Interesante despre Brodsky

Interesante despre Brodsky - Aceasta este o mare oportunitate de a învăța despre caracteristicile poeziei sovietice. Pentru opera sa, poetul a fost supus persecutiilor dure, atat din partea conducerii URSS, cat si din partea colegilor sai din atelier.

Endless prosecutions, trials și exil au forțat pe Joseph Alexandrovich să emigreze în Statele Unite. În această țară, a reușit să-și realizeze pe deplin talentul și să câștige faima mondială.

Deci, înainte de cele mai interesante fapte despre Joseph Brodsky.

17 fapte interesante despre Brodsky

 1. În copilăria timpurie, Joseph și mama lui au supraviețuit ororilor blocadei din Leningrad, unde trăia familia Brodsky.
 2. După ce a absolvit șapte clase, viitorul poet a renunțat la școală și a început să lucreze în fabrică ca operator de mașini de frezat. Această decizie a fost asociată cu probleme la școală și dorința de a ajuta familia din punct de vedere financiar.
 3. La vârsta de 16 ani, Brodsky intenționa să-și unească viața cu medicina. Cu toate acestea, după ce a lucrat timp de aproximativ o lună în morgă, și-a schimbat mintea cu privire la studierea unui medic.
 4. Un fapt interesant este că, la un moment dat, Joseph Brodsky a vrut să devină un submarin, dar eșecul testelor de intrare nu și-a atins scopul.
 5. În tinerețe, Brodsky și-a schimbat numeroase profesii, reușind să lucreze ca un stoker într-o sală de căldură și un marinar la un far.
 6. În 1960, Joseph Brodsky, de 20 de ani, a cântat pentru prima dată pe scena mare, după ce a citit versurile sale "Cimitirul evreiesc" în fața audienței. După aceea, a izbucnit un mare scandal care a condus la primele probleme cu autoritățile.

  Brodsky cu soția sa Maria Sozzanni și fiul

 7. În perioada de viață 1957-1961. Brodsky a fost membru al unui număr de expediții geologice. El a vizitat Marea Albă, Yakutia de Nord și Siberia de Est (vezi fapte interesante despre Siberia de Est). În timpul unei pauze forțate într-un sat Yakut, Joseph a suferit o defecțiune nervoasă, ca urmare a căruia liderii expediției i-au permis să se întoarcă acasă.
 8. Știai că Brodsky și prietenul lui plănuiau să-și deturneze un avion pentru a zbura în străinătate? Cu toate acestea, când prietenul său a fost arestat pentru posesie de arme, el a spus agenției de aplicare a legii despre acest plan, fără să uită să menționeze Joseph. Ca urmare, poetul a fost reținut de ofițeri KGB, dar mai târziu eliberat.
 9. Brodsky a citit foarte mult și, de asemenea, a studiat în mod independent limba engleză și poloneză.
 10. Potrivit lui Brodsky, el a devenit interesat de scris la vârsta de 18 ani, dar astăzi puteți găsi câteva lucrări din anii trecuți.
 11. "Balada micului remorcher" a fost prima poezie a lui Brodsky publicată.
 12. În 1963, Joseph Brodsky a încercat să se sinucidă din cauza criticii aspru a operei sale și despărțirea de prietena lui.
 13. Un an mai târziu, Brodsky a fost reținut sub acuzația de parazitism. Fiind în închisoare, el a avut mai întâi probleme cardiace. Curtea a trimis omul spre examinare într-un spital de psihiatrie, unde poetul, a spus el, a petrecut cele trei cele mai grave săptămâni din viața sa.
 14. Un fapt interesant este că medicii au diagnosticat tulburarea mentală Brodsky, dar l-au recunoscut ca fiind capabili. În acest sens, scriitorul a fost trimis la referința la așezarea din apropierea orașului Arhangelsk.
 15. După un an și jumătate în exil, instanța ia permis lui Brodsky să se întoarcă acasă. Decizia instanței a fost influențată de presiunea comunității literare, inclusiv de Jean-Paul Sartre.
 16. Știați că după emigrarea în SUA, Brodsky a predat timp de 24 de ani în 6 universități americane și britanice? Cel mai interesant lucru este că el nu a absolvit nici măcar educația școlară.
 17. În 1987, Joseph Brodsky a primit Premiul Nobel pentru Literatură. După 2 ani, colecțiile sale de poezie au început să publice în mod activ în URSS. Autoritățile sovietice au invitat în mod repetat pe Brodsky să se întoarcă acasă, dar poetul a trăit în SUA până la sfârșitul vieții sale.

Vizionați videoclipul: How language shapes the way we think. Lera Boroditsky (Decembrie 2019).

Loading...