Kola bine

Iubitorii celor foarte foarte mult vor fi interesați să afle care este cel mai profund adânc din lume.

Cel mai adânc loc de pe pământ origine naturală este Trenchul Mariana, pe care am descris-o deja în detaliu.

Dar să ne cunoaștem istoria, ghicitorile și secretele lucrat bine pe Peninsula Kola, deoarece este cea mai adâncă din lume.

Cea mai adâncă fântână din lume

Fântâna de pe Peninsula Kola atinge o adâncime de 12.262 metri și este cea mai adâncă din lume. În 1997, a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind "cea mai profundă invazie umană a crustei pământului", și este încă cazul.

Ea a fost forată, astfel încât oamenii de știință și geologii să studieze roci care se află în țărmurile pământului.

Deci, mai întâi vom prezenta fapte interesante legate de acest loc și apoi vom arăta fotografii rare despre acest complex grandios odată.

Unde este cel mai adânc bine

Golful Kola este situat în apropierea orașului Zapolyarny din regiunea Murmansk. Locația nu este accidentală.

Oamenii de stiinta au ales un loc in zona Scutului Baltic, deoarece in acest moment diferite pietre au fost impinse periodic din adancimile subsolului.

Kola superdeaptă bine

Forarea celui mai profund adânc din lume a început în 1970 și a fost programată până la a 100-a aniversare a nașterii lui V. Lenin. Până la o adâncime de 7000 m, toată munca a fost făcută destul de simplu și fără eșecuri.

Totuși, odată cu începutul depășirii celei de-a opta mii de pietre, muncitorii s-au confruntat cu anumite dificultăți. Majoritatea problemelor au fost cauzate de căderi frecvente.

Odată cu aceasta, dispozitivele dispozitivului de ridicare au fost tăiate în mod repetat, iar capetele plictisitoare au rupt.

Toți acești factori au forțat managerii de proiecte să înceapă concretizarea zidurilor fântânii. Din acest motiv, munca a încetinit semnificativ și a continuat să fie însoțită de diverse disfuncționalități.

Găurirea puțurilor Kola se întinde de mai mulți ani.

În iunie 1979, a fost posibil să se depășească limita de 9583 m. Astfel, recordul mondial a fost rupt printre cele mai profund forate sonde, care anterior aparțineau americanilor.

La acea vreme, lucrarea a fost efectuată zi și noapte sub conducerea a 16 laboratoare științifice, conduse de E. A. Kozlovsky.

În 1983, a fost depășită marca de 12.000 m, după care a avut loc o pauză datorită Congresului Geologic Internațional.

27 septembrie 1984, forarea Kola a decis să continue. Cu toate acestea, a apărut brusc un accident grav. Când șnurul de foraj a fost coborât, acesta a întrerupt în mod neașteptat și a condus la o colaps.

Din această cauză toate lucrările au trebuit să fie reluate de la o adâncime de 7000 m.

Au trecut șase ani înainte de momentul în care, în 1990, adâncimea sondei Kola a atins un record de 12.262 m. Poate că ar fi putut fi antrenat chiar mai adânc, dar din cauza următoarei pauze în platformă, conducerea a decis să finalizeze toată lucrarea.

Istoria a jucat un rol în această întreprindere, deoarece dezvoltarea ulterioară a proiectului a fost îndoieli datorită prăbușirii URSS.

Kola bine astăzi

În 2008, cel mai adânc pământ din lume a fost în cele din urmă abandonat și toate mecanismele de ridicare și structurile au fost dezmembrate.

Câțiva ani mai târziu, a fost emisă o declarație din partea directorului Institutului Geologic Kola al Academiei de Științe din Rusia, potrivit căruia treptat sa prăbușit bine. Din acel moment nu mai există informații oficiale despre ea.

Adâncime bună astăzi

Începând de astăzi, puțul Kola este unul dintre cele mai mari proiecte de foraj din lume. Adâncimea sa oficială ajunge la 12.262 m.

Sunete ale iadului din puțul Kola

Ca orice proiect mare creat de mâinile omenești, fântâna Kola este învăluită în legende și mituri.

Sondajul Kola a fost forat intermitent din 1970 până în 1991

Acest lucru este evident în Trenchul Mariana, pe care am spus-o la începutul articolului și în cele 7 minuni ale lumii.

Se spune că în acel moment, când muncitorii de la cel mai adânc bine traversat limita de 12000 m, sunete teribile au început să le atingă.

Inițial, ei nu au acordat nici o atenție, dar în timp situația sa schimbat radical. Odată cu debutul tăcerii totale, sunetele de altă natură au venit din fântână.

Ca rezultat, oamenii de știință au decis să îmbrace tot ceea ce sa întâmplat la fundul puțului, folosind microfoane rezistente la căldură.

În timp ce ascultau înregistrările, era posibil să auzi țipete și strigăte umane.

La câteva ore după studierea filmului, cercetătorii au descoperit urme ale unei explozii puternice, cauza pentru care nu au putut explica.

Găurirea bine superdeep Kola a fost suspendată de ceva timp.

Când lucrarea a fost reluată, toată lumea se aștepta încă să audă gemetele umane, dar de data aceasta totul era liniștit.

Susținând că ceva nu este în regulă, conducerea a început procedurile privind originea sunetelor ciudate. Cu toate acestea, muncitorii înspăimântați nu au dorit să comenteze situația și să evite orice chestionare în orice fel.

În cursul mai multor ani, când proiectul a fost înghețat oficial, oamenii de știință au sugerat că sunetele se datorează mișcării plăcilor tectonice.

După ceva timp, această explicație a fost respinsă ca imposibilă. Nu a fost sugerată nicio altă explicație.

Secretele și ghicitorile din fântâna Kola

În 1989, puțul Kola a fost numit "drumul spre iad", datorită sunetelor care vin din ea. A susținut că, cu fiecare kilometru perforat, pe drum spre a 13-a, în URSS, au avut loc unele dezastre. Ca urmare, Uniunea Sovietică sa prăbușit.

Cu toate acestea, relația dintre forarea Kola ultradeep bine și colapsul unei superputere poate fi interesant numai pentru cei care cred că Arkaim, Stonehenge, Amur Pillars și alte mistere ale istoriei sunt "locuri de putere" supranaturale.

Se crede că muncitorii au reușit să ajungă la o adâncime de 14,5 km, iar apoi a fost înregistrat un echipament subteran. Temperatura în aceste încăperi a depășit 1000 ° С.

De asemenea, ei au auzit clar și chiar au înregistrat țipetele umane. Cu toate acestea, întreaga poveste nu este susținută de fapte.

Dimensiunile celui mai adânc bine

Adâncimea celui mai adânc adânc din lume pe Peninsula Kola este înregistrată oficial la 12.262 m.

Diametrul părții superioare este de 92 cm, diametrul părții inferioare este de 21,5 cm.

Temperatura maximă nu a depășit 220 ° C. Inexplicabile în această poveste sunt doar sunete de origine necunoscută.

Beneficiile forării puțurilor Kola

 • Datorită acestui proiect au fost realizate noi metode de foraj, precum și modernizarea echipamentelor.
 • Geologii au reușit să descopere noi locații de minerale valoroase.
 • A fost posibilă dezvăluirea a numeroase teorii diferite, de exemplu, presupuneri privind stratul de bazalt al planetei noastre.

Lumea ultradeep

Situația de astăzi, pe Pământ, există aproximativ 25 de puțuri ultra-profunde, cele mai multe fiind situate în republicile fostei URSS.

Pe teritoriul altor țări există, de asemenea, o serie de puțuri ultra-adânci. Dăm celor mai faimoși dintre ei.

 • Suedia. Siljan Ring - 6800 m.
 • Kazahstan. Southeast Tasym - 7050 m.
 • Statele Unite. Bighorn - 7583 m.
 • Austria. Cisterdorf - 8553 m.
 • Statele Unite. Universitatea - 8686 m.
 • Germania. KTB-Oberpfalz - 9101 m.
 • Statele Unite. Unitatea Beidat - 9159 m.
 • Statele Unite. Bertha Rogers - 9583 m.

Înregistrări mondiale pentru fântâni ultradezi în lume

 1. În 2008, iazul de petrol Maersk (Qatar), cu o adâncime de 12,290 m, a devenit un nou record deținător în profunzime.
 2. În 2011, în cadrul unui proiect numit Sahalin-1 (Rusia), a fost posibilă forarea unui puț la nivelul de 12.345 de metri.
 3. În 2013, puțul de câmp Chayvo (Rusia) a stabilit o nouă înregistrare de 12.700 m. Cu toate acestea, a fost forat nu vertical în jos, dar la un unghi de la suprafață.

Fotografie de Kola bine

Uitandu-te la poza de la Kola, este greu de imaginat ca viata a fost odata fiarta aici si multi oameni au lucrat pentru binele marii tari.

Acum nu există decât gunoi și rămășițe ale vechii mărețe. Pereții din beton armat și camerele goale, abandonate cu lucruri împrăștiate aleatoriu sunt deprimante. Tăcerea domnește în jur.

Forarea primei trepte (adâncimea 7600 m), 1974 Construcția stației electrice Fotografii din 2012 Cap de fund cu o mufă metalică. Cineva a zgâriat adâncimea greșită. August 2012

Este dificil să ne imaginăm că sub acest stub există cea mai adâncă "gaură" din pământ, care ajunge în adâncime mai mare de 12 km. Muncitorii sovietici la schimbarea schimbării, la sfârșitul anilor 1970

Vizionați videoclipul: Bathing in 600 lbs of Nutella (Ianuarie 2020).

Loading...