Interesante despre Prokofiev

Interesante despre Prokofiev să vă învățați multe detalii biografice din viața compozitorului rus. În timpul vieții sale, el a compus o serie de lucrări remarcabile, care se desfășoară în prezent în multe țări din întreaga lume. Apoi ne uităm la cele mai interesante fapte despre Prokofiev.

13 fapte interesante despre Serghei Prokofiev

 1. Capacitățile muzicale ale lui Prokofiev au apărut la vârsta de cinci ani. Printre mentorii săi au fost un număr de compozitori profesioniști, inclusiv Rimsky-Korsakov.
 2. În 10 ani, Serghei a compus deja 2 opere și o piesă.
 3. Un fapt interesant este faptul că crearea operei "Război și pace" la luat pe Prokofiev în jur de 11 ani. Este de remarcat faptul că romanul însuși a fost scris de Tolstoi timp de 6 ani.
 4. În timpul vieții sale, Prokofiev a compus 8 balete, 8 simfonii, 9 concerte pentru instrumente solo, 9 sonate de pian, precum și muzică pentru unele spectacole și filme.
 5. Prokofiev a fost un jucător de șah destul de puternic și a dedicat mult timp acestui joc. Chiar și-a dorit să miște șahul de la un carton pătrat la un pătrat.
 6. Compozitorul a susținut că, în timp ce juca un joc de șah, lanțurile logice apărute în capul lui l-au ajutat să compună noi melodii.
 7. Știați că Mayakovsky a admirat lucrările lui Prokofiev?
 8. Serghei Sergheic a scris în toate genurile cunoscute în acel moment.
 9. Primul său spectacol la Paris sa încheiat cu un eșec total. Publicul a numit lucrările sale "o transă de oțel".
 10. Întotdeauna rămânând un patriot înflăcărat al patriei sale, Prokofiev a spus că "aerul unei țări străine" îi afectează în mod negativ talentul.
 11. Pe lângă operele adulte, în repertoriul lui Serghei Prokofiev au mai fost și copii. Prima dintre ele, intitulată "Petru și Lupul", a intrat compozitorul în 1935.
 12. De când Prokofiev a murit în aceeași zi cu Stalin, înmormântarea sa a fost observată de majoritatea cetățenilor sovietici. Toate s-au concentrat doar pe moartea liderului națiunilor.
 13. În 1957, Serghei Prokofiev a fost premiat cu postum pentru Premiul Lenin pentru a 7-a simfonie.

Vizionați videoclipul: Kirov Opera: Sergei Prokofiev - Betrothal in a Monastery Обручение в монастыре, Op. 86 (Ianuarie 2020).

Loading...