Bătălia de la Stalingrad

Marea bătălie de la Stalingrad este o bătălie majoră a celui de-al doilea război mondial, cel mai important episod al Marelui Război Patriotic dintre Armata Roșie și Wehrmacht, cu armata țărilor Axei (blocul nazist, coaliția Hitler).

Data bătăliei de la Stalingrad

Bătălia de la Stalingrad a avut loc pe teritoriul regiunilor moderne Voronej, Rostov, Volgograd și Republica Kalmykia din 17 iulie 1942 până în 2 februarie 1943.

Scurt istoric al bătăliei de la Stalingrad

În acest post poți să te familiarizezi cu numerele și faptele din Marea Bătălie de la Stalingrad. Istoria acestei perioade este bogată în tot felul de exemple de eroism uimitor al soldaților URSS.

Marea luptă, care sa încheiat cu înfrângerea, înfrângerea și capturarea grupării inamice selective, a adus o mare contribuție la realizarea unei schimbări radicale în timpul Marelui Război Patriotic și a avut un impact serios asupra continuării celui de-al doilea război mondial.

Cu toate acestea, nu vom descrie toate acestea, ci doar rezumăm pe scurt informații interesante despre bătălia de la Stalingrad.

Bătălia de la Stalingrad în fapte și figuri

Generalul german Kurt von Tiplskirch în cartea sa "Istoria celui de-al doilea război mondial" a descris înfrângerea la Stalingrad după cum urmează:

"Rezultatul atacului a fost uimitor: o armată germană și trei armate aliate au fost distruse, alte trei armate germane au suferit pierderi grele, cel puțin cincizeci de divizii germane și aliate nu mai existau, pierderile rămase însumau un total de douăzeci și cinci de diviziuni.

Au fost pierdute un număr mare de vehicule - tancuri, arme autopropulsate, artilerie ușoară și grea și arme grele de infanterie. Pierderile din tehnologie au fost, desigur, semnificativ mai mari decât cele ale inamicului.

Pierderile din personal ar trebui considerate foarte grele, mai ales că dușmanul, chiar dacă a suferit pierderi grave, avea în continuare rezerve considerabile de oameni.

Prestigiul Germaniei, în ochii aliaților săi, se agită foarte mult. De vreme ce în același timp și în Africa de Nord a fost provocată o înfrângere ireparabilă, speranța unei victorii comune sa prăbușit. Moralul rușilor a crescut. "

Iată o scurtă infogramă despre bătălia de la Stalingrad.

Vizionați videoclipul: Stalingrad 1 The Attack (Ianuarie 2020).

Loading...