10 mame care au nascut cei mai multi copii

Femeile moderne nu caută să nască mai mulți copii. Până în prezent, există chiar o rată totală de fertilitate (TFR), care măsoară numărul mediu de copii născuți de o femeie în timpul vieții.

Astfel, potrivit statisticilor, cel mai mare număr de copii se nasc în țările lumii a treia, în timp ce în țările prosperă totul este complet opus.

Interesant, situația din 2015 a arătat cea mai mare rată a natalității în Niger cu un coeficient de 7,03. Dar cea mai mică rată a ajuns în Singapore - 0,81.

În acest articol vom analiza 10 femei care au reușit să producă un număr record de copii. Va fi interesant nu numai pentru iubitorii de istorie, ci în general pentru toți cei care caută fapte interesante.

  1. Mary Jonas (33 de copii)

La începutul secolului al XIX-lea, în Anglia a trăit o anumită Mary Jonas, care a lucrat ca vânzător de mobilă. A murit în 1899, după ce a trăit 85 de ani. Există o inscripție pe piatra de mormânt că Maria avea 33 de copii.

Un fapt interesant este că 30 de copii ai unei femei (15 perechi) erau gemeni. Toți s-au născut în viață, deși majoritatea nu au trăit până la vârsta matură.

Este curios că la acel moment a fost publicată revista populară Tit-Bits, care a garantat un abonament pe viață pentru revista fetei care naște cel mai mare număr de copii. Bineînțeles, doamna Jonas nu era egală.

  1. Dna Harrison (35 de copii)

În 1836, a fost publicată cartea "Mockett Magazine", care a declarat următoarele:

1736: Doamna Harrison, soția dlui Harrison, a purtat 35 de copii de la el. Este de remarcat că în nici o altă sursă acest caz nu a fost menționat altundeva.

  1. Elizabeth Greenhill (39 de copii)

Fata de țară Elizabeth, care a trăit în secolul al XVII-lea, a putut să dea naștere la 39 de copii. Un fapt interesant este că toți, cu excepția o singură dată, s-au născut unul câte unul.

Ultimul copil pe nume Thomas sa născut după moartea tatălui său. Thomas a devenit autorul cărții "The Art of Embalming", în care a descris biografia părinților săi.

  1. Alice Hooks (41 de copii)

Despre Alice, din Țara Galilor, a devenit cunoscut doar prin epitaful de pe piatră. Citește că Nicholas Hooks, care a murit în 1637, a fost cel de-al 41-lea copil al mamei sale. Nu există alte informații despre copiii lui Alice.

  1. Elizabeth Mott (42 de copii)

Eliberarea cărții Guinness Book of Records în 1988 a remarcat un titular de înregistrare din Marea Britanie care a reușit să nască 42 de copii. Fata a fost soția lui John Motta, cu care a legalizat relațiile în 1676. Este curios că toți copiii s-au născut destul de sănătoși. Elizabeth a murit în 1720

  1. Maddalena Granata (52 copii)

În orașul italian Nosera, fata a reușit să producă 52 de copii. Acest incident a fost descris în ediția franceză a Jurnalului de la Paris, care a declarat următoarele:

Maddalena Granata, în vârstă de 47 de ani, căsătorită la vârsta de 28 de ani, a dat naștere la 52 de copii vii și moarte, dintre care 49 erau băieți și 3 fete, potrivit unui medic local, care a dat naștere la tripleți de 15 ori.

  1. Barbara Stratzmann (53 de copii)

Barbara a trăit în secolul al XV-lea și, conform documentelor, a dat naștere la 53 de copii. În ciuda unui număr atât de mare de copii, nici unul dintre ei nu a supraviețuit până la vârsta lor. Cel mai vechi dintre ei a trăit doar 8 ani.

Acest caz a devenit cunoscut datorită pictorului protestant Sirakus Kirche de la Bennigheim. Interesant, artistul de pe pânza sa la descris pe Barbara și pe soțul ei, precum și pe toți cei 53 de copii. Avea 18 copii singuri, 5 gemeni, 4 tripleți, 1 unelte și 1 semennya!

La sfârșitul secolului trecut, această poveste a fost criticată. În special, accentul a fost pus pe faptul că la acea dată o femeie nu putea suporta nașteri multiple, deoarece medicina era la un nivel scăzut.

  1. Leontina Albin (55 de copii)

Leontina sa născut în anii 20 ai secolului trecut în Chile. Potrivit sotului ei Gerardo Segunda, ea a nascut 55 de copii. Un fapt interesant este că femeia a produs ultimul copil la vârsta de 55 de ani.

Se zvonea că după aceea au avut încă 9 copii, dar nu sunt susținuți de documente oficiale.

Presupunând că așa a fost cazul, atunci, în acest caz, Leontina și Gerardo aveau 64 de copii! Este de remarcat faptul că în 1988 au ucis 11 copii în timpul unui cutremur puternic.

  1. Soția lui Jacob Kirilov (57 copii)

În 1775, țăranul Yakov Kirillov din satul rus Vvedenskaya a fost invitat la regină, care a vrut să vadă capul familiei cu ochii ei.

Cu el erau cei 15 copii ai săi, născuți din cel de-al doilea soț și toți cei 57 de copii de la prima sa soție, al căror nume rămâne necunoscut. Acestea din urmă au produs 4 cadrane, 7 triplete și 10 perechi de gemeni.

Este demn de remarcat faptul că este imposibil să se verifice pentru autenticitatea nașterii unui număr atât de mare de copii de la o femeie, prin urmare aceste informații trebuie tratate cu prudență.

  1. Prima soție a lui Fyodor Vasilyev (69 de copii)

Fyodor Vasilyev, care a trăit în secolul al XVIII-lea, a fost un simplu muncitor rusesc din Shuya. Și, deși numele femeii care lucra în muncă nu a reușit să stabilească, în conformitate cu înregistrările monahale, ea a dat naștere la 16 perechi de gemeni, 7 tripleți și 4 cvadruple.

Un fapt interesant este că dintr-un număr atât de mare de copii au murit doar 2 copii. Nu mai puțin interesant este faptul că Vasiliev sa căsătorit din nou, după care sa născut încă 2 tripleți și 6 perechi de gemeni, adică, încă 18 copii!

Ca urmare, Fyodor a devenit tatăl a 87 de copii. Și, deși toată povestea provoacă încă multe îndoieli, Vasilyeva este înregistrată în Cartea Recordurilor Guinness ca femeie care a născut cel mai mare număr de copii.

Vizionați videoclipul: A NĂSCUT 44 de COPII, EA este "FABRICA de COPII" (Ianuarie 2020).

Loading...