Cea mai mare casă din lume

Cea mai mare casă din lume în conceptul fiecărei persoane poate părea complet diferit. În fiecare an numărul de imobile de lux este în creștere și mai mult, izbitoare cu arhitectura și scară.

Asta costă doar primele 10 case mai scumpe, pe care le-am spus deja în titlul "Cele mai bune din lume".

În acest articol ne vom uita la cele mai mari clădiri din lume care cu siguranță vă vor impresiona.

Burj Khalifa

Burj Khalifa este cea mai înaltă clădire din lume. Este situat în Dubai. Mulți compară acest turn magnific cu întregul oraș. Interiorul are tot ce aveți nevoie pentru un sejur confortabil.

Înălțimea casei de la bază până la partea superioară a vârfului este de 829,8 m. Întreaga structură cântărește aproximativ 500 000 de tone. Clădirea are 163 de etaje, cu o suprafață totală de 344.000 m².

În interiorul clădirii există birouri, restaurante, apartamente, săli de sport, piscine, un hotel, un observator, o parcare imensă etc.

Un fapt interesant este faptul că în același oraș, în 2020, intenționează să deschidă un turn de 928 de metri, a cărui construcție va costa 1 miliard de dolari. Timpul va arăta dacă va fi capabil să facă acest lucru.

Turnul Radio din Varșovia

În al doilea rând, printre cele mai înalte case din lume se află Turnul Radio din Varșovia, care sa prăbușit în 1991. A fost construit în orașul polonez Konstantinov și era o structură triunghiulară din oțel.

Greutatea catargului radio a fost de 420 de tone. Interesant este că o centrală electrică a fost construită special pentru ea. Când în 1991 lucrătorii au făcut înlocuirea uneia dintre întârzieri, a avut loc un accident.

Catargul a fost îndoit și apoi sa prăbușit în mijloc. După aceea, polonezii au spus în glumă că acum este "cel mai lung turn din lume".

Turnul Shanghai

Una dintre cele mai mari case de pe planetă se află în Shanghai (RPC). Turnul Shanghai este o clădire ultra-înaltă, ajungând la o înălțime de 632 de metri, cu o suprafață totală de 380.000 m².

În interior sunt 106 lifturi de mare viteză, precum și restaurante, birouri, magazine, locuri de divertisment, un hotel etc.

Imediat după deschiderea turnului, comerțul liber a început să înflorească aici. Casa este prezentă întotdeauna o mulțime de oameni care o vizitează în scopuri diferite.

Abraj Al Beit

Abraj Al Beit, construit în Mecca (Arabia Saudită), este cea mai mare structură de masă de pe planetă, precum și una dintre cele mai înalte case din lume. Înălțimea de la baza casei până la vârf este de 601 m.

Un fapt interesant este că cel mai mare ceas este instalat pe această clădire. Clădirea are 120 de etaje, cu o suprafață totală de 1 500 000 m².

Acesta are un hotel mare unde mulți musulmani stau în timpul lui Hajj în Mecca.

Castelul Windsor

Privind la acest palat, situat în Anglia, orice persoană ajunge la o desfătare indescriptibilă. Toate casele anterioare despre care am vorbit au fost construite relativ recent. Cu toate acestea, castelul Windsor a fost fondat în 1070.

Și, deși palatul nu diferă în înălțime, este considerat cea mai mare casă din lume în funcție de zonă. Întreaga reședință acoperă 46.000 m² de teren.

În interiorul clădirii există 1000 de camere mari. Multe generații de monarhi englezi locuiau aici, dar castelul era cel mai bine cunoscut în timpul domniei lui Elizabeth.

Cele mai mari case particulare din lume

Apoi ne uităm la cele mai mari case din lume deținute de particulari.

Palatul din Istana Nurul Iman

Această casă pitorească este reședința sultanului Brunei. În fiecare zi, în jurul clădirii se adună o mulțime de turiști pentru a-și vedea propria clădire magnifică, unde pe lângă sultan există membri ai guvernului.

Oamenii obișnuiți pot intra în castel numai de 2 ori pe an. Se întâmplă în timpul sărbătorilor musulmane din Hari Raya și Ramadan. În această perioadă, palatul este vizitat de aproximativ 100.000 de bruneeni, unde pot primi, de asemenea, ștampile de mâncare și îmbrăcăminte pentru copii.

Antilia

Una dintre cele mai mari case construite în India și nu seamănă atât de mult cu o casă ca un turn pătrat. În clădirea cu 27 de etaje se află:

  • 9 ascensoare;
  • parcare pentru 168 de mașini;
  • service auto;
  • teatru pentru 50 de persoane;
  • Salon SPA;
  • mai multe bazine;
  • gradinile suspendate;
  • sală de dans;
  • 3 tampoane pentru elicoptere.

Proprietarul acestei case este cel mai bogat hindus Mukesh Ambani, care locuiește în ea cu familia sa. În același timp, majoritatea compatrioților săi trăiesc sub pragul sărăciei.

Fairfield Pond

Una dintre cele mai mari vile din lume este situată în Long Island (SUA). Proprietarul său este miliardarul american Ira Rennert.

În total, casa cu curtea acoperă o suprafață de 25 de hectare. În interiorul clădirii există zeci de camere, o sală de gimnastică, un cinematograf, o alee de bowling și multe altele.

Un fapt interesant este că, atunci când localnicii au aflat că clădirea era o casă privată, au fost, cel puțin, surprinși. Inițial, oamenii au crezut că a fost construit un sanatoriu sau un hotel.

Versailles

Versailles este considerată cea mai mare casă privată din America. Deoarece proprietarul său îi plăcea arhitectura faimosului Palat de Versailles, el dorea să ridice o structură asemănătoare unui palat.

Există 23 de băi, 11 bucătării, 13 dormitoare și un număr mare de facilități auxiliare pe o suprafață de 8.300 m². Există, de asemenea, un cinematograf, un teren de tenis, un teren de baseball, 6 piscine, o alee de bowling și chiar un patinoar.

Vizionați videoclipul: CEA MAI SCUMPĂ CASĂ DIN LUME (Ianuarie 2020).

Loading...