Shakespeare Biografie

William Shakespeare este unul dintre cei mai mari dramaturgi și poeți din istorie. Lucrările sale sunt studiate în toate școlile lumii, iar piesele sunt traduse în toate limbile majore și sunt puse pe scenele de teatru mai des decât cele ale altor autori.

Lucrările lui Shakespeare constau în 38 de piese, 154 sonde, 4 poezii și 3 epitafe. Shakespeare este numit poetul național al Angliei, iar numele său de familie este tradus din limba engleză ca "suliță uimitoare".

În biografia lui Shakespeare, există multe pete întunecate care abia devin clar. Cu toate acestea, aceasta face ca figurii celui mai mare dramaturg să fie și mai misterioasă, misterioasă și atractivă.

Așadar, atenția dvs. este invitată biografia lui William Shakespeare. Apropo, cele mai interesante fapte despre Shakespeare sunt citite aici.

Shakespeare Biografie

Biografii de la William Shakespeare încă se cert cu privire la data adevărată a nașterii sale. Se crede că el sa născut pe 23 aprilie 1564 în orașul mic englez Stratford-upon-Avon.

Cu toate acestea, această dată corespunde exact cu ziua morții sale, motiv pentru care corectitudinea sa este și mai pusă la îndoială.

Mai mult decât atât, 23 aprilie este ziua Sfântului Gheorghe, sfântul patron al Angliei, astfel încât este foarte posibil ca descendenții recunoscători să fi purtat exact ziua nașterii celui mai mare poet național în această zi.

Cunoscut de originea numelui "Shakespeare", care se traduce din engleza ca "speare uimitoare".

Copilăria și adolescența

William Shakespeare a crescut într-o familie bogată. Tatăl său, John, era un producător de mănuși. Din acest motiv, el a făcut un stat bun și a fost în mod repetat ales în diverse posturi guvernamentale.

Un fapt interesant este că tatăl lui Shakespeare nu intenționa să meargă la temple în timpul slujbelor divine ale Bisericii Anglicane oficiale, ca urmare a faptului că a trebuit să plătească amenzi mari. Biografii cred că probabil a fost un catolic secret.

Mama lui Shakespeare, Mary Arden, era un saxon născut care aparținea unei rase antice. În plus față de William, încă șapte copii s-au născut în familia Shakespeare.

formare

Despre ceea ce studia William Shakespeare este, de asemenea, necunoscut. Se crede că a mers la școala de gramatică, situată în orașul său natal. A studiat bine și a studiat profund limba latină.

Se crede că viitorul dramaturg și-a continuat studiile la școala regală, unde a reușit să se familiarizeze cu lucrările poeților romani antice.

Într-un fel sau altul, dar judecând prin lucrările lui Shakespeare, putem spune cu siguranță că era o persoană extrem de educată.

Unul dintre cele mai populare portrete ale lui Shakespeare.

Viața personală

La 18 ani în biografia lui Shakespeare a avut loc un eveniment semnificativ. Sa căsătorit cu fiica proprietarului, Anne Hathaway, cu care a locuit alături. Un fapt interesant este că cel ales de William a fost cu 8 ani mai în vârstă.

Cercetătorii de la Shakespeare cred că această căsătorie a fost forțată, din cauza sarcinii lui Ann. La câteva luni după căsătorie, sa născut fiica lor Susan, iar după 2 ani cuplul avea gemeni - băiatul Hemnet și fată Judith.

Este demn de remarcat faptul că un număr de biografi din Shakespeare cred că el nu a fost niciodată căsătorit deloc.

Există chiar o presupunere că dramaturgul a avut o relație cu bărbații, însă această versiune nu este confirmată de fapte grave.

Teatru de teatru în Londra

Este curios faptul că în jur de șapte ani (1585-1592) din biografia lui Shakespeare nu este deloc cunoscută. Numai în 1592 apare prima dovadă că este angajat în activități teatrale.

Singura imagine autentică a lui Shakespeare este o gravare din postul "Primul Folio" (1623) de Martin Druchout

Prin urmare, nu este posibil să cunoaștem în mod credibil vârsta la care Shakespeare a început să-și scrie piesele.

Astăzi se știe că el era membru al slujitorilor Lordului Chamberlain, fiind unul dintre cofondatorii săi. Shakespeare a scris pentru trupa piesei, și a interpretat, de asemenea, pe scena ca actor.

Performanțele au avut un succes incredibil cu publicul, care a urmărit cu interes jocul artiștilor. Este interesant faptul că nu numai oamenii obișnuiți s-au dus la spectacole, ci toată nobilimea regală.

Datorită acestui fapt, actorii au început să câștige foarte bine și au reușit să își construiască propriul teatru, numit Globus.

Câțiva ani mai târziu, ei au cumpărat teatrul Blackfriar, iar William Shakespeare a devenit unul dintre cei mai bogați oameni din Londra.

Activitate literară

Se crede că Shakespeare a fost implicat simultan atât în ​​activitățile de acțiune, cât și în cele literare. Prima sa lucrare a fost publicată în 1594.

Perioada de creație a dramaturgului poate fi împărțită în 4 părți:

  1. Scriind comedii ușoare, "tragedie de groază", cronici și două poezii. În acest moment, lucrările sale erau încă destul de crude și distins prin prezența unui număr mare de personaje.
  2. Apariția dramei mature, cronici cu narațiune dramatică, piese antice și soneturi.
  3. Scriind tragedii antice și întunecate.
  4. Scriind povesti dramatic.

dramă

William Shakespeare este considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor și popoarelor. La sfârșitul secolului al XVI-lea, mulți scriitori au căutat să scrie drame istorice.

În acest sens, în biografia lui Shakespeare a apărut piesa "Richard 3" și "Henry 6."

După cum am menționat deja, primele lucrări ale lui Shakespeare s-au remarcat prin ușurință și ironie. În perioada ulterioară, piesele sale devin mai interesante și mai informative.

Una dintre tragediile sale cele mai faimoase este Hamlet, Othello și King Lear.

În fiecare an, lucrările sale au devenit mai bune și mai semnificative. A reușit să transmită în detaliu detaliile diferitelor evenimente istorice, precum și să descrie cu pricepere personajele eroilor săi.

Dramele lui Shakespeare "Anthony și Cleopatra" și "Coriolan" sunt considerate drept referință pentru excelență.

Interesant este faptul că unii biografi ai lui Shakespeare sunt convinși că a scris câteva dintre piesele sale în colaborare cu alți scriitori.

Dar, chiar dacă presupunem că acesta este într-adevăr cazul, acest lucru nu este surprinzător, deoarece această practică era destul de comună la acel moment.

Poezii și sonde

În 1593, o epidemie de ciumă a furat în Anglia, care a pretins zeci de mii de vieți. Timp de 2 ani, oamenii au murit în agonie îngrozitoare, crezând că au fost pedepsiți de pedeapsa lui Dumnezeu. Este de la sine înțeles că arta teatrală la vremea respectivă nu era foarte relevantă.

În acest sens, William Shakespeare de ceva timp nu a participat la spectacole. În schimb, a citit foarte mult. După ce a citit Metamorfozele lui Ovidiu, 2 poezii erotice au ieșit din sub creionul lui.

Cu toate acestea, cel mai mult, dramaturgul a devenit faimos ca autor al sondetelor. În timpul biografiei sale, Shakespeare a scris 154 sunete, fiecare dintre ele constituind 14 linii.

Shakespeare stil

Inițial, opera lui Shakespeare nu era foarte diferită de scriitorii de atunci.

Cu toate acestea, simțindu-se încrezător în propriile sale abilități, dorea să obțină un mare succes în domeniul scrisului, așa că a experimentat adesea diferite stiluri de scriere și sonde.

În lucrările sale, William Shakespeare recurgea adesea la așa-numitele Angembemani, atunci când autorul folosește construcții nestandardizate și modifică lungimea propozițiilor.

În plus, el a oferit în mod repetat cititorului să gândească independent sfârșitul unei fraze.

critică

Fără îndoială, Shakespeare este considerat un geniu literar de importanță mondială. Astfel de poeți și scriitori ruși ca Pușkin, Lermontov, Turgenev, Dostoievski, Nekrasov și mulți alții i-au admirat opera.

Un fapt interesant este că, în timpul vieții sale, talentul dramaturgului nu a fost apreciat. Doar un secol mai târziu, Shakespeare va deveni eroul național al Angliei, după care cărțile sale vor începe să fie traduse în toate limbile lumii.

Cu toate acestea, au existat cei care au fost sceptici cu privire la lucrarea scriitorului englez. Unul dintre cei mai respectați critici ai acestuia a fost Leo Tolstoy. El a criticat public capacitatea lui Shakespeare ca dramaturg.

În același timp, marele dramaturg rus Anton Cehov a numit-o pe Shakespeare un "poet obiectiv" și la admirat foarte mult. Stanislavsky considera Cehov ca succesor al traditiilor lui Shakespeare.

moarte

În ultimii ani ai vieții sale, William Shakespeare locuia în orașul său natal, unde a continuat să scrie piese. Ceea ce face el este încă imposibil de spus din cauza lipsei oricărei informații istorice fiabile.

Un portret al lui Elizabethan (1610) descoperit recent în colecția de familie. Unii istorici de artă susțin că acesta este singurul portret al lui William Shakespeare în timpul vieții sale.

Biografii care studiază manuscrisele lui Shakespeare au remarcat că, la sfârșitul vieții sale, scrisul său de mână a devenit mai amplu și mai incert. Pe baza acestora, unii dintre ei au prezentat o versiune pe care dramaturgul a fost grav bolnavă.

23 aprilie 1616. William Shakespeare a murit la vârsta de 52 de ani.

După moarte, toată proprietatea sa a trecut fiicele sale. Un fapt interesant este că, în locul în care Shakespeare a trăit ultimii ani, a fost construit mai târziu un monument.

Vizionați videoclipul: William Shakespeare - Leben und Werk Doku Hörbuch (Decembrie 2019).

Loading...