ce le permite să nu se deterioreze mult timp.

Celelalte părți ale acestui copac sunt, de asemenea, aplicabile pe scară largă în gospodărie: animalele sunt hrănite cu frunze și semințele sunt prăjite.

Lapte

Un arbore de lapte este un copac extrem de neobișnuit. Se mai numește și "aruncă" sau "copac de vaci". Astăzi se poate vedea în America de Sud și Centrală, precum și în țările asiatice.

Adesea crește până la o înălțime de 30 de metri. Numele pomului însuși sugerează că produce suc, de dragul căruia este cultivat. Spre deosebire de alte plante, laptele său nu este otrăvitor, ci, dimpotrivă, sănătos și plăcut gustului.

În exterior, acest suc seamănă cu laptele obișnuit, numai că este mai gros și are o aromă specială. Chiar și în cel mai fierbinte timp, laptele nu se strică până la întreaga săptămână, dacă este fiert în prealabil pe foc.

Primii europeni care au aflat despre pomul de lapte au fost cuceritorii spanioli. Sosind acasă, au spus despre pomul minunat care poate fi muls. O incizie se face pe trunchi, iar un vas este plasat sub el, unde acest suc neobișnuit curge. La un moment dat, puteți colecta 3-4 litri de lapte.

Aborigenii locali beau acest suc în același mod în care bem lapte de vacă sau de capră. În plus, poate fi folosit pentru a face ceara potrivită pentru a face lumanari și gumă de mestecat.

Lumânare

Lumânarea sau parmenarul este comestibil, numit astfel datorită formei neobișnuite a fructelor sale. În afară de faptul că sunt asemănătoare în aparență cu lumânările, ele conțin și ulei, datorită căruia ard foarte bine.

Lumânarea lumânării crește în jungla tropicală. Oamenii au învățat să-l folosească în scopuri medicale.

Sapun copac

Un copac neobișnuit de săpun crește în pădurile tropicale din Asia și America. În această plantă interesantă, și în special în fructe, conține multe saponine - substanțe cu proprietăți de detergent. Odată, indienii au reușit să albiteze țesătura cu scoarța acestui copac.

Astăzi, săpunul este utilizat pe scară largă în cosmetologie. Semințele sale sunt extrem de grele, deci sunt făcute rozari și diverse decorațiuni din lemn.

Fructele sale se numesc nuci de săpun, deoarece pot servi drept înlocuitor pentru detergentul de rufe. Acestea sunt absolut hipoalergenice, nu miros și, de asemenea, nu dăunează mediului înconjurător.

Cresterea copacilor

Un copac de cârnați, sau quighelia, crește în țările africane. Acesta crește până la 10 m și are o coroană de răspândire. Crește flori mari și fructe neobișnuite, având forma unui cârnați de 50-60 cm lungime. În Europa, ei au aflat despre acest copac doar cu câteva secole în urmă.

Interesant, crescatorii cresc doar unul cate unul si niciodata unul altuia. Odată cu apariția căldurii, aruncă frunzele pentru a salva apa, iar odată cu venirea sezonului ploios, frunzele se reapărut pe ramurile lor.

În timpul zilei, florile neobișnuite sunt complet închise și, pe măsură ce soarele coboară, se deschid, dezvăluind inflorescențele lor stacojie. Dezavantajul acestor flori este numai mirosul lor neplăcut, care este necesar pentru atragerea polenizatorilor.

Înainte de a mânca fructele acestui copac neobișnuit, ele trebuie supuse unui tratament termic, deoarece sunt foarte otrăvitoare. Un fapt interesant este că localnicii au învățat să facă o băutură alcoolică de la ei.

Fructele au o piele incredibil de puternică. Deci, pentru a extrage semințe de la ei, este necesar să se usuce fructul inițial și apoi să se împartă cu un topor.

Aborigenii africani folosesc încă cârnați în medicină, considerând că acestea sunt un panaceu pentru toate bolile. Fructele sale tratează ulcere, mușcături de șarpe și sifilis și sunt folosite pentru tratarea rănilor.

Medicii confirmă faptul că fructele unui pom neobișnuit de chimie au de fapt proprietăți antibacteriene, motiv pentru care ele sunt utilizate pe scară largă astăzi în producția de diferite produse cosmetice.

Cu un fruct copac mare de cârnați, puteți obține o vopsea roșie. Africanii vopsesc țesătura și, de asemenea, aplicau pe piele ca o vopsea de război.

De mult timp, canoe, precum și unele instrumente muzicale, au fost fabricate din trunchiuri qiegel.

Reprezentanții din lumea animală nu sunt indiferenți față de copacul neobișnuit de cârnați. De exemplu, papagali le plac într-adevăr semințele, elefanții ca florile și maimuțele și girafele ca frunzele.

Vizionați videoclipul: TOP 10 CELE MAI VECHI CREATURI DE PE PAMANT (Decembrie 2019).

Loading...