Biografia lui Byron

George Byron este un celebru poet român romantic. Opera sa a avut o influență atât de mare asupra literaturii, încât în ​​curând a apărut actualul "Byronism", numit după poet.

Lucrările lui Byron s-au remarcat prin pesimism și "egoism sumbru". El a luat lumea la inimă și a fost îngrijorat de imperfecțiunea oamenilor. El și-a reflectat toate sentimentele și emoțiile în propriile poezii.

Există multe lucruri interesante în biografia sa pe care, probabil, nu o cunoașteți încă. Ei bine, suntem gata să vă prezentăm acest poet remarcabil.

În fața ta o scurtă biografie a lui George Byron.

Biografie scurtă a lui Byron

George Gordon Byron sa născut la 22 ianuarie 1788 la Londra într-o familie aparținând unei familii nobile. Totuși, în ciuda acestui fapt, familia Byron a trăit în sărăcie.

Când viitorul poet abia avea 3 ani, tatăl său a murit, rezultând că creșterea baiatului a căzut complet pe umerii mamei.

Copilăria și adolescența

Copilaria lui Byron a avut loc la proprietatea lui Newstead Abby, care se afla într-o stare teribilă. Clădirea se descompunea înaintea ochilor noștri și nu existau absolut nici bani pentru restaurarea ei.

Din cauza lipsei de bani, mama lui Byron a crescut în mod constant datoriile, așa că în curând a avut o defalcare mentală. De multe ori ea ia certat pe fiul ei, lăsându-l să-l bată din cauza oricărui lucru mic.

În plus, prietenii săi au repetat în mod repetat la George pentru că avea o înfundare congenitală. Acest lucru la deprimat atât de mult încât într-o zi el voia să scape de membrele lui.

Când Byron avea 17 ani, o altă circumstanță deprimantă sa produs în biografia sa. Faptul este că el este extrem de recuperat.

Greutatea sa, cu o creștere de 172 cm, a fost mai mare de 100 kg. În acest sens, a început să râdă și mai mult.

Găsindu-și nici un sprijin din partea mamei sale, precum și practic nici un prieten, tânărul sa retras complet în sine. Nu a fost interesat să comunice cu colegii și sa aruncat în cărțile de citit.

El va descrie toate aceste experiențe și sentimente de inferioritate în lucrările sale viitoare.

Prima instituție de învățământ din biografia lui George Byron a fost o școală privată. După aceea, și-a continuat studiile la o școală de renume din Harrow, apoi a intrat în Trinity College la Universitatea din Cambridge.

Interesant este faptul că studiul diferitelor științe nu a fost ușor pentru Byron, dar dragostea sa pentru literatură a crescut cu el în fiecare zi.

Arta lui Byron

Ca student, George Byron a început să compună poezii. În 1806, el a publicat prima sa carte Poezii pentru Ocazie. Un an mai târziu, o colecție de lucrări "Orele de petrecere a timpului liber".

În general, Byron a fost sceptic, totuși, poetul nu și-a pierdut capul și, în curând, a dedicat criticilor sarcasticul "bordi englezi și observatori scoțieni".

Drept urmare, această lucrare a devenit mult mai populară decât cărțile sale anterioare.

În această perioadă de biografie, Byron a devenit dependent de jocuri de noroc și de alcool. Până la un anumit punct, a împrumutat bani pentru jocuri de cărți, pe care apoi le-a pierdut.

Ca urmare, el a acumulat atâtea datorii pe care a trebuit să-i părăsească din Marea Britanie, deoarece creditorii de pretutindeni l-au urmărit pretutindeni.

Curând George și un prieten au mers într-o călătorie în țările europene. Din acest motiv, a putut vedea multe locuri interesante și a întâlnit oameni diferiți. În timpul rătăcirii, a făcut intrări detaliate în jurnalul său.

Toate acestea i-au permis lui Byron să compună faimoasa poezie "Pelerinajul lui Childe Harold", scrisă în 2 părți. Interesant, eroul acestei lucrări a avut multe calități și maniere ale autorului însuși.

În mod literal imediat după publicare, poemul a câștigat o popularitate imensă în societate. Inspirat de acest succes, Byron scrie încă 2 poeme - Gyaur și Lara, care vor fi, de asemenea, bine primite de critici.

În 1816, Byron a părăsit Anglia din nou, și a lansat curând partea a treia a lui Childe Harold. În plus, George scrie multe poezii noi. După ce a devenit unul dintre cei mai cunoscuți și mai talentați poeți ai timpului său, el câștigă mulți oameni invidios și dușmani.

După moartea mamei sale, George Byron și-a vândut proprietatea, astfel încât el a uitat de ceva timp problemele materiale. El a început să locuiască în Elveția într-un mic sat unde nimeni nu a intervenit în munca sa creativă.

Newstead Abbey, distrusă în timpul secularizării Tudor, este posesia patrimonială a lui Byron

Apoi, în biografia sa vine o nouă etapă, și sa mutat la Veneția, care imediat a fermecat-o cu frumusețea sa. În cinstea acestui oraș, Byron a compus câteva poezii. Până atunci, a patra parte a lui Childe Harold ieșise deja din stiloul lui.

După aceea, Byron se așează pentru a scrie poezia "Don Juan", care a fost publicată în 1818. Această lucrare este considerată centrală pentru biografia sa. Oamenii au citit cu entuziasm Don Juan bucurându-se de poezia înaltă a maestrului.

Mai târziu, George Byron a prezentat o nouă poezie "Mazepa", precum și o mulțime de poezii, fiecare conținând comparații vii și aforisme. În această perioadă de biografie, el era la vârful popularității sale.

Viața personală

Viața personală a lui Lord Byron este învăluită în diverse zvonuri și legende. Interesant, primul poet iubit a fost sora lui jumătate, Augustus, cu care avea o relație strânsă.

După ea, sa întâlnit cu Anna Isabella Milbenk și, în curând, a făcut-o o ofertă. Cu toate acestea, Milbenck a refuzat să se căsătorească cu Byron, deși a continuat să comunice cu el. Un an mai târziu, poetul face din nou o ofertă către Anna și, în final, dă consimțământul.

În 1815, s-au căsătorit și în mai puțin de un an au avut o fată numită Ada. Un fapt interesant este că fiica lui Byron a devenit cunoscută pentru crearea unei descrieri a unui computer și, de fapt, a devenit primul programator din lume. A fost cea care a introdus termeni precum "ciclu" și "celulă de lucru".

Probabil, Ada și-a luat abilitățile de la mama ei, care a fost foarte îndrăgită de matematică, de aceea Byron ia numit-o "prințesa unui paralelogram" și "Medea matematică".

George Byron și soția sa, Anna Isabella Milbenk

După câțiva ani, relația Byron cu soția sa și-a pierdut fervoarea inițială. Ca urmare, Anna a depus cererea de divorț și sa dus la părinții săi, luând fiica ei împreună cu ea.

Potrivit ei, ea a fost obosită să reziste trădării lui Byron și dependenței sale de alcool. În plus, Anna suspecta în mod rezonabil că este soț / soție în orientarea homosexuală.

Ar trebui menționat un fapt interesant. Faptul este că în 1822 Byron a predat lui Thomas Muru memoriile sale cu instrucțiuni de a publica după moartea sa.

Totuși, la o lună după moartea sa, Moore și editorul Byron Murray au ars împreună notele din cauza onestității lor nemiloase și, probabil, a insistenței familiei Byron.

Acest act a provocat o criză de criză, deși, de exemplu, Alexander Pushkin a aprobat-o.

Deci, după un divorț de la soția sa, poetul a mers din nou într-o călătorie. În 1817, în biografia lui Byron, a avut loc o aventură trecătoare cu Claire Clairmont, din care a dat naștere unei fete, Allegra. Cu toate acestea, copilul a murit la vârsta de cinci ani.

După doi ani, poetul sa întâlnit cu o contesă Guiccioli căsătorită. Au început să se întâlnească și, curând, contesa, lăsând soțul ei, a început să trăiască cu Byron. A fost una dintre cele mai fericite perioade din biografia sa.

moarte

În 1824, George Byron a plecat în Grecia pentru a susține lovitura de stat împotriva autorităților turce. În acest sens, a trebuit să îndure tot felul de greutăți și să trăiască în dugouturi.

Toate acestea nu pot afecta sănătatea poetului. Curând a început o febră, din care nu putea să-și revină.

George Gordon Byron a murit pe 19 aprilie 1824 în orașul Missolungi, Grecia otomană. El a trăit doar 36 de ani.

Marele poet englez a fost îngropat lângă moșia Newstead, în care a trăit ca un copil.

George Byron a lăsat o moștenire uriașă, care a fost admirată de Pușkin, Lermontov, Yesenin, Blok și alți poeți celebri.

Vezi toate fotografiile de Byron aici.

Vizionați videoclipul: Presentazione della biografia di Byron: Lestate di un ghiro Prima Parte (Decembrie 2019).

Loading...