Interesante despre Mayakovsky

Interesante despre Mayakovsky Ei vă vor spune despre realizările și caracteristicile personalității unuia dintre cei mai proeminenți poeți sovietici. În timpul scurtei sale vieți a reușit să aducă o contribuție semnificativă la poezia rusă. Celebrele sale poezii, scrise de "scară", sunt incluse în curriculum-ul școlar în multe țări ale lumii.

18 fapte interesante despre Mayakovsky

 1. Mayakovsky avea 2 surori și doi frați, dar ambii băieți au murit în copilărie.
 2. La vârsta de 13 ani, Mayakovsky a devenit orfan. Tatăl său a murit brusc din cauza otrăvirii sângelui după ce a străpuns un deget cu un ac. Acesta a fost motivul pentru care, până la sfârșitul zilelor sale, poetul era îngrozitor de frică de diferite, ace, ace, invizibile și alte obiecte similare.
 3. Când Vladimir sa mutat la clasa a 5-a, a fost expulzat din școală, deoarece mama nu mai putea plăti pentru studii.
 4. Un fapt interesant este faptul că, atunci când a fost voluntar al lui Mayakovski pe front, în timpul Primului Război Mondial (1914-1918), comisia nu ia permis să intre în serviciu din cauza lipsei de încredere politică.
 5. Inspirat de ideologia marxismului, Vladimir Mayakovsky a fost membru al mai multor mitinguri ilegale. Pentru asta a fost arestat de 3 ori. În același timp, nici o sentință nu a fost pronunțată împotriva lui. Cu toate acestea, poetul charismatic a petrecut aproape un an la Butyrka din cauza temperamentului său rece.
 6. Maxim Gorky la ajutat să intre în serviciul militar într-o școală de șoferi. Câțiva ani mai târziu, Mayakovsky, conducând un grup de 7 soldați, a reținut șeful școlii, generalul Sekretov.
 7. Vladimir Mayakovsky nu a fost niciodată căsătorit, dar mai avea încă cel puțin doi copii.
 8. Muzeul poetului a fost Lilia Brik. La un moment dat a locuit chiar în aceeași casă cu ea și soțul ei.
 9. Un fapt interesant este că există mai multe glume și glume despre Mayakovsky decât despre orice alt scriitor sovietic.
 10. Când Vladimir Mayakovski a citit poemul despre Lenin la Teatrul Bolshoi, audiența la aplaudat timp de 20 de minute. Este curios că Joseph Stalin a fost prezent și la teatru.
 11. Poetul era un admirator arzător al comunismului. El a scris chiar și un poem întreag care cheamă la lupta împotriva religiei.
 12. Odată ce a fost la Paris, Mayakovsky sa îndrăgostit de Tatiana Yakovlev, emigrant. Deși nu a obținut reciprocitate de la ea, scriitorul a mers la magazinul de flori și, renunțând la întreaga taxă pentru cartea sa, a fost de acord să trimită flori la fată pentru acești bani în fiecare săptămână. Buchetele au continuat să vină la Tatiana după moartea poetului. Este interesant faptul că atunci când armata lui Hitler a ocupat Franța, Yakovlev a început să vândă aceste flori, datorită cărora a reușit să scape de foame.
 13. Vladimir Mayakovsky a jucat de multe ori în filme, scripturi la care a scris adesea. Până în prezent, majoritatea filmelor au fost păstrate doar parțial.
 14. Numele lui Mayakovsky a fost numit multe nave. Un fapt interesant este că majoritatea s-au scufundat.
 15. Ei spun că Vladimir Makovski a decis să scrie poezii sub forma unei "scări" numai pentru că la acea dată editurile au plătit taxe pentru numărul de linii, nu pentru personaje.
 16. Conform versiunii oficiale, Mayakovsky sa sinucis prin împușcare cu un revolver. Cu toate acestea, există o altă versiune conform căreia poetul a murit ca rezultat al unui joc nereușit al "ruletei rusești".
 17. Serviciul memorial pentru Mayakovsky a fost ținut timp de trei zile, dar chiar și în această perioadă, mulți nu au avut timp să-i ia rămas bun de la el. Ceremonia funerară a fost însoțită de sunetele "Internationale".
 18. În nota sa de sinucidere, Mayakovsky a scris următoarea frază: "Eu nu dau vina pe nimeni pentru că moare, și vă rog să nu bârfeți, mortul nu-i plăcea ...".

Vizionați videoclipul: MAYAKOVSKY HD 720p (Decembrie 2019).

Loading...