Nikolay Nekrasov

Nikolai Nekrasov este un renumit poet, scriitor și publicist rus. Lucrările sale au devenit clasice ale literaturii rusești. El a fost unul dintre primii poeți care au început să acorde o atenție sporită vieții țărănești.

Din această biografie, veți înțelege de ce oamenii obișnuiți au fost atât de atrasi de un scriitor remarcabil.

Deci, înainte de tine e biografia lui Nikolai Nekrasov.

Biografie Nekrasov

Nikolay Alekseevich Nekrasov sa născut la 28 noiembrie 1821 în Nemirov, provincia Podolsk din Imperiul Rus. Avea 13 frați și surori, dintre care 10 au murit în copilărie.

Tatăl lui Nekrasov, Alexey Sergheievici, era un om despotic și aspru. În timp ce lucra ca ofițer de poliție (șeful poliției), el a trebuit adesea să dărâme cu forța datoriile țăranilor.

Copilăria și adolescența

Tatăl meu a luat de multe ori micul Kohl cu el când a lucrat pe drum. Ca urmare a unor astfel de călătorii de afaceri forțate, viitorul scriitor a fost un martor neatent al multor imagini teribile.

El a văzut adesea țăranii incapabili să plătească impozite, sacrificați la moarte și rudele lor au fost supuse la tot felul de umilințe umane.

În plus, tatăl a organizat în mod repetat orgii cu fetele serbale, care trebuiau să se supună stăpânului lor.

Una dintre aceste amante și a devenit mama lui Nekrasov, tolera maltratarea de către ofițerul de poliție.

Toate aceste evenimente au fost reflectate în biografia lui Nekrasov și au influențat dezvoltarea personalității sale.

formare

La vârsta de 11 ani, Nikolai a început să studieze la gimnaziul din Yaroslavl. Nu a avut o performanță foarte bună datorită faptului că, în timpul liber, a scris poezii satirice.

După ce a studiat la gimnaziu timp de 5 ani, a absolvit-o în 1837, anul în care Alexandru Pușkin a murit tragic. De vreme ce tatăl său dorea să-și facă un fiu al unui militar, în 1838 a aranjat-o la Școala de Artilerie Konstantinovsky situată în Sankt-Petersburg.

Cu toate acestea, afacerile militare nu erau foarte interesate de viitorul scriitor, ca urmare a faptului că a decis să intre în Universitatea St. Petersburg.

O astfel de decizie ia înfuriat pe tată. El ia amenințat pe fiul său pentru a opri sprijinul material dacă a mers la universitate.

Interesant, acest lucru nu la înspăimântat pe Nekrasov, ca urmare a faptului că a început să se pregătească activ pentru examene. Dar el nu a reușit să le transmită, așa că a devenit voluntar la facultatea filologică.

Anii dificili

Datorită faptului că tatăl său a oprit trimiterea de bani fiului său, Nikolay sa trezit în nevoie extremă. Adesea îi era foame și deseori pur și simplu nu avea de unde să doarmă. Pentru un timp a trăit pe stradă, trăgând o existență mizerabilă.

Odată ce un cerșetor care trecea pe lângă el avea o compasiune asupra lui și îl ducea într-una din cartierele unde avea cel puțin un acoperiș peste cap.

Acești ani vor fi cei mai dificili din biografia lui Nekrasov, deși și-au întărit caracterul tânăr.

Activitate literară

Câțiva ani mai târziu, Nekrasov a reușit să se adapteze la condițiile în care a trăit. Curand a inceput sa scrie articole mici si tiparit in diverse publicatii. În plus, el a oferit periodic lecții, datorită cărora a obținut venituri suplimentare.

Nikolai Alekseevici sa aruncat în literatură, citind lucrări de autori ruși și străini. După aceea, a început să-și perfecționeze abilitățile în scrierea de poezii și poezii, precum și să lucreze din greu la proză.

Drept urmare, a câștigat suma necesară pentru publicarea primei colecții de poezii "Dreams and Sounds" (1840).

Un fapt interesant este că Nekrasov a supărat foarte mult critica operei sale, deoarece, prin natura sa, era o persoană foarte emoțională.

După ce unul dintre cei mai respectați critici ai vremii, Vissarion Belinsky, a comentat negativ colecția Dreams and Sounds, Nekrasov a cumpărat cea mai mare parte a circulației cărții sale și la distrus.

Nikolai Gogol, care a cumpărat și ars Ganz Kuchelgarten, a făcut ceva similar înaintea lui.

Cu toate acestea, în ciuda criticii, Nikolai Nekrasov nu a renunțat, ci a continuat să lucreze la el însuși. Curând a început să colaboreze cu faimoasa ediție a revistei "Notes of the Fatherland" din St. Petersburg.

În fiecare an lucrarea lui se îmbunătățea, iar mai curând relațiile calde și prietenoase s-au dezvoltat între Nekrasov și Belinsky.

În această perioadă, biografiile lui Nekrasov, lucrările sale încep să fie activ publicate și primite recenzii pozitive de la critici, inclusiv Belinsky însuși.

În situația financiară, scriitorul nu a avut nici o dificultate. În 1846, el, alături de oameni asemănători, a achiziționat jurnalul Sovremennik, în care mulți scriitori mai târziu au început să publice: Turgenev, Dostoievski etc.

Datorită faptului că publicația se afla sub cenzura țarului, majoritatea operelor au fost de natură aventură, însă acest lucru nu a afectat în nici un fel popularitatea revistei.

La mijlocul anilor '50, în biografia lui Nekrasov a avut loc o gravă provocare. El devine bolnav cu o boală de gât, ca urmare a căruia trebuie să plece pentru tratament în Italia.

După ce a petrecut ceva timp acolo, a continuat să se întoarcă și sa întors din nou în patria sa. Între timp, lucrările sale au început să fie considerate printre cele mai bune, iar printre prietenii și asociații lui loiali au fost Chernyshevsky și Dobrolyubov.

În 1866 Sovremennik a fost închis, drept urmare Nekrasov a trebuit să caute noi modalități de a-și continua activitățile.

În curând a închiriat publicația "Note of the Fatherland", în care a început să publice cu succes propriile sale opere și să colaboreze cu alți scriitori.

Cea mai faimoasă lucrare din biografia lui Nekrasov este poemul "Cine trăiește bine în Rusia", care a fost finalizat în 1876.

A povestit despre călătoria a 7 bărbați simpli care caută o persoană fericită.

După ea, o mulțime de poezii sunt publicate din stiloul poetului, cu comentarii pozitive atât de la critici cât și de la cititorul simplu.

Dragoste în viața poetului

În biografia lui Nekrasov au existat 3 femei care se deosebeau între ele, atât în ​​caracterul lor, cât și în statutul lor social.

Prima dragoste a fost Avdotaa Panaeva, pe care Nekrasov la văzut pentru prima oară în 1842. În curând au început o afacere turbulentă, ca urmare a faptului că au început să trăiască împreună.

Și, deși nu au fost pictate oficial, au reușit să trăiască împreună de mai bine de 15 ani. Avdotya era o femeie competentă și frumoasă.

Un fapt interesant este că Fyodor Dostoievski era îndrăgostit de ea, dar care nu a reușit niciodată să obțină reciprocitate.

Următoarea fată a fost Nekrasov franceză Selina Lefren, distinsă de caracterul ușor și simplitatea.

Relația lor strânsă sa dezvoltat pe parcursul mai multor ani, dar nu a venit niciodată să se căsătorească.

A treia și ultima femeie din biografia lui Nekrasov a fost Thekla Viktorova.

Toată viața ei trăia în sat și era o persoană foarte simplă și bună.

În ciuda faptului că a avut o educație slabă, Nikolai Alekseevici sa îndrăgostit de ea până la inconștiență.

Cuplul sa căsătorit cu șase luni înainte de moartea poetului și nu a putut să se bucure pe deplin de viața maritală.

moarte

În 1875, cancerul intestinal a fost descoperit la Nekrasov. Boala a cauzat multe suferințe, ceea ce nu ia permis să se angajeze pe deplin în scris.

Cu toate acestea, după ce a început să primească scrisori de la cititorii loiali, el se ridică din nou și-i luă din nou stiloul.

Sick Nekrasov continuă să lucreze în pat

În ultimii ani ai vieții sale a reușit să scrie un poem satiric "Contemporaries", precum și să compună o serie de poezii "Last Songs".

Nikolai Alekseevich Nekrasov a murit la 27 decembrie 1877 la vârsta de 56 de ani. În ciuda înghețurilor puternice din decembrie, mii de oameni au venit să-și ia rămas bun de la poetul rus.

Vizionați videoclipul: Коробеиники - Korobeiniki Instrumental (Decembrie 2019).

Loading...