Biografie Shukshina

Vasily Shukshin - regizor, actor, scenarist și scriitor sovietic. În lucrările și filmele sale, a acordat o mare atenție vieților oamenilor obișnuiți, datorită cărora a reușit să devină rapid un favorit național.

Există multe nuanțe în biografia sa pe care un simplu spectator probabil nu le știe. Totuși, acesta este cazul cu cele mai multe biografii ale unor oameni celebri. Ei bine, vom încerca să umplem acest gol.

Vă aducem la cunoștință biografia lui Vasily Shukshin (citiți fapte interesante din viața lui Shukshin aici).

Biografie scurtă a lui Shukshin

Vasili Makarovici Shukshin sa născut la 25 iulie 1929 în satul Srostki, în regiunea siberiană. Părinții săi erau țărani obișnuiți. Odată cu apariția puterii sovietice, șeful familiei, Makar Leontievich, a fost împușcat de bolșevici.

După moartea soțului ei, mama sa, Maria Sergheevna, sa căsătorit cu Pavel Kuksina, cu care a crescut copiii de la prima căsătorie.

Copilăria și tineretul

Din moment ce Vasily Shukshin a crescut într-o familie simplă, el nu a putut nici măcar să creadă că ar putea deveni un regizor celebru în viitor.

După absolvire, tânărul a intrat în școala tehnică auto, dar după ce a studiat acolo timp de aproximativ 2 ani, a decis să renunțe. Plecarea de la școală a fost asociată cu dorința de a obține un loc de muncă.

În 1945, Shukshin a început să lucreze la o fermă colectivă cu prietenii și familia. Dar chiar și aici nu a stat mult. După 2 ani, Vasili a obținut un loc de muncă ca mecanic, a cărui muncă a fost apoi ținută cu mare respect.

Datorită acestei profesii, a reușit să călătorească în jurul mai multor orașe și să viziteze diferite fabrici și plante, care ulterior au jucat un rol important în biografia sa creatoare.

În 1949, Shukshina a apelat la serviciul militar. Un fapt interesant al biografiei sale este că acolo a început să citească cărți și să se implice în artă. Tipul a scris chiar câteva lucrări pe care le-a citit apoi tovarășilor săi.

În 1953, Shukshin sa întors în satul natal, a terminat școala secundară ca student extern și a devenit profesor de limbă rusă. Fiind o persoană creatoare, Shukshin a vrut să obțină ceva mai mult.

Realizând că nu va reuși să-și realizeze ambițiile în sat, el decide să meargă în capitală.

Odată ajuns la Moscova, Vasily intră în departamentul director al VGIK. Fără a pierde timp, își trimite lucrările la diferiți editori și, în curând, reușește să obțină primul său succes.

Revista "Change" își publică povestea "Doi pe coș".

Biografie creativă Shukshina

Vasili Makarovici a scris în principal povești și povestiri interesante și ușor de înțeles pentru lucrătorul simplu.

În același timp, el începe să se implice serios în cinematografie. În 1956, Shukshin avea încredere să joace un rol scurt în filmul cult "Don Silent".

După 2 ani, el joacă rolul principal în filmul "Two Fedor", după care primește oferte de colaborare de la diverși regizori.

Simțindu-și încrederea în sine, Vasily Shukshin decide să încerce să devină director de film. El scrie personal scenarii pentru picturile sale, gândindu-se cu atenție prin dialogurile personajelor. Acești pași îndrăzneți au jucat un rol important în biografia lui Shukshin.

În timpul vieții sale, a filmat 6 filme și a jucat aproximativ 30 de roluri. Oricare ar fi fost angajat Vasily Makarovici, totul a fost întotdeauna pregătit pentru el. Pentru meritele sale, a avut multe premii și premii diferite. În 1969 a primit titlul de artist onorat al RSFSR.

Înainte de a juca acest rol, Shukshin și-a gândit profund prin toate gesturile, astfel încât jocul său fantastic a acționat interesat de audiență. Desigur, Stanislavsky însuși ar fi mulțumit de jocul său și ar spune "prețuit".

Shukshin a rămas întotdeauna el însuși și, în același timp, a reușit să-și transmită cu sfințenie emoțiile eroilor săi.

Viața personală și patrimoniul

Prima soție a lui Shukshin a fost Maria Shumskaya, care a lucrat ca profesor în satul natal. Cu toate acestea, această căsătorie sa destrmat în curând. Soțul nu a vrut să meargă împreună cu soțul ei la Moscova, care era unul dintre principalele motive pentru divorț.

În 1963, Shukshin sa căsătorit cu Victoria Safronova. În această căsătorie sa născut fiica lor Katya, dar această uniune nu a durat mult.

Următoarea și ultima soție din biografia lui Shukshin a fost actrița Lydia Fedoseeva. S-au născut două fete - Masha și Olga, care au devenit și actrițe.

moarte

La începutul anilor 1970, Shukshin a început să fie din ce în ce mai deranjat de durerile de stomac. Pe setul de "Kalina Krasnaya" atacuri grave în mod repetat i sa întâmplat.

Cu toate acestea, artistul nu a acordat suficientă atenție bolilor, ci, dimpotrivă, a continuat să lucreze și mai mult. Pe setul filmului "Ei au luptat pentru patrie", unul dintre aceste atacuri a devenit fatal pentru el.

2 octombrie 1974 Vasily Shukshin a murit la vârsta de 45 de ani.

În ciuda moartea timpurie, acest artist talentat și scriitor a lăsat în urmă o imensă moștenire. Filmele sunt făcute din faptele sale, străzile și chiar orașele sunt numite după el.

Vizionați videoclipul: The Youth of Peter the Great 1980 movie (Decembrie 2019).

Loading...