Cel mai mare submarin

Știți care este cel mai mare submarin din lume? La urma urmei, dacă sunteți interesat de rubrica "Cel mai mult din lume", atunci probabil aveți unele date pe această temă.

Înainte de a trece la descrierea directă a unor informații interesante despre acest submarin, menționăm datele generale.

Cel mai mare submarin din lume a fost creat în URSS. Are două nume: "Shark" și "Typhoon". Lungimea acestui submarin este de 173 metri, iar lățimea sa este de 24 de metri.

Un fapt interesant este că "rechinul" este listat în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare submarin din lume.

În final vom arăta fotografii unice ale acestui submarin.

Cel mai mare submarin din lume

În a doua jumătate a secolului XX, între Uniunea Sovietică și Statele Unite a început o cursă activă de înarmări. Fiecare dintre aceste state a căutat să preia o poziție de lider în confruntarea militară, spațială și științifică.

În anii șaptezeci, ambele superputeri au început să construiască o flotă submarină nucleară. Drept urmare, au fost construite crucișoare de rachete nucleare unice.

Americanii au reușit să pună în aplicare proiectul submarin "Ohio". Submarinul "Shark", mai cunoscut sub numele de "Typhoon", a devenit un contra-atac al URSS.

Submarinele proiectului 941 "Rechin"

Designerii Leningrad, alături de echipele de lucru, sub conducerea lui S. N. Kovalev, au demarat proiectul "Proiectul 941".

Scopul acestui plan ambițios a fost construcția de submarine militare, care urmau să depășească omologii americani în ceea ce privește caracteristicile lor tehnice.

Toate tipurile de muncă au avut loc la întreprinderea "Sevmash". A fost acolo, care a fost creat cel mai mare submarin din lume "Shark".

Un fapt interesant este faptul că construcția de submarine "cu 9 etaje" a furnizat comenzi pentru mai mult de 1.000 de întreprinderi ale URSS.

Pentru prima dată, Leonid Brejnev a anunțat crearea seriei Shark la cel de-al 26-lea Congres al CPSU, care a declarat:

"Americanii au creat un nou submarin" Ohio "cu rachetele Trident-I. Un sistem similar -" Typhoon "este, de asemenea, cu noi".

Brezhnev numit în mod specific "Shark" "Typhoon" pentru a intra în rău adversarii războiului rece.

Cu toate acestea, de atunci, cel mai mare submarin a devenit cunoscut sub numele de ambele nume.

Aspect și dimensiuni

Dimensiunea uriașă și umplutura unui gigant nuclear merită o atenție deosebită.

Sub pielea celui mai mare submarin este un fel de "catamaran", format din două corpuri robuste, situate unul față de celălalt.

Compartimentul torpilot și postul central, inclusiv camera pentru echipamente radio, sunt absolut impermeabile.

Toate cele 19 compartimente situate în interiorul submarinului comunică între ele. Direcția "Typhoon" se află în nas.

Inginerii au considerat că cel mai mare submarin ar putea fi operat în zone reci, unde suprafața mării este acoperită cu un strat gros de gheață. În acest sens, turnul de turnare este intensificat intenționat.

"Shark" cu adevărat uimește cu dimensiunile sale. Lungimea sa ajunge la 173 m, ceea ce este practic egal cu 2 terenuri de fotbal.

De asemenea, deplasarea nu este surprinzătoare, deoarece este de aproximativ 50 mii tone, ceea ce este de aproape 3 ori mai mare decât "Ohio" american.

caracteristicile

Conform datelor de viteză, bărcile din țările concurente au dezvoltat aproximativ aceeași viteză - 44 km / h.

"Rechinul" sovietic ar putea funcționa autonom timp de 6 luni, fiind la o adâncime de 400 m. Dacă este necesar, s-ar putea scufunda încă 100 de metri sub nivelul mării.

Pentru ao aduce în mișcare, au fost instalate două reactoare nucleare de 190 megawați, activând două turbine cu o capacitate de 50.000 de cai putere. A reușit să dezvolte viteza cu ajutorul a 2 șuruburi, ale căror diametre au atins aproape 6 m.

108 marinari și maeștri au servit în cel mai mare submarin, iar corpul de ofițeri a fost format din 52 de bărbați. Ofițerii trăiau în cabine de 2 și 4 berbeci, iar marinarii se aflau în cabină, în interiorul cărora erau prevăzute chiuvete și televizoare.

În fiecare compartiment au rezultat aer condiționat. În timpul liber, orice marinar sau ofițer ar putea folosi piscina sau saună sau să ia timp pentru antrenament în sala de gimnastică.

Potențial de combatere

Cel mai mare submarin din lume a fost adus la pregătire de luptă completă în doar câteva secunde. Avea capacitatea de a produce simultan până la 20 de rachete nucleare R-39.

O astfel de canonadă nucleară ar putea șterge imediat coasta Statelor Unite ale Americii.

Cu toate acestea, nu a fost întregul arsenal pe care la avut taifunul. La aceasta au participat aproximativ 20 de torpile diferite, precum și MANPADS "Igla". Pentru acest submarin a fost construită o navă specială, care, dacă este necesar, ar putea livra la bordul navei muniție suplimentară.

În rânduri

În perioada 1976-1989, 6 Septmash a fost lansat de Sevmash. Trei dintre aceste submarine continuă să poarte serviciul militar astăzi. Două sunt în rezervă, iar una este utilizată în scopuri de instruire.

Vizionați videoclipul: Submarine nucleare DOCUMENTAR IN ROMANA (Ianuarie 2020).

Loading...