Biografia lui Goncharov

Ivan Goncharov este un scriitor rus, prozator, jurnalist și critic literar. Membru corespondent al Academiei de Științe din St. Petersburg în categoria limbii și literaturii rusești, membru cu drepturi depline al consilierului de stat.

Din stiloul său a apărut faimosul roman "Oblomov", în urma căruia expresia nominală "Oblomovism" a apărut mai târziu.

În biografia lui Goncharov, există multe lucruri interesante și de care probabil nu știați. Vom spune despre toate astea acum.

Deci, înainte de tine biografie scurtă a lui Ivan Goncharov.

Scurtă biografie Goncharova

Ivan Aleksandrovici Goncharov sa născut la 6 iunie 1812 la Simbirsk. A crescut într-o familie inteligentă care aparținea clasei comercianților.

Numele tatălui său era Alexander Ivanovici, iar mama sa Avdota Matveevna. În plus față de Ivan, părinții lui au dat naștere la două fete și un băiat.

Copilăria și adolescența

Copilaria lui Goncharov era interesantă și lipsită de griji, deoarece nu simțea nevoia de nimic.

La vârsta de 7 ani, tatăl său a murit, dar mama lui avea destui bani pentru a-și susține familia și, în viitor, să plătească pentru educația copiilor.

Primul profesor din biografia lui Goncharov a fost nașul său Nikolai Tregubov. El a învățat copilul să citească și gramatica.

Ivan Goncharov în tinerețe

După aceea, Ivan a fost identificat într-o pensiune privată, apoi a ajutat să se înscrie într-o școală comercială. Este demn de remarcat faptul că studiile au fost de mică interes pentru scriitorul viitor.

În ciuda acestui fapt, el a plăcut să citească cărți de către scriitori ruși. În special, îi plăcea lui Pușkin, Karamzin și Derzhavin.

formare

După absolvirea colegiului, Ivan Goncharov a studiat timp de 3 ani la Universitatea din Moscova. În această perioadă, în biografia sa a avut loc un important moment de cotitură. El a gândit serios la sensul vieții, la oamenii în general și la viitorul său în particular.

Un fapt interesant este că la Universitatea din Moscova, Herzen, Lermontov, Turgenev și Stankevich au studiat, de asemenea, în același timp cu Goncharov.

Când Goncharov a împlinit 22 de ani, sa întors la Simbirsk, unde a obținut un post de secretar. Dar, din moment ce această profesie era foarte plictisitoare și monotonă, în mai puțin de un an decide să meargă la Petersburg.

Sosind în capitală, a început să lucreze ca traducător de corespondență străină. Ivan îi plăcea serviciul, pentru că nu-l împovăra în nici un fel.

În plus, a avut destul timp liber pentru auto-educație. În această perioadă a apărut un eveniment important în biografia lui Goncharov: el a decis să încerce el însuși ca scriitor.

Mai târziu sa întâlnit cu familia artistului Nikolai Maikov și, în curând, a început să-i învețe pe copiii săi literatura latină și rusă.

În casa pictorului s-au adunat în mod constant diverși oameni celebri care i-au plăcut să vorbească pe subiecte interesante.

Creativitate Goncharova

La sfârșitul anilor 30, Ivan Goncharov a început să scrie primele lucrări. Curând se întâlnește cu celebrul critic Belinsky, care a venit în mod repetat să viziteze Maikov.

Când un scriitor novice îl citea povestea sa obișnuită, el a auzit o mulțime de laude în adresa sa. În 1847, această lucrare a fost publicată în Sovremennik.

Goncharov a fost recunoscător lui Belinsky pentru sfatul pe care l-a auzit de la el. Mai târziu va scrie "Note despre personalitatea lui Belinsky", unde va descrie în detaliu rolul său în biografia sa.

În 1852, Ivan Alexandrovici a plecat într-o navă în Japonia ca secretar al amiralului. Această călătorie a durat mai mult de 2 ani și a fost întreruptă din cauza începerii războiului estic.

În timpul expediției, Goncharov a ținut un jurnal în care a înregistrat toate evenimentele care i s-au întâmplat în timpul acestor ani de biografie.

Ca rezultat, acest material a fost pus în baza cărții Goncharov "Frigate" Pallas ".

Piesa a devenit imediat foarte populară, deoarece cititorii au putut auzi pentru prima oară despre o țară îndepărtată și au învățat multe lucruri interesante despre aceasta și despre locuitorii săi.

Ajungând acasă, Goncharov a început să lucreze ca cenzor în publicația Northern Mail.

În 1859, a fost publicat cel mai faimos roman din biografia lui Goncharov, Oblomov. Ivan Aleksandrovici a descris viața și caracterul personajului atât de frumos încât, în curând, poporul chiar avea expresia "Oblomovism", care denotă stagnarea personală, rutina, apatia și, în special, lenea.

Ilustrație pentru romanul lui Obonov "Oblomov"

În 1862, Goncharov a fost numit șef al Poștei de Nord, iar apoi a devenit membru al Consiliului de Presă.

După 5 ani, scriitorul sa retras cu gradul general. Din acest punct, avea mai mult timp să scrie.

În 1869, a prezentat romanul The Cliff, despre care a lucrat timp de 20 de ani.

Viața personală

Succesurile lui Ivan Goncharov pe frontul personal s-au dovedit a nu fi la fel de luminoase ca în domeniul literar. El nu a reușit niciodată să găsească cealaltă jumătate, deși a visat mereu să-și întemeieze o familie.

Periodic, el sa îndrăgostit de fete diferite, dar nu și-a schimbat sentimentele.

La un moment dat, Goncharov era prieten cu Turgenev, dar când a citit în lucrarea sa liniile din "Cliff", a existat o ceartă serioasă între scriitori cu privire la drepturile de autor.

Ivan Alexandrovici a vrut chiar să tragă la Turgenev într-un duel, dar prietenii lui l-au descurajat de această idee.

moarte

La sfârșitul vieții sale, Ivan Goncharov se afla într-o stare depresivă, simțindu-se uitată și neajutorată. El a încetat să scrie și doar ocazional a publicat recenzii ale diferitelor cărți.

Se părea că finalul inevitabil pe care l-au avut pe toți oamenii singuri a avut loc în biografia sa.

Cu câteva zile înainte de moartea sa, clasicul a prins foarte rău.

15 septembrie 1891, Ivan Alexandrovich Goncharov a murit de pneumonie la vârsta de 79 de ani.

Inițial, a fost îngropat la cimitirul New Nikolsky, dar în 1956 rămășițele sale au fost reînființate la cimitirul Volkovsky.

Portretul scriitorului Ivan Alexandrovich Goncharov, 1874

Numele lui Ivan Goncharov a intrat pentru totdeauna în istoria literaturii rusești ca un maestru remarcabil al literaturii de artă.

Vizionați videoclipul: Иваново детство (Decembrie 2019).

Loading...