Alexander Fadeev

Alexander Fadeev - scriitor sovietic rus și figura publică, jurnalist, corespondent de război. Pentru lucrările sale, Fadeev a primit multe premii prestigioase, printre care și Premiul Stalin.

Cea mai mare parte a scriitorului este cunoscut pentru romanul său legendar "Garda Tânără".

În acest articol vă vom spune despre principalele evenimente ale biografiei lui Fadeev, precum și despre fapte interesante din viața sa.

Deci, înainte de tine biografie scurtă a lui Fadeev.

Biografie Fadeeva

Alexander Alexandrovich Fadeev sa născut la 11 decembrie 1901 în satul Kimry (provincia Tver). Tatăl său, Alexander Ivanovici, de la o vârstă fragedă, a fost absorbit în idei revoluționare, drept consecință că el a fost adesea persecutat de guvernul țarist.

Pentru convingerile sale, el sa găsit în mod repetat în închisoare, unde sa întâlnit cu soția viitoare, Antonina Kunz.

Pe lângă Alexandru, o altă fată, Tatiana și un băiat, Vladimir, s-au născut în familia Fadeev.

Copilăria și adolescența

Atunci când micul Sasha Fadeev abia avea 4 ani, el a stăpânit scrisoarea în mod independent și a învățat să citească. Cel mai mult îi plăceau lucrările lui Main Reed, Fenimore Cooper și Jack London.

Alexander Fadeev în tinerețe

Chiar înainte de a merge la școală, Alexander Fadeev a compus multe povești interesante pe care le-a plăcut să le spună celor dragi.

Mama și tatăl au instilat la copii o dragoste de muncă. Ei i-au încurajat să efectueze diverse activități domestice și de la o vârstă fragedă le-a învățat să fie independenți.

Când Fadeev avea 11 ani, el a fost trimis la Vladivostok pentru educație. În această perioadă de biografie, băiatul a trăit cu rude.

A trecut cu succes examenele la o școală comercială, dar nu la terminat niciodată, deoarece a decis să-și dedice viața activităților revoluționare.

În 1918, Alexander a intrat voluntar într-o asociație bolșevică subterană, în legătură cu care a participat în mod repetat la ciocniri cu Gardienii Albi.

Un fapt interesant este că, în timpul suprimării revoltei Kronstadt (1921), a fost rănit. El și-a tratat rănile la Moscova, unde a rămas să trăiască.

Biografie creativă a lui Fadeev

Prima lucrare serioasă în biografia lui Fadeev a fost povestea "Spill". Cu toate acestea, nu a provocat prea mult interes în rândul cititorilor.

După aceea, a scris o poveste numită "Înfrângere". Îi aducea o anumită popularitate, după care era hotărât să se angajeze în scris.

În lucrările sale, Alexander Fadeev a descris opoziția dintre "roșu" și "alb" în culori, înălțându-l pe primul și umilindu-l pe cel de-al doilea. El a fost mândru că a participat la Războiul Civil (1918-1922) și a fost unul dintre cei care au contribuit la răsturnarea vechiului guvern.

În 1946, Fadeev a publicat celebrul roman Young Guard, care a avut o influență esențială asupra biografiei sale ulterioare.

Cartea i-a adus o popularitate imensă și o iubire universală a cetățenilor sovietici. Sa ocupat de exploatările adolescenților sovietici angajați în activități partizane în timpul Marelui Război Patriotic.

După 5 ani, a fost publicată cea de-a doua versiune a Gardei Tinerilor, în care au apărut o serie de sloganuri și glorificări patriotice ale actualului guvern. Curând această lucrare a fost inclusă în curriculumul școlar obligatoriu.

Fiind la vârful popularității, Alexander Fadeev a fost admis la Uniunea Scriitorilor și, după eliberarea romanului nemuritor, a condus-o. În perioada de biografie 1939-1956. a fost membru al Comitetului Central al CPSU, precum și un deputat al Sovietului Suprem al URSS.

În 1946, Fadeev și-a pus semnătura în celebrul decret al lui Andrei Zhdanov, în care au fost scoase în afara legii lucrările lui Anna Akhmatova, Mihail Zoschenko și Andrey Platonov.

În plus, Fadeev a fost obligat să se asigure personal că lucrările unor scriitori dezgustați nu au fost tipărite nicăieri.

Interesant, după doi ani, Alexander Fadeev a oferit sprijin material lui Zoshchenko, pentru că avea o nevoie urgentă din cauza rezoluției. Fadeev a participat, de asemenea, la strângerea de fonduri pentru tratamentul lui Andrei Platonov.

Este evident că Alexander Fadeev și-a înțeles vinovăția și a încercat cel puțin să corecteze corect greșelile făcute. Ca rezultat, el a început să bea frecvent și a căzut într-o depresiune profundă.

Pentru un timp a trebuit chiar să fie tratat "pentru o boală nervoasă" într-unul din sanatori. În viitor, dependența de alcool îl va duce la moarte.

Apropo, o poveste interesantă legată de articolul "Din viața lui Stalin" este legată de băuturile lui Fadeev.

Viața personală

Prima soție din biografia lui Alexander Fadeev a fost Valeria Gerasimova, care a fost și scriitoare. Această căsătorie nu a avut succes, astfel încât cuplul a decis să plece.

A doua oară când Fadeev sa căsătorit în 1936, actrița Angelina Stepanova. În această căsătorie au avut doi băieți - Alexander și Michael.

Este interesant faptul că în biografia lui Fadeev a existat și o fiică, Maria, care sa născut din poezia Margarita Aliger.

Fadeev în țară, 1952

moarte

Pe 13 mai 1956, Aleksandr Aleksandrovici Fadeev sa împușcat la dacha din Peredelkino. Conform versiunii oficiale, el sa sinucis din cauza alcoolismului.

Merită menționat faptul că un număr de biografi spun că, cu câteva săptămâni înainte de sinucidere, Fadeev a oprit consumul de alcool și cu o săptămână înainte de a începe să se pregătească pentru sinucidere. Aceste zile, el a scris multe scrisori prietenilor și membrilor săi.

Alexander Fadeev a fost îngropat în cimitirul din Novodevichy de lângă mama sa, deoarece acesta a fost ultima lui voință. Interesant, unii biografi ai scriitorului cred că el a fost ucis, dar această versiune nu are fapte fiabile.

Vizionați videoclipul: Aleksandr Fadeev URS - 1985 World Figure Skating Championships, Men's Long Program (Decembrie 2019).

Loading...